avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Ny export av löneunderlag

(updated by JoakimPirholt VISMA ‎25-06-2019 09:43 )

Som ett första steg mot en webbaserad löneberäkning har vi nu placerat knappen för att exportera löneunderlag på Mytranspa.com, och även gjort om en del i funktionaliteten. Du hittar knappen på startsidan och ser ut på följande sätt:

image.png

Du kontrollerar och sparar fortfarande lönerna i Löneberäkningen, men därefter fortsätter ditt arbete på Mytranspa.com. Det finns en väldigt viktig fördel med detta, att exportfilen skapas på webben, nämligen att eftersom beräkningen sker i molnet, blir den opåverkad av din internetuppkoppling eller vad du gör på datorn under tiden, ett säkrare resultat med andra ord. Det gör också att du efter att du startat igång exporten kan klicka vidare och jobba med annat i TransPA. Du får ett meddelande när exportfilen finns att ladda ner.

 

För vissa löneformat innebär den nya knappen helt nya möjligheter för export mellan TransPA och löneprogrammet. För Visma Lön 300/600 kan man numera använda fler konteringsdimensioner än bara en, vilket kan vara fördel om man har satt kostnadsställen på sina fordon i TransPA som man vill ska följa med. Du kan läsa mer om det här.

 

För dig som använder Tjänstemannaavtalet i TransPA och har Kontek, finns det med den nya knappen möjlighet att kunna överföra underlaget även för era tjänstemän. Återkom till oss på TransPA så hjälper vi till med inställningarna som krävs.  

 

Om du inte kan se knappen än, så beror det på att detta gäller inloggning med Visma Connect, så passa gärna på att byta till en säkrare inloggning redan nu. För vissa löneprogram har vi ännu inte stöd i den nya exportfunktionen, men då varnar programmet och då kan du använda knappen i Löneberäkningsklienten precis som vanligt.

 

Läs mer om hur nya exporten fungerar här.