avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"

Regelendringer om beskatning av personalforsikringer

(updated by Ivar Grøndahl1 VISMA ‎07-08-2019 09:56 )
Ivar Grøndahl1

Fra 1. januar i år ble det innført endringer for beskatning av naturalytelser. Hovedregelen er at skattemessige fordeler ansatte mottar skal verdsettes til markedspris.

 

Dette skulle også gjelde fordelen ansatte har ved at arbeidsgiver dekker premie til forskjellige personalforsikringer, som f eks gruppeliv, kollektiv ulykke, behandling og reiseforsikring.

 

Hva arbeidsgiver betalte i premie ville etter disse reglene ikke ha noen betydning for beskatningen. Det var markedspris som skulle legges til grunn for beskatningen. Det ville medført store utfordringer for arbeidsgivere å fremskaffe markedspris på premie til personalforsikringer, da forsikringsselskapene har ulike priser og tilbud.

 

I mai varslet Finansdepartementet endringer i de nye reglene. Nå er disse endringene formalisert ved at Finansdepartementet har fastsatt endringsforskrift om verdsettelse av personalforsikringer. Endringene gjelder med tilbakevirkende kraft fra og med 1. januar 2019.

 

Skattemessige fordeler som de ansatte mottar når arbeidsgiver dekker slike forsikringer, skal verdsettes til den forholdsmessige andelen av arbeidsgivers kostpris. Det betyr at den skattemessige fordelen ved personalforsikringer i 2019 skal behandles slik den ble behandlet i 2018. 

 

Ønsker du å lære mer om naturalytelser? På vårt kurs Lønnsforum høst 2019, har vi blant annet en gjennomgang av de nye reglene for beskatning av naturalytelser.