avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Inngående saldo

18-06-2018 15:07 (Sist oppdatert 14-05-2019)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 1657 Visninger

Her ser vi på hvordan en kan legge inn inngående saldo ved oppstart med ERP systemet. Det finnes to metoder å legge inn inngående saldo på. Enten legger en inngående saldo rett i hovedboken via skjermbilde "Hovedbokstransaksjoner" eller så gjør en det via "Inngående saldo".

Viktig å få med seg at disse skjermbildene fungerer svært ulikt. Klikk her for beskrivelse angående hvordan en legger inn inngående balanse steg for steg (mer detaljert enn det som følger nedenfor). 

 

A. Hovedbokstransaksjoner

En oppretter rett og slett ett bilag hvor en gjør de konteringer en måte ønske vedrørende den inngående saldo. Fordel med med å gjøre det via vanlige hovebokstransaksjoner er at det er en enkel og lite komplisert måte å gjøre det på.

 

B. Inngående saldo

  1. Her kan du importere inn inngående saldo rett inn i regnskapet fra et Excel ark. Viktig å være klar over at det en setter som dato for import av saldo blir nullpunktet i regnskapet. Gitt at datoen for importen er 31.12.2017, vil alle føringer før dette eller på denne datoen bli nullet gitt at de ikke finnes i den inngående saldo som legges inn. Systemet oppfatter altså dette som systemet sin inngående saldo, og dermed vil det opprettes en transaksjon justert for det som allerede ligger inne på den datoen eller tidligere for at saldo skal bli det du definerer den til. Føringer som gjøres i hovedbok via skjermbilde "hovedbokstransaksjoner" etter at inngående saldo har blitt lagt inn, blir derimot ikke påvirket.
  2. Hva gjør jeg når en har lagt inn feil saldo?
  3. Gitt at hovedbok ikke er blitt oppdatert så sletter en bare bunt.
  4. Gitt at hovedbok allerede er oppdatert så åpner en Excel arket som i utgangspunkt ble import inn, men viste seg og inneholde en feil. Deretter legger en inn eller fjerner en det som var feil. Deretter importere en inn inngående balanse inn på nytt (hele det inngående balansen), viktig at samme dato benyttes. Gitt at dato for feil import var 31.12.2017, som den også benyttes for denne importen(korrekt inngående balanse). 
  5. Gitt at hovedbok allerede er oppdatert, så kan en også korrigere feil via føring i hovedbok via skjermbilde "Hovedbokstransaksjoner".

 

C. Siste periode i fjord

Gitt at en skal begynne å føre regnskapet fra 01.01.2018, så er det viktig å legge inn inngående balanse i system på dato 31.12.2017.

 

D. Kunde/Leverandør reskontro

  1. For kunder så legger en inn alt det kunder skylder enn som eiendel på 1500 konto på debit. 
  2. For leverandører så legger en alt det som selskapets er skyldig sine leverandører som gjeld på 2400 konto på kredit. Forklaring her steg for steg vedrørende dette.
Aktuelt brukertips