Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Verkkojaot eivät näy asennuksessa

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎08-09-2017 15:35 tekijä Olli Hietala VISMA )

Työasema-asennuksessa kun asennusohjelma kysyy kohdekansiota ei tässä valikossa näy Windows verkkosijainnit. (esim. J:\ asema johon Nova on asennettu)

Miten tilanne korjataan?

15 VASTAUSTA15
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Tähän samaan yhteyteen käy ajatukseni siitä, että ohjelmatiedostot (ja dll:tä yms.) majailisivat omalla koneella ja käynnistysvaiheessa tarkistettaisiin palvelinjaolta että onko päivityksiä asettu. Tällöin verkkolevylle ei tarvittaisi ehkä asennusvaiheessa niin paljon oikeuksia jolloin se (ehkä?) poistaisi tämän virheen. Tällöin ymmärtääkseni verkon räpsyt jotka aiheuttavat (tietokantayhteys palautettu) eivät niin herkästi kaataisi myös koko Novaa koska ajettavat exe-tiedostot eivät olisi räpsyn piirissä.  Voi tietysti olla että kyse on vain meidän ympäristöstä, jossa ajetaan paljon laske tulossa/menossa -raportteja ja muita raskaita toimintoja jotka saavat välillä vasteajat kasvamaan. J-asemalla majailisivat siis profiilikansiot, helpit, raporttipohjat yms. Tällainen lähestymistapa on osittain ainakin kahdella tietämälläni kilpailijalla - joista toinen on suoraan verrattavissa Novaan ja toinen on ehkä enemmän Novan osajoukko. (Varasto + MT jne.)

Laitoin tästä höpinää vähän kehitysehdotukseksi kaiken varalta - toki Novan historian  tuntien, en tiedä kuinka pitkä elinkaari on ja lähdetäänkö perustavanlaatuisiin muutoksiin enää. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

En tiedä mistä tuo novan jumiin meno/kaatuminen loppujen lopuksi johtuu verkko räpsyn aikana, mutta veikkaisin kanssa tuota et kun noita exejä ajetaan verkkojaosta. Tietokanta yhteyden yleensä kyllä palautuu nopeasti. Tuo on erittäin ärsyttävä piirre , kun teet töitä officessa kannettava telakassa ja lähdet käymään kannettavan kanssa tehtaan puolella, niin kun verkko vaihtuu langasta langattomaan niin nova tarvii aina käynnistää uudestaan.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Novan ohjelmatiedostot kannattaa kopioida paikalliselle levylle, vaikka se sitten vaatii käyttäjiltä sen, että päivittävät omat koneensa joka Nova-päivityksen jälkeen. Verkkojaosta ajettuna Nova-ohjelmat kaatuilevat säännöllisesti .NETin käyttöliittymäkirjaston puolelle. Olen kaatumistilanteesta toimittanut dumpin jo pari vuotta sitten, mutta korjausta siihen on varmaan turha odottaa. Tätä tapahtui satunnaisesti myös silloin, kun levyjako oli samassa fyysisessä koneessa mutta eri virtuaalikoneesta, eli sitä ei voi selittää pelkällä "verkkoräpsyllä".

 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Kiitos tiedosta. Hienoa sinänsä että asiaa ovat pähkäilleet muutkin ja sinä vielä olet selvittänyt pidemmälle tätä ongelmaa. Täytyy miettiä miten tuo olisi jouhevin toteuttaa - jokin Xcopy -batti tietysti voisi tutkailla muuttuneita tiedostoja ja kopioda niitä koneelle automaattiessti. Voisi kuvitella että asiaan saatettaisiin reagoida kun signaalia tulee useammasta suunnasta - ja miten moni muukin asiakas on kokenut samaa mutta ohittanut sen.

Laitoin aiemmin edes ehdotuksen että jos tuollainen tietokantayhteys palautettu -ilmoitus tulee niin olisi optio että Nova-ohjelmat suljetaan kaikki surutta. Kokemukseni mukaan kun on paljon Nova-ohjelmia auki niin tietokantayhteys-virhe tulkitaan koskevan vain yhtä Nova-ohjelmaa ja muiden käynnissä olevien ohjelmien käyttöä jatketaan tai yritetään jatkaa ja joskus jokin ohjelma toimiikin ja joskus ei. 

Ja päivityskään ei liene niin suuri ongelma kun Workstation -asennus on nytkin aika usein ollut päivitettävänä. Olisi kenties jopa selkeää että aina molemmat asennukset ja workstation-asennus omalle koneelle. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Mistä jos tuo workstation paketti asentaisi paikallisesti vain tarvittavat .exe ja .dll tiedostot ja kaikki muut raportit, käyttäjä profiilit, kuvat jne olisi palvelimen verkkojaossa.

 

Ja kuten sanoit, nykyisin tuon workstation paketin joutuu käytännössä asentamaan aina kun asentaa uuden version palvelimelle.

 

Toki joku hienompi ratkaisu olisi, että olisi asetuksista muutettavissa pidetäänkö niistä noista .exe/.dll tiedostoista pakallista cachea josta ohjelma sitten käynnistettäisiin.

Visma Novaan on tuleviin suunnitteilla asennustekninen muutos siten, ettei Nova sovelluksia enää käytettäisi verkkojaon kautta vaan ainoastaan tietokannat ja yhteiset asetustiedostot olisivat verkkolevyllä. Tarkempaa aikataulua muutoksen julkaisulle ei ole vielä mahdollista antaa.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tuo ohje ei tuonut apua. Kyseessä siis uusi Windows 10 Pro N -asennus läppärissä. Nova-workstationia asentaessa ohjelma ehdottaa Nova-poluksi C:\Nova, mutta se pitäisi muuttaa osoittamaan J:-asemalle. Asennusohjelma ei löydä mitään mäpättyjä verkkoasemia. Kirjoittamalla J: ohjelma valittaa että "Levy ei ole valmis". Goolettelemalla löytyy kaikenlaisia ehdotuksia, mutta mikähän niistä toimisi?

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Juha,

 

tällaisia tapauksia on ollut muutamia muillakin Windows 10 käyttöjärjestelmää käyttävillä. Sain ohjeen teknisestä konsultoinnistamme jolla ovat saaneet verkkojaot näkyviin jos tuo Microsoftin ohje ei ole auttanut.

 

Tässä ohje:

Mikäli verkkolevyt muodostetaan GPO:lla, niin muuttakaa se siten, että levyt luodaan Update komennolla. Muuten aja seuraavat komennot kometokehotteesta:

net config server /autodisconnect:-1

 

Poista vanha verkkomappaus ja aja sen jälkeen tämä komento:

net use J: \\<palvelimennimi>\<jakokansio> /persistent:yes

 

------------

 

Kokeiletko Juha tuolla ohjeella saatko verkkojaot näkyviin asennuksessa? 

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitokset vastauksesta Olli,

 

Oli jo sen verran painetta saada homma toimimaan, että tein asennuksen loppuun, vaikka polku näytti väärään paikkaan. Sitten buutin jälkeen vaihdoin pikakuvakkeen osoittamaan oikeaan paikkaan. Ja näytti jopa toimivan. Voiko näin helppo ratkaisu oikeasti toimia? Onko odotettavissa ongelmia? Tyytyväinen käyttäjä juuri haki koneensa, jossa Nova näytti toimivan ok 😉 Missä tuo Novapolku on määritelty Window !0:ssä, en löytänyt rekisteristä enkä koneen PATH-määrittelyistä?

 

Kokeilen sitten seuraavalla kerralla tuota elegantimpaa konstia.

 

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Jos on riittävät oikeudet, niin setupin voi käynnistään  administrator tunnarilla komentokehoitteesta. Itse olen tätä käyttänyt viime aikoina kun en ole jaksanut tehdä tuota rekisterimuutosta&boottia.

 

Mulla on siellä j: asemalla asennuspaketit, niin se onnistuu näin:

- käynnistä komentokehoite administratorina (Run as Administrator)

- mappaa levy kommennolla: net use j: \\palvelin\nova

- mene j: asemalle komennolla: j:

- mene kansioon jossa asennuspaketti on: cd asennus/9.6

- käynnistä asennus: setup.exe

- hoida asennus loppuun normaalisti

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tällä tavoin asennus meni ok tuoreeseen Windows 10 Pro:hon, J:-asemakin löytyi asennuksen yhteydessä. Kiitokset!

Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Microsoftin sivuilla on käyty läpi kuinka verkkosijainnit saadaan taas näkyviin Windows 8 ja Windows 10 käyttöjärjestelmässä. Klikkaa tästä niin pääset suoraan Microsoftin ohjeeseen. (Ohje on englanninkielinen)

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tämä ohje toimi aikaisemmin, mutta ei enää. Tämä asetus on asetettu ja kone käynnistetty sen jälkeen uudestaan, mutta edelleen J:-levy valittaessa tulee virheilmoitus "Levy ei vastaa". Mikäs nyt avuksi?

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Korjaus edelliseen, vaati vielä yhden uudelleenkäynnistyksen. Kahden bootin jälkeen asennus onnistui.

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Nyt on kolme buuttia takana rekisterieditoinnin jälkeen, mutta ei vaan löydy tuo J:-asema clientin asennuksessa. Onko lisävinkkejä?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.