Mine områder
Hjelp

Feil ved sending av regnskapsfil til Financials - SubCD finnes ikke i systemet SubID

03-03-2021 13:34 (Sist oppdatert 25-07-2023)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1948 Visninger

Visma.net Financials krever kostnadsbærere på alle transaksjoner mot de fleste kontoer. Dersom dette mangler vil overføring av filen til Financials resultere i en feilmelding, f.eks. 'Prosjekter' av 'SubCD' finnes ikke i systemet. I dette tilfellet indikerer det at en eller flere transaksjoner mangler Prosjekt.

 

For å finne ut hvilken transaksjon dette gjelder anbefales det å ta ut rapporten "Regnskapsrapport detaljert, med antall og kostnadsbærer" og se etter transaksjon(er) som ligger uten kostnadsbærer. Legg deretter til kostnadsbærer på transaksjonen/ansatt hvor dette mangler.

 

Dersom du ikke har bekreftet lønnskjøringen enda, vil du få med endringene på lønnskjøringen, og kan forsøke å sende filen på nytt. Er betalingen allerede bekreftet anbefales det at endringen gjøres fra og med neste kalendermåned.

 

For å få overført filen som feilet, kan du midlertidig velge å skru av (fjerne haken) Kontroll på registerverdier i Financials på den kostnadsbæreren som feiler. Du vil da få lest inn filen, og kan endre kostnadsbæreren direkte på transaksjonen i Financials.

 

Regiserverdi.png

NB! Husk å sette haken på igjen, umiddelbart etter at filen er lest inn!

 

Man kan også få denne feilmeldingen:

.... Error: SubID is not found.

subID.png

Sjekk registerinnstillinger hos kunden i Visma net Financials. 
Hvis de har oppslagsmåte Etter registerinnstilling, er det nok denne som sperrer.Da må alle kombinasjoner av kostnadsbærere være opprettet på forhånd.

 registerinnst.png

 

Velg i stedet: Etter segment: Alle tilgjengelige registerverdier.

Da vil kombinasjoner med kjente segmentverdier opprettes når det trengs. Hvis segment verdiene ikke finnes må de opprettes i Visma.net Financials først.

Relaterte brukertips

Oppsett av integrasjon med Financials

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"