Mine områder
Hjelp

Logg inn i Visma.net med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk

av Edwin Myrvold-Sijtsma (Oppdatert ‎27-04-2020 20:24 av Edwin Myrvold-Sijtsma VISMA )

Nå kan du logge deg inn i Visma.net med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Først som en form av totrinnskontroll og senere i 2020 som passordløs autentisering.

 

Dette er det mest sikre form av innlogging og er basert på FIDO2 standarden. FIDO står for Fast Identity Online og er en åpen standard for:

  • totrinns autentisering som ikke kan phiskes eller
  • passordløs autentisering. 

Mer info: https://fidoalliance.org.

 

FIDO2 er det første realistiske initiativet til gradvis utfasing av passord da alle store leverandører nå støtter initiativet, bygger WebAuthn-protokollen i nettleserne og lager maskinvare for å støtte det.

 

Microsoft, Amazon, Facebook, Google og andre en del av FIDO Alliance. Apple ble med i februar 2020. Vi kan forvente støtte fra iPhone, iPad, Apple Watch med Touch ID, Face ID osv. i løpet av nær fremtid. Macbook Air med Touch ID og Macbook Pro med Touch ID støttes allerede i Chrome-nettleseren.

 

Vi råder alle til å få en enhet med FIDO2 fingeravtrykk / IR-kamera neste gang du trenger å oppdatere maskinvaren din (PCer fra Dell med Windows Hello, Macbook etc.).

 

Det finnes to typer FIDO2 du kan bruke med Visma Connect:

  • FIDO2 Biometrisk Enhet
    En mobil, stasjonær eller bærbar datamaskin, med ansiktsgjenkjenning eller en fingeravtrykksensor. Eksempler er Android fingeravtrykk, Mac Touch ID og Windows Hello.
  • FIDO2 Sikkerhetsnøkkel
    En (USB) nøkkel du kan koble til datamaskinen din.

Se: Hvordan kan du aktivere totrinnskontroll med FIDO2?

 

fido2-6.png

 

1 Kommentar
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"