avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Duplikate e-postadresser og ODPUserId - kontroll ved utsendelse av lønnsslipp.

26-02-2021 12:25 (Sist oppdatert 30-03-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1179 Visninger

Det er kontroll på om du har duplikat odp 'ODPUserId' og 'ODPExternalId' i tillegg til at det er sjekk på om det er ansatte med lik e-postadresse. Hvis du har duplikate verdier på noen ansatte, vil du få melding om dette ved utsendelse av lønnsslipp på e-post eller når du overfører til Visma.net Payslip.

Duplikate verdier stopper utsendelsen av lønnsslipper, og dermed må dette rettes før at lønnsslippene skal bli sendt på e-post eller på Visma.net Payslip.

 

MERK! Hvis du har flere ansatte med tallet 0 som OdpUserID, så telles også dette som en duplikat ID, og denne må også slettes. Feltet må stå blankt.

 

For å rette duplikater må du gjøre følgende.

  1. Gå under "Verktøy / Administratorfunksjoner / Generelt / Generelt". I feltet "Start skjermbilde" skriv inn verdien 700339 og trykk "Lagre" knappen".
    700339.PNG
  2. Slett 'ODPUserId' og 'ODPExternalId' på de ansatte som er listet opp i meldingen. (Du må trykke F2 i feltet før du får slettet).
  3. Gå til Rutiner / Registrering / Visma.net / Oppsett. La punktene rulle seg gjennom og trykk på "Verifiser" på linjen for Brukere i Visma.net.

Da får de ansatte ny ODPUserId og ODPExternalId.

Du kan nå sende lønnsslipper uten feilmelding.

 

Relaterte brukertips:

Oppsett Visma.net 

Visma.net Payslip

 

Selvbetjening
Aktuelt brukertips