avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Ny exportfunktion för Visma Lön 300/600

(updated by JoakimPirholt VISMA ‎13-06-2019 09:28 )

I samband med att man börjar använda knappen för löneexport på Mytranspa.com, istället för i Löneberäkningen, finns det nu möjlighet att ha fler konteringsdimensioner än bara en även i Visma Lön 300/600, vilket kan vara bra för att få med kostnadsstället från fordonsregistret i TransPA. För att göra detta behöver man göra några inställningar enligt följande:

 

Gå till Verktyg - Inställningar - Löneberäkningar. Under Lönesystem står det för tillfället Visma Lön 300/600 (Gamla)  men ändra det till Visma Lön 300/600 istället, se bild.

image.png

Fördelen som sagt med den nya exporten är att du kan exportera både resultatenhet och projekt samtidigt, och du kan i TransPA välja vad som ska gå som vad. Det gör du genom att sätta antingen projekt eller resultatenhet i rutan för fordon respektive kostnadsställe, se nedan.

image.png

I rutan för Använd fordonets kan du välja om det ska skickas registreringsnummer eller internnummer, i det här fallet som resultatenhet. Alternativet kostnadsbärare används inte i Visma Lön, och kan bortses från.  Spara inställningarna och det är klart.

 

Nu kan det även vara på sin plats att se över fordonsregistret och de kostnadsställen man har skrivit där, för dessa kommer hädanefter också att överföras i lönefilen.