Mine områder
Hjelp

Pensjon - utbetale og etterbetale

04-06-2021 09:55 (Sist oppdatert 21-07-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 965 Visninger

Når du skal utbetale pensjon fra Visma.net Payroll kan du bruke lønnsart 18000 Pensjoner og livrente i arbeidsforhold. Skal du utbetale andre pensjoner, f.eks. barnepensjon eller uførepensjon anbefaler vi at du oppretter en kopi av lønnsart 18000 og endrer lønnsbeskrivelse i fanen Innberetning a-melding.

 

Uførepensjon.png

 

Lønnsarten for pensjon registrerer du som en fast transaksjon på den ansatte i Employees i fanen Transaksjoner.

 

Etterbetale pensjon

Ved etterbetaling av pensjon skal opplysninger om perioden du etterbetaler for oppgis i a-meldingen.

 

Eksempel:
En ansatt har 8.500 i månedlig pensjon. I juni får du beskjed om at den ansattes pensjon øker til 9.000 med virkning fra 1. mai. For å få korrekt innrapportering gjør du da følgende:

  1. Gå til Employees, velg aktuell ansatt og fanen Transaksjoner | Faste. Åpne eksisterende transaksjon. På denne angir du sluttdato 30.04.21.
    PensjonSlutt.png
  2. Legg deretter til en ny transaksjon med startdato 01.05.21. Systemet vil automatisk tolke dette som en endring av det faste beløpet og innberette differansen som etterbetaling, i dette eksemplet 500 kr for mai måned.
    PensjonJustering.png

NB! Feltet "En korreksjon?" skal normalt ikke fylles ut. Dette feltet benyttes kun dersom det ikke er en etterbetaling, men en korreksjon fordi beløpet har blitt lagt inn feil. Da velger du Ja i dette feltet.

 

A-melding

På a-melding rapporten vil du se at linjen på pensjon er splittet.

A-melding.png

 

Går du inn i XML filen vil du se at det også rapporteres etterbetalingsperiode som er påkrevde være i a-melding når du etterbetaler pensjon.

 

XML.png

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"