Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Visma Document Center (Nova) ja pankkitilin tulkinta verkkolaskuaineistosta

tekijä Olli Hietala

Silloin tällöin Document Centeriin tulevissa laskuissa ohjelma ilmoittaa ettei verkkolaskuaineistosta tulkittu pankkitili täsmää talousjärjestelmässä olevan tilinumeron kanssa ja näyttää keltaista kolmiota laskun vieressä. ( Asiakirjan ja toimittajan pankkitili ei täsmää. )

 

Tulkinta ruudussa on huomautuskolmiot myös aineisosta tulkitun pankkitilin sekä talousjärjestelmässä olevan tilin kohdalla. Tämän lisäksi usein tulkittu tilinumero on näissä tilanteissa jokin muu kuin normaali IBAN numero (yleensä ilman FI-alkua).

 

Miten ohjelman saa tulkitsemaan aineisosta näissä tilanteissa IBAN tilinumeron oikein?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Yleensä tukeemme raportoiduissa tilanteissa ohjelma hakee väärän tilinumeron tilanteissa joissa verkkolaskuoperaattori on konvertoinut aineiston TEAPPS muodosta Finvoiceksi. Näissä tilanteissa aineistoon muodostuu konversiossa myös BBAN tilinumero IBAN tilinumeron lisäksi jonka Document Center sitten poimii ehdotukseksi tulkinta-ruudulle.

Näiden tilanteiden välttämiseksi tulisi ohjelman Tulkinta-ruudulla avata Sanakirja- näkymä ja siellä 'käyttäjän määrittämä alias' välilehdellä tehdä seuraavan ohjeen mukaan:
inline-399610660.png
 

  • Valitse sen jälkeen Pankkitili ja Uusi-painike.
  • Listalta hae ensimmäinen SellerAccountID- rivi ja tallenna muutos. (oikealla pitäisi näkyä FI-alkuinen tilinumero jos valitsit oikean kentän) 
  • Tämän jälkeen tulkitse lasku uudelleen niin jatkossa pitäisi tulla näissä tilanteissa tilinumero oikein. Halutessasi tuon muutoksen voi tehdä myös toimittajakohtaisesti jos ongelmaa on vain tiettyjen toimittajien lähettämillä laskuilla.

Tuolla muutoksella tulkinnan ehdottamaan aineistossa ensimmäisenä olevaa IBAN tilinumeroa tulkinnassa.

 

Jos ongelma jatkuu edelleen suosittelemme avaamaan asiasta tiketin osoitteeseen sovellustuki@visma.com viestissä olisi hyvä olla tilanne mahdollisimman tarkasti kuvattuna niin, että mm. Document Centerin ohjelmaversio, laskunumero, toimittajatiedot ja ohjeessa mainitut näkymät olisi mukana heti alkuun.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.