Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Visma.net AutoInvoice - Miten lasku pakotetaan tulostuspalveluun tai sähköpostiin Novasta?

tekijä Olli Hietala

Miten lasku pakotetaan tulostuspalveluun tai sähköpostiin Novasta kun käytössä on Visma.net AutoInvoice (Maventa) verkkolaskuoperaattori?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎15-06-2023 09:22 tekijä Olli Hietala VISMA )

Autoinvoicen kautta on mahdollista lähettää myös paperisia sekä sähköpostiin meneviä laskuja suoraan Nova Laskutus-ohjelmasta.

 

Hyötyjä miksi myös paperiset ja sähköpostiin lähtevät laskut kannattaa hoitaa Autoinvoicen kautta:

  • Jatkossa kaikki laskunne näkyvät AutoInvoice- näkymässä ja niitä voi jokainen sinne pääsevä käyttäjä seurata
  • Laskun uudelleenlähetys onnistuu AutoInvoice-näkymästä helposti, esimerkiksi jos asiakas toivoo laskun eri reittiin
  • Paperilaskuja ei tarvitse enää itse tulostaa ja huolehtia Postiin. 

 

Jos haluatte laittaa paperilaskut tai sähköposti jatkossa Maventan eli Autoinvoicen kautta joko sähköpostitse tai paperilaskuina niin Asiakaskortistossa on mahdollista ajaa massamuokkaus-toiminnolla muutosajo jolla muutetaan Perinteinen tai Sähköposti laskutapa Verkkolaskuksi.

 

Massamuokkaus ruudussa ikkunan yläosassa rajaat asiakkaat joilla on vielä laskutapa Perinteinen tai Sähköposti ja alla muutat laskutavan sitten Verkkolasku-laskutavaksi kuten kuvassa.

 

Vinkki: Jos massamuokkaus ruutu ei aukea niin tarkista Novan aloitusruudusta Asetukset > Käyttäjäkohtaiset asetukset -ikkunasta, että sinulle on valittuna kielikoodi. Käynnistä sen jälkeen Asiakaskortisto uudelleen niin massamuokkaus-ruutu aukeaa.


 

OlliHietala_1-1686809389060.png

 

OlliHietala_2-1686809831031.png

 

 

Huom! Jotta lasku menee tulostukseen tai sähköpostiin pitää tulostuspalvelu / sähköpostilähetys olla käytössä. AutoInvoicen asetuksia pääset muokkaamaan Nova Laskutuksen AutoInvoice-näkymästä joka löytyy ohjelman oikeasta ylälaidasta. Autoinvoice näkymässä laskujen lähetyksen asetukset löytyvät Asetukset-valikon kautta.

 

Kuva_7322.jpgKuva_7321.jpg

 

LASKUN PAKOTUS TULOSTUKSEEN AUTOINVOICEN KAUTTA:

Jos haluat pakottaa asiakkaan laskun tulostuspalveluun verkkolaskuosoitteen ohi, tulee sinun korvata Nova Asiakaskortistossa verkkolaskuosoite sanalla PRINT ja antaa välittäjäntunnukseksi MAVENTA. Tällöin lasku lähtee kyseiselle vastaanottajalle postitse, vaikka Maventasta löytyisikin vastaanottajalle verkkolaskuosoite. 

 

Asiakkaan osoitetiedot tulevat Nova Asiakaskortiston vasemmasta ylälaidasta Lähiosoite ja Osoite -kentistä.

OlliHietala_0-1637569087772.png

 

 

LASKUN PAKOTUS SÄHKÖPOSTIIN AUTOINVOICEN KAUTTA:

Jos haluat pakottaa asiakkaan laskun tulostuspalveluun verkkolaskuosoitteen ohi, tulee sinun korvata Nova Asiakaskortistossa verkkolaskuosoite sanalla EMAIL, Välittäjäntunnukseksi syötetään sana MAVENTA. Tällöin lasku lähtee kyseiselle vastaanottajalle sähköpostiin, vaikka Maventasta löytyisikin vastaanottajalle verkkolaskuosoite.

 

  • Ensisijaisesti vastaanottajan sähköpostiosoite haetaan Asiakaskortiston Laskutapa-välilehdellä Sähköposti-kentästä. (Nova 10.5 versiossa)
  • Jos sähköposti-kenttään ei ole syötetty sähköpostiosoitetta vastaanottajan sähköpostiosoite haetaan Nova Asiakaskortilla olevalta yhteyshenkilöltä ja se tulee olla valittuna Nova Laskutuksessa Laskutusasiakkaan Viitteenne- kentässä. Oletukseksi määritetty yhteyshenkilö tulee laskulle automaattisesti.

 

Tässä esimerkki asiakaskortista jossa lasku pakotetaan sähköpostiin:

Screenshot_44.png

Jos lasku halutaan yhteyshenkilön sähköpostiin tulee kyseinen henkilö valita laskulle suurennuslasin kautta jotta sähköpostiosoite on mukana laskuaineistossa verkkolaskua lähetettäessä. 

 

OlliHietala_0-1677159951798.png

 

Lisää Autoinvoice ohjeita löydät ohje-sivustoltamme tästä linkistä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.