Mine områder
Hjelp

Innstillinger for Autoinvoice

06-04-2016 21:28 (Sist oppdatert 16-10-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 8459 Visninger

Med Visma.net AutoInvoice får du en komplett fakturaløsning som dekker alle dine behov, inkludert sending og mottak av efaktura. All fakturabehandling foregår direkte i Visma.net Financials, slik at både fakturering og fakturamottak går unna med noen få tastetrykk. Dette har en rekke fordeler for din virksomhet. Les mer om disse her.         autoinvoice.jpg

 

I denne artikkelen vil vi gå gjennom de vanligste innstillingene for Visma.net Autoinvoice, og komme med noen anbefalinger. 

 

Merk: Før du begynner med dette må tjenesten Visma.net Autoinvoice være aktivert på firmaet i Visma.net Admin. Bruker firmaet underenheter må du i tillegg aktivere Autoinvoice på hver underenhet i Innstillinger for Autoinvoice (CS10250S) ved å klikke Aktiver der

 

Innstillinger for Visma.net Autoinvoice finner du ved å gå til Konfigurasjon - Innstillinger - Innstillinger for Autoinvoice (CS10250S) 

Utgående faktura

 

1. Vi anbefaler å sende alle fakturaer via Visma.net Autoinvoice. Se denne artikkelen for mer info om dette. Velger du å gjøre dette bør du også huke av for Bruk utskriftstjenesten. Dette sikrer at fakturaer blir sendt per post hvis mottaker verken støtter elektronisk faktura, eller har mailadresse registrert. For at utskriftstjenesten skal bli aktiv må du også huke av for Jeg godtar prisavtalen og ønsker å bruke utskriftstjenestene (Les mer) under (merk at denne forsvinner etter å ha blitt huket av).

 

2. Ellers anbefaler vi å ikke huke av for Ikke send PDF-faktura på e-post. Dette gjelder e-post som sendes via utskriftstjenesten. Hvis det ikke hukes av her vil kunden vil få pdf-vedlegget på mail istedenfor bare en link til vedlegget.  

 

3. Vi anbefaler å huke av for Merk filvedlegg som skal sendes til Autoinvoice automatisk. På den måten vil filvedlegg som legges til fakturaen også bli med i sendingen av fakturaen som standard. Les mer om vedlegg i denne artikkelen.

 

4. Vi anbefaler også å fylle ut feltene Kontaktperson, Kontakt e-post og Tlf.nr til kontaktperson. Dette vil vises på mailen som sendes fra Autoinvoice, ved bruk av utskriftstjenesten og sending på mail (hvis kunden ikke støtter elektronisk faktura). Les mer i denne artikkelen.   

 

Innstilinger for AutoInvoice.png

Inngående faktura

 
Ønsker du å motta inngående faktura fra AutoInvoice til fakturainnboksen i Visma.net Financials huker du av for Bruk AutoInvoice til å motta e-fakturaer.

Bruk ELMA-registeret bør være huket av. Dette er nødvendig for å motta fakturaer fra leverandører registrert i ELMA-registeret. Les mer om ELMA her. Ifbm. dette må det legges inn en epostadresse i feltet Kontaktens e-postadresse
 
motta_fakturaer.png
Ellers anbefaler vi å aktivere Skannetjenesten. Denne gir deg mulighet til å motta elektroniske fakturaer fra alle leverandører, inkludert de som sender på papir og epost. Tjenesten gjør om fakturaene til elektroniske fakturaer og sender dem til fakturainnboksen. Dette fører altså til mindre manuelt arbeid. Les mer om skannetjenesten i denne artikkelen
 
Tjenesten aktiveres ved å klikke på Aktiver (merk at knappen ikke er aktiv her pga. skjermbilde fra demofirma). 
 
aktiver_skannetjeneste.png

 

Dette åpner et nytt vindu. Her må du legge inn firmaets adresse for evt. retur og e-postadresse til kontakten som skal varsles ved evt. feil. Klikk deretter OK
 
skannetjenesten.png

 

Etter aktivering vil det dukke opp en e-postadresse og postadresse for skannede dokumenter.
Merk: epostadressen har formatet (org.nr)@autoinvoice.no. 

Vi anbefaler kunder å be alle sine leverandører om å sende elektronisk faktura. De leverandørene som ikke har mulighet til dette kan riktignok sende fakturaene per e-post eller post til adressene som vist under Skannetjeneste. Ved å gjøre dette vil Visma.net AutoInvoice skanne og konvertere fakturaene til elektronisk faktura før de dukker opp i fakturainnboksen i Visma.net Financials.
 
Merk: Skannetjenesten kan ta opptil 24 timer fra den aktiveres til den er i drift. Mail/post som sendes før tjenesten er aktiv vil ikke bli behandlet. 
Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"