avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Julebord og smittevern - ny situasjon i år

Hva er velferdstiltak?

I skattelovens forstand er velferdstiltak ytelser som

  • henvender seg innad til de personer som er knyttet til foretaket/bedriften, og
  • har til hensikt å øke trivselen og samhørigheten på arbeidsplassen og tilknytning til den, oftest i form av fellesarrangement

Fordel i form av velferdstiltak i arbeidsforhold er som utgangspunkt skattepliktig inntekt for den ansatte. Unntak fra skatteplikt gjelder dersom tiltaket består i en naturalytelse og anses som rimelig velferdstiltak.

 

Enkeltstående tilstelninger, som julebord, årsfest, jubileumsfest for runde år i bedriften mv. vil være velferdstiltak for de ansatte. Fordelen er skattefri hvis den er rimelig og tilbys alle eller en betydelig gruppe ansatte.

 

Mange bedrifter ønsker, som tidligere år, å gi sine ansatte en trivelig kveld med god julemat. Med de smitteverntiltak som nå gjelder, er det vanskelig, for ikke å si umulig for flere bedrifter å gjennomføre tradisjonelle julebord og samtidig oppfylle vilkårene for skattefrie velferdstiltak.

 

Denne utfordringen er blitt lagt fram for Finansministeren som har uttalt følgende:

 

Finansminister Jan Tore Sanner:

I nåværende situasjon kan det ikke kreves at alle ansatte i en virksomhet deltar på et felles julearrangement – i så fall ville det ikke være mulig for mange virksomheter å gjennomføre et slikt tiltak. Det er derfor ikke noe i veien for at de ansatte går ut og spiser julemiddag i mindre grupper, innenfor helsemyndighetenes retningslinjer for avstand og antall personer som kan samles. Dette vil gjelde uavhengig av om arbeidsgiver dekker middagen i form av gavekort eller ved refusjon av utgifter. Vilkåret om at velferdstiltaket må være rimelig for at dette skal være skattefritt, vil gjelde som ellers.

 

Lønnsforum høst 2020

Vil du vite mer om hjemmekontor og naturalytelser i forbindelse med covid-19 situasjonen bør du delta på Lønnsforum høst. Se agenda og meld deg på her.