avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
- Sist oppdatert ‎30-08-2017 14:36
Nina Bredholt
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 146 Visninger

 

Du kan registrere bilag i forskjellige moduler i Financials, eksempelvis registreres kundebilag via modulen Kundereskontro og leverandørbilag via modulen Leverandørreskontro. Du kan også registrere et rent hovedboksbilag via modulen Hovedbok.

I de forskjellige modulene har du mulighet for å reversere bilaget. Eksempelvis har du under modulen Hovedbok mulighet for Reversere hovedbokstransaksjone. Det ligger under Hovedbok, Arbeidsområde, Registrering, Hovedbokstransaksjoner. Søk opp bilaget du skal reversere, velg Behandlinger og Reverser transaksjonen. Da blir dette bilaget reversert.reverser1.png

 

Registrerer du et bilag i f.eks Kundereskontroen vil det postere transaksjoner både i kundereskontro og i hovedbok.

Skal du reversere bilag registrert i kundereskontro er det viktig at reverseringen kjøres fra denne modulen for at både kundereskontro og hovedboksreskontroposteringene skal bli reversert.

reverser2.png

 

Du har også mulighet for å hente opp bilag ført i kundereskontro fra modulen Hovedbok. Velger du å reversere derfra er det kun hovedboksposteringene på dette bilaget som blir reversert. Det kan medføre at du får uoverenstemmelse mellom hovedbok og reskontro ettersom bilaget kun blir reversert i hovedbok og ikke i reskontro.

Vi har derfor lagt inn en advarselsmelding hvis du forsøker å reversere bilag fra hovedbok når bilaget er ført i en annen modul en hovedbok som f.eks Kundereskontro, Leverandørreskontro og Bankstyring. Under er den utgående faktura som vist i bildet over forsøkt reversert via Hovedboksmodulen. Da vil du få advarsel, men du kan velge å reversere til tross for advarselen. Du får bare en påminnelse på at hvis du velger å gjøre dette vil ikke reskontroføringen blir reversert, kun hovedbok.

 

reverser3.png

 

 

Bidragsytere