Mijn Communities
Help

Release notes HR Core Business 2023-02

19-01-2023 15:25
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 287 Weergaven

Mededelingen

Nieuwe Loonaangifte vanaf 2023 

In de januari release is al aangegeven dat we vanaf 2023 het verzenden van de loonaangiftebestanden onderdeel gaan maken van Payroll Business. Voor jou als klant betekent dit een geheel nieuwe manier van omgaan met loonaangiftegegevens en het verzenden ervan. Dit betekent dat we met alle teams druk bezig zijn om dit te realiseren en dat we naast deze nieuwe loonaangifte geen andere zaken oppakken, behalve belangrijke changes.  


Updates nieuwe loonaangifte
Via het bericht Status nieuwe Loonaangifte Payroll Business houden we je op de hoogte van de gang van zaken over de nieuwe loonaangifte. Abonneer je op dit bericht, zodat je geen update mist.

Release sessies

In de release sessie van 10 januari hebben we jullie uitgebreid geïnformeerd over de nieuwe loonaangifte. In de Release sessie van februari, die plaatsvindt op 31 januari geven we een update van de laatste stand van zaken. Je kunt je hiervoor aanmelden via de onderstaande link.

Aanmelden Release sessie

Je kunt je via de community van Visma YouServe onder Events aanmelden voor de Release sessie van februari.

Gewijzigd en verbeterd 

Verlofsaldo

Waarom

Aan het scherm Verlofsaldo is het gegevenselement Uren per periode toegevoegd. Hierdoor kun je snel zien hoeveel uur per periode een medewerker werkt en controleren of het verlofsaldo klopt.

Hoe

Medewerker >  Verlof > Verlofsaldo 

In het scherm Verlofsaldo zie je nu bovenin bij de medewerkergegevens het gegevenselement Uren per periode. Het aantal uren dat je ziet, is overgenomen uit het scherm Arbeidscontract.  

2023-02_RN_Verlofsaldo_01.png

Actie

Er is geen actie nodig.

Opgeloste meldingen

Dubbele kindgegevens in systeem (change 4130490)

Melding

Als vanuit HR Self Service wijzigingen in kindgegevens werden aangeboden of er was sprake van nieuwe kindgegevens of contactpersonen, dan werden de gegevens van reeds bestaande kinderen en contactpersonen nogmaals opgeslagen. Hierdoor kwamen deze gegevens dubbel in het systeem te staan.

Oplossing

Vanaf release 2023-02 hebben we de programmatuur aangepast, zodat deze fout niet meer voorkomt.

Actie

Als er in HR Core Business kinderen of contactpersonen dubbel in het systeem staan, raden we aan om deze handmatig te verwijderen.

Medewerkers