Minun alueeni
Apu

Laskun lähettäminen sähköpostitse Maventan kautta

tekijä Tiina Hiipakka

Miten laskun saa lähetettyä asiakkaan sähköpostiin Maventan kautta?

6 VASTAUSTA6
AriMikkonen
CONTRIBUTOR *

tekijä AriMikkonen

AutoInvoice integraation kautta lähetetty lasku näyttää virhettä send error (reason) - eli syy ei selviä tästä. 

Vastaanottajan vaatimus on, että sähköpostitse lähetetty lasku on pdf-tiedosto. Laskutuksen dokumentaation kohdasta 4.3.2 ja tässä ketjusta en löydä tietoa, missä muodossa lasku lähtee. Kysymys: saako laskun lähetettyä autoinvoicen kautta pdf-muodossa?

Accepted solution
Tiina Hiipakka
VISMA

tekijä Tiina Hiipakka (Päivitetty ‎23-04-2018 11:18 tekijä Olli Hietala VISMA )

Maventa lähettää laskun asiakkaalle aina käyttäen laskuttajalle halvinta kanavaa. Palvelu tarkistaa laskutusasiakkaan y-tunnuksen perusteella löytyykö asiakkaalle verkkolaskuosoitetta. Jos verkkolaskuosoitetta ei löydy niin lasku menee asiakkaalle joko paperisena tai sähköpostitse.

Visma Nova Asiakaskortistossa sinun tulee määritellä asiakkaan yhteyshenkilölle sähköpostiosoite johon he haluavat vastaanottaa laskun. Kun kyseinen yhteyshenkilö on valittu laskulle viitteenne kenttään menee Maventan kautta lasku kyseisen henkilön sähköpostiin.

Kuva_3510.jpg
Kuvassa näkyvillä Visma Nova Asiakaskortiston pääruutu. Huomaa myös Laskutustapa osiossa valita asiakkaalle laskutustavaksi verkkolasku.

Aini
CONTRIBUTOR *

tekijä Aini

Hei

siis vaikka laittaa sähköpostina, pitää valita verkkolasku, eikö söhköposti ? Jos asiakaskortiston takana asiakkaan lisätiedot /verkkolaskut välilehdellä on sähköpostiosoite ja valittu laskut sähköpostina eikö mene .

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Aini,

 

Jos laskut lähetetään Maventan kautta eli AutoInvoice integraation kautta niin sitten laskutapa on aina verkkolasku. Maventan lähetykseen menee sähköpostiosoite asiakaskortiston yhteyshenkilön tiedoista kunhan kyseinen yhteyshenkilö on valittu laskulle viittenne-kenttään.

 

Jos laskutapa on Sähköposti niin sitten lasku lähetetään omasta sähköpostistanne Novan Ohjaustiedoissa tehtyjen sähköpostimääritysten mukaan. (SMTP ohje: https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Sahkopostin-SMTP-maarittely-Novaan/m-p/34737?s...)

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

onko tähän sähköpostilaskutukseen lisätty mahdollisuus että sähköpostilaskun mukana menee myös laskuun liitetyt liitteet? Aiemmin syksyllä ei ollut?

Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila

Moi,

 

Jos tarkoitat laskuja joita lähetetään autoinvoicen kautta sähköpostiin niin kyllä menee laskun linkit mukana. Menee laskun kanssa samaan tiedostoon, eli ensin on lasku ja liite on siellä perässä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.