avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

(updated by LenaFritzson VISMA ‎06-10-2020 16:16 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1453 Visningar

 

image.png

Den består dels av Microsoft Azure molnlösning med Azure SQL databas och Azure website. En användare kommer åt systemet genom två olika applikationer:

  • Webbapplikationen transPA, genom webbsidan www.mytranspa.com.
  • TransPA Klient är en ”stand-alone” klient som installeras på användarens dator eller på en server i användarens datormiljö. Denna klient behöver endast installeras för den del av era systemanvändare som behöver tillgång till transPA löneberäkning samt vissa system- och företagsinställningar. Under 2018 kommer vi bygga in dessa funktioner i transPAs webbmiljö, vilket kommer medföra att hela transPA blir tillgängligt på webben och ni kommer då inte längre behöva transPA klient.

 

Installation av transPA klient

I slutet av installationen, oavsett metod nedan, så kommer ni få fråga där ni ska ange ert kundnummer/kundid. Denna består i regel av fyra eller sex siffror. Här får ni bara ett försök, så är ni osäker så titta i er dokumentation, fråga kollega eller ta kontakt med oss på transPA support. 

Klienten har inga egna inställningar för att ange proxyserver. All kommunikation över internet initieras från klienten.

Installation kan ske på två olika sätt:

2.2.1 Lokalt på din dator

Det vanligaste sättet är att man installerar programmet lokalt på din dator, via en s k ”click-once”. En fördel med detta sätt är att man får information om eventuell uppdatering av den när man startar den (om det finns en nyare version). Installation görs efter inloggning som administratör på www.mytranspa.com. Du behöver ditt kundid, din signatur och ditt lösenord. Klicka nu på löneberäkning så hämtas installationsfilen. 

 
Serverinstallation

Föredrar ni installera i servermiljö så tillhandahåller vi även ett installationspaket (.msi). Ni installerar då på valfri plats. Här startar ni inte installation som inloggad i transPA, utan använder istället denna länk. 
https://transpa.blob.core.windows.net/klient/msi/transpa.msi

 

Systemkrav för användare 3.1 TransPA klient

Krav på operativsystem

  • Windows XP eller senare
  • Windows 2003 eller senare

Klienten kommunicerar direkt mot databasen vilket kräver att port 1433 är öppen för trafik genom brandväggar och internetleverantörer. Port 80 och 443 behöver också tillåta trafik. Applikationerna måste även ha tillåtelse att gå mot webbadresser *.mytranspa.com och mytranspa.com. I vissa fall krävs att man anger IP adresserna 94.245.104.73 och 94.245.107.81 istället.

För klienten krävs att up6ftogt6g.database.windows.net (nuvarande IP 

13.74.104.113  40.113.93.91) och c75pxk41na.database.windows.net (nuvarande IP

52.138.224.1 40.113.93.91) och att port 1433 är öppen för kommunikation med databasen.

För att kunna installera klienten med click-once måste man även ha tillgång till transpa.blob.core.windows.net på port 80 och 443, nuvarande IP 168.63.32.14. Krävs det konfigureringar i företagets brandväggar kan det vara aktuellt för er att välja serverinstallation, där ni väljer plats för installationen.

 

TransPA webbapplikation

Vi säkerställer och garanterar full funktion i följande webbläsare

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge

Om ni önskar begränsa tidrapportering till specifika datorer så är detta möjligt, men kräver då Internet Explorer 11 eller senare. För instruktioner hur ni går till väga se vårat avsnitt Nationella inställningar skall vara inställt på Svenska eller Engelska. Port 80 och 443 är öppen för trafik genom brandväggar och internetleverantörer. Webbläsaren måste även ha tillåtelse att gå mot webbadresser *.mytranspa.com och mytranspa.com. I vissa fall krävs att man anger IP adresserna 94.245.104.73 och 94.245.107.81 istället.