avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Visma TransPA lanserar Chaufförsbanken

av Oscar Mattsson (Uppdaterad ‎15-05-2020 14:14 av Oscar Mattsson VISMA )

Under våra användarträffar tidigare i år pratade vi om framtiden i åkeribranschen, och den gemensamma uppfattningen hos våra kunder var att man behöver hitta fler och bättre samarbeten åkerier emellan för att hålla uppe lönsamhet och hög effektivitet.

 

Vi på Visma TransPA tog med oss detta och har funderat kring vad vi kan göra för att hjälpa till. Kort efter våra träffar slog Covid-19 till och situationen förändrades drastiskt för oss alla, och frågan blev i och med detta ännu mer aktuell.

Vi för dagligen samtal med företag inom olika delar av transportnäringen och utmaningarna ser väldigt olika ut beroende på vilken typ av transporter man utför. Somliga har en hög orderingång men svårt att hitta chaufförer, medans andra har svårt att hitta uppdrag till sina anställda.

Ur detta föddes idén om Chaufförsbanken. 

 

Visma TransPA har agerat snabbt och tagit fram en lösning där företag kan mötas för att hitta samarbeten kring sin personal. Ni som inte har full beläggning kan lista era tillgängliga chaufförer, och ni som saknar resurser kan söka efter lediga chaufförer.
Visma TransPA förmedlar sedan kontakten medan själva affärsuppgörelsen görs upp parterna emellan utan Vismas inblandning. Det kan vara allt ifrån att ett åkeri hyr in ett annat åkeri som underentreprenör till att enstaka chaufförer hyrs- eller lånas ut.

 

Chaufförsbanken är en kostnadsfri tjänst framtagen för att hjälpa våra kunder och kollegor i branschen. Vi hoppas såklart att det blir en succé och att vi kan fortsätta addera funktionalitet. Vi har redan mängder med idéer om hur Chaufförsbanken kan vidareutvecklas.

 

Tveka inte att kontakta oss på chaufforsbanken@visma.com om ni behöver hjälp att börja använda tjänsten!

 

Ta hand om er och håll avstånd!

Till Chaufförsbanken

Martin Webb,
Senior Account Manager
Visma Software AB, Team TransPA

 

Karin Jönsson
Area & Consultant Manager
Visma Software AB, Team TransPA