Mine områder
Hjelp

Lønn til utenlandsk artist

20-08-2021 07:49 (Sist oppdatert 21-07-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 674 Visninger

Når en utenlandsk artist blir skattemessig bosatt i Norge, har arbeidsgiver plikt til å sende opplysninger over lønn mv. som er utbetalt til artisten i inneværende år i perioden før artisten blir skattepliktig bosatt.

 

Link til skatteetaten


Lønnsart

Du må opprette en egen lønnsart for innberetning av ytelsen. Vi anbefaler at du bruker en eksisterende lønnsart som mal, i dette eksemplet har vi benyttet lønnsart 26000. Gi lønnsarten et beskrivende navn og huk av feltet Grunnlag Arbeidsgiveravgift under Basis i fanen Generell informasjon.

Artistskatt1.png

 

Som standard er denne lønnsarten satt til ikke å vises på lønnsslippen. Ønsker du at den skal vises på lønnsslippen, endrer du innstillingen under Lønnsslipp-informasjon i fanen Visning. Legg eventuelt inn kontoer i fanen Kontering. I fanen Innberetning A-melding legger du inn informasjonen som vist nedenfor:

Artistskatt2.png

 

I fanen Tilleggsinformasjon klikker du Legg til og legger til kodene 2500 Inntektsår, 2600 Oppgrossingsgrunnlag og 2700 Trukket artistskatt. Huk av feltet Påkrevd for alle kodene.

Artistskatt3.png

 

Registrerer transaksjonen på vanlig måte på den den ansatte. Ved registrering må du angi inntektsår, oppgrossingsgrunnlag og trukket artistskatt.

 

Screenshot_5.png

 

Relaterte brukertips:

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"