avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Versjon 15.10 og 15.10.1 av Visma Document Center

av Svein Holanger (Oppdatert ‎03-02-2021 10:46 av Svein Holanger VISMA )

Versjon 15.10 er nå tilgjengelig. Her er en oversikt over nyhetene i den versjonen av Visma Document Center. Vi anbefaler alle å bruke siste patch som er 15.10.1.

Versjon 15.10

Nyheter for alle integrasjoner

 • Ny innstilling for å aktivere linjeimport fra elektroniske fakturaer
  Nå er det lettere å aktivere linjeimport for kun enkelte leverandører. Det nye verktøyet gir deg mulighet til velge alle leverandører, ingen leverandører eller bare noen.
 • Lag en AutoFlow-regel rett fra en manuell flyt
  Kanskje mottar du en faktura fra en ny leverandør som du manuelt sende på flyt, og så vet du at du kommer til å få flere fakturaer fra denne samme leverandøren, og alle skal godkjennes av samme flyt-gruppe. Da kan du nå automatisk lage en slik AutoFlow-regel fra det manuelle «Send på flyt»-vinduet.
 • Håndterer nå andre dokumenttyper fra mobil-appen Visma Skanner i Document Center.
  Du kan nå håndtere andre dokumenttyper som Kvittering, Bankbilag, Påminnelse og Annet fra Visma Skanner appen. Dere som bruker Visma Business har kunnet motta slike dokumenter tidligere, men de har da blitt sendt direkte til Visma Business for håndtering der, og blitt liggende i Arkiv i Document Center. Nå er det mulig for alle integrasjoner å motta disse dokumentene i «Nye dokumenter» i Document Center. De vil da kunne bli tildelt egne dokumentprofiler basert på hva som er valgt i Visma Skanner. Dere som bruke Visma Business kan selvfølgelig velge å håndtere dokumentene rett i Business, slik som tidligere.
 • Nå kan du oppdatere data om en leverandør direkte fra Document Center

Versjon 15.10.1

Denne patchen inneholder disse rettelser og forbedringer:

 • Denne feilen er fikset: Avviste fakturaer vil likevel bli overført til ERP hvis innstillingen «Automatisk overfør til ERP» er satt.
 • Ved automatisk overføring til ERP kunne visse feil føre til en lang. Dette førte til at videre overføring fra Approval stoppet opp. Denne feilen er fikset.
 • Forbedring i hastighet ved redigering av kontering.
 • Systemet klarer nå å skille mellom IBAN og BBAN ved nedlasting PEPPOL BIS 3 formatet. 
 • Linjegodkjenner var i noen tilfeller ikke synelig i konteringslinjene. Dette er nå fikset
 • Tolkningsord (systemspesifikke alias) for XML-filer for linjefeltene Produktnummer og Antall er lagt til. 
  NB! Det at det er lagt til tolkning av "Produktnummer" kan føre til feil ved overføring til ERP siden leverandørens produktnummer sjelden vil finnes i ERP-systemet. Hvis man bruker linjetolkning og ikke ønsker tolkning av Produktummer, så bør man fjerne krysset "I bruk" for "Line product number". Dette gjøres kun en gang på tvers av alle firmaer.

Kjente feil i versjonen

 • Ved nedlasting av PEPPOL BIS 3 formatet, vil XML-visningen av dataene se «stygg» ut i Approval. Workaround: Last ned i EHF eller PEPPOL BIS 2-formatet. Usikker når vi får gjort noe med dette, men tidligst i versjon 16 (juni 2021).
 • Gammel flyt som ble satt i versjon 11 eller eldre, vil ikke lenger vises i Document Center eller i dokumentviseren i ERP-systemet. Dokumentet vil vises, men altså ikke flyten (hvem som har godkjent). Vi anbefaler derfor ingen å oppgradere direkte fra versjon 11 til 15, de bør i stedet kjøre en stund på 14.10.3 til alle dokumenter fra den gamle versjonen er godkjent og til man ikke lengre trenger å se flyten. Dataene om flyten ligger fortsatt i databasen, så det er mulig å hente ut informasjon om dette via et rapporteringsverktøy. Dette kommer vi ikke til å gjøre noe med.
7 Kommentarer
Ingelstrand
PARTNER
av Ingelstrand

Hei

Der er problemer med PDF læsere i 15.10

Den er trøg og åpner ikke som den skall

Dette er meldt til Visma Support

Noe om når dette vil bli fikset ?

 

Mvh

Leif I

av Svein Holanger

Hei, Leif

Dette må support se på. Vi har ingen andre tegn på at PDF-leseren er noe tregere enn 15.01 eller sammenlignet med versjon 14.x.

Henrik Søe Jensen
CHAMPION *
av Henrik Søe Jensen

Forventer Visma stadig at 15.10.1 bliver frigivet den 8/1 2021?

av Tore Reisvaag Johannessen

Har fått 2 nye henvendelser fra kunder i dag om at pdf-leseren er treg etter oppgradering til versjon 15 (fra 14). Håper dere kan sjekke dette.

av Svein Holanger

Versjon 15.10.1 er nå tilgjengelig for Visma-partnere. Vil bli lagt ut for kunder, antagelig på mandag.

roy-LR
PARTNER
av roy-LR

Hva er status på PDF kontoutskriften fra Danske Bank i VB/VDC (vi har 15.01.1). Ser vi løsning i oppdatering

Idag så ser det slik ut både i VB og VDC, men det er vel samme plugin i begge program.
Vi liker jo gjerne å se alle millionene 🙂 

VB VDC docviser.jpg

 

(Saken er meldt som ticket, )

av Svein Holanger

Hei

I supportsaker som blir meldt til Visma, skal det oppdateres med i hvilken versjon dette er/vil bli fikset, hvis dette er bestemt. Evt kan du spørre på supportsaken.