Mine områder
Hjelp

Ansatte som ikke har skattekort i 2024

15-03-2023 08:15 (Sist oppdatert 14-02-2024)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 1575 Visninger

Ved overgang til nytt år kan det være ansatte som ikke har fått nytt skattekort for inneværende år. Mest vanlig skjer dette på ansatte med D-nummer eller de som har frikort. Når skattekort for 2024 ikke er gjort tilgjengelig for arbeidsgiver, skal sist kjente skattekort for 2023 benyttes for lønn i januar. Systemet vil automatisk bruke sist kjente skattekort for 2023 i januarkjøring dersom den ansatte ikke har fått skattekort for 2024. Dersom skattekort for inneværende år fortsatt ikke er gjort tilgjengelig for arbeidsgiver i forbindelse med februarkjøring skal satsene i skattebetalingsloven § 5-5 første ledd benyttes, dvs 50 % på lønnsinntekt eller 30 % på pensjonsinntekt. Dette skjer automatisk.

 

Hvis man ønsker å trekke som om den ansatte ikke har fått/vil få skattekort i januar, så gjør som beskrevet i neste avsnitt. 

Hvordan oppdatere på den ansatte

Gå til Employee | Den ansatte | Skatt og andre trekk og gjør følgende endringer:

  • Skru av haken "Send skatteforespørsel" på den ansatte. Velg endringsdato 01.01.20xx (inneværende år).
  • Når du skrur av haken "Send skatteforespørsel" får du tilgang til å redigere verdiene. Fjern eventuelt tabellkort og sett 50% i feltet skattprosent. Velg endringsdato 01.01.20xx (inneværende år) på alle endringer.
    endringer.png
  • Lagre endringene på den ansatte.
  • Obs: Etter du har lagret kan du sette på haken "Send skatteforespørsel" med endringsdato 01.februar. Systemet vil da fortsette skattekortbestilling på den ansatte for kommende måneder og oppdatere verdiene så fort ansatt får skattekort for 2024.
  • Systemet vil automatisk korrigere skattetrekket gjort i januar kjøring og benytte 50% skatt i februar lønnskjøring når du velger 01.01.20xx som endringsdato. Hvis det ikke skal korrigeres skatt tilbake i tid automatisk, velg 01. i måneden du kjører lønn for som endringsdato.

 

Hvordan kontrollere hvem som ikke har skattekort for 2024

Gå til tjenesten HRM Analytics og ta ut rapporten Skattekort. Nederst i listen vil det være ansatte som ikke har hatt endring i sitt skattekort for inneværende år. Du vil se dette basert på datoen for endret skattekort i rapporten.

 

 

Relaterte brukertips

Skattekort - forskuddstrekk i januar og februar

Bestille skattekort

Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"