Minun alueeni
Apu
Anne24
CONTRIBUTOR **

Uusi laskutus/Pos -sarake

tekijä Anne24

Vanhassa laskutuksessa meillä on Pos-sarakkeessa PVM-sarake. Jos katson uudessa laskutuksessa valmista laskua, näkyy siinä sarakkeessa vaan juokseva numerosarja. Mutta jos tulostan laskun, siihen tulee päivämäärä. Miten siihen voisi saada näkyviin päivämäärän? Ilman että lasku pitää ottaa esikatseluun tai tulostaa?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Jotenkin arvelisin että teillä on räätälöity raporttipohja laskulle joka tulostaa päivämäärän PVM-kentästä siihen missä perinteisesti tulostetaan rivin positio. Ja ongelma on nyt se että haluttu päivämääräkenttä on MT-ohjelman sarakemäärittelyissä eri kohdassa kuin vanhassa ja se pitäisi sitten taulukkomäärittelyistä raahata oikeaan paikkaan.  Eli klikkaa aktiiviseksi (siniset kehykset) sen kentän jonk haluaa  ja sitten raaaha sarakkeen oikeaan paikkaan (Sininen nuoli ilmestyy kohtaan johon se olisi menossa). 

Tämä päätelmä siitä, että kun kerran positio näkyy juoksevana numerona mutta laskulla silti näkyy päivämäärä oikeassa kohtaa.  Kyseessä lienee siis toimituspäivämäärä joka näkyy sarakemäärittelyissä TALKUPVM. Rapsapohjahan sen satavarmasti kertoisi. Raporttiräätälöinnit ovat maksullista palvelua Vismalta ja sitten *köh köh* saattaa löytyä muitakin tahoja. 

ps. Tähän yhteyteen voisin toistaa vanhan toiveeni ja ideani että sarakemäärittelyihin pitäisi olla (helppo) keino yliajaa käyttäjien asetukset tai kopioida määrittelyt käyttäjältä A käyttäjälle B. Uusia käyttäjiä kun tulee ja kun määrittelyt ovat vielä lajikohtaisia ja sovelluskohtaisia ja yrityskohtaisia niin aina meinaa joku unohtua. 

Anne24
CONTRIBUTOR **

tekijä Anne24

Kyllä, on räätälöity raporttipohja. Koitan tuota antaamaasi ohjetta, ja palaan myöhemmin asiaan.

Kiitos!

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @Anne24 ,

 

Ymmärsinköhän oikein mitä tarkoitat? 

 

Jos haluat, että PVM sarakkeen nimi on esimerkiksi Pos niin sen voi muuttaa Asetukset > Taulukkomäärittelyt- ikkunassa.

 

Samassa näkymässä voit raahaamalla siirtää sarakkeen haluamaasi kohtaan riveillä. (Alempi kuva)

 

Lopuksi tallenna muutokset niin ohjelma muistaa ne jatkossa sinun tunnuksellasi. Taulukkomäärittelyt ovat käyttäjäkohtaisia joten jos muut käyttäjät haluavat saman muutoksen tulee heidän tehdä omat taulukkomäärittelyt ohjelmaan.

OlliHietala_0-1685078895636.png

OlliHietala_1-1685079002326.png

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.