avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Utbetaling av lott/hyre

10-09-2021 15:36 (Sist oppdatert 22-09-2021)
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 114 Visninger

Avlønning 

Ved avlønning av sjømenn brukes begrepet hyre istedenfor lønn. Hyre er inkludert feriepenger. I tillegg til hyre har en del sjømenn avtale om kostpenger (hyretillegg) både når de er ombord og når de er på land. 

 

I Payroll finnes standard lønnsart 12710 - Hyre ombord, som kan benyttes ved utbetaling av hyre. 

Screenshot_31.png

 

I fiske- og fangstnæringen er det vanlig med lottoppgjør en til to ganger i året. Etter tariffene skal det utbetales et forskudd til mannskapet i hver måned i perioden mellom lottoppgjørene. Forskudd skal rapporteres i den kalendermåneden de utbetales. I Payroll finnes standard lønnsart 12720 - Lott, som du kan benytte ved utbetaling.

Lott.png


Sjømannsfradrag 

I henhold til trekkreglenes § 9 kan arbeidsgiver redusere trekkgrunnlaget med  29 %, begrenset til kr 4 200,- (Jf. Skattebetalingsloven § 5-9 jf.  Skattebetalingsforskriften § 5-9-10) pr måned. 

 

Dersom du har ansatte som rett til sjømannsfradrag (hovedregel minst 130 dager ombord) må disse knyttes til skattereglen “Særskilt fradrag for sjøfolk” i fanen Skatt og andre trekk i Employees.

 

Klikk på + tegnet  under Skatte og avgiftsregler og velg dato for når skatteregelen gjelde i fra.  Velger du en dato tilbake i tid, kan det medføre retro i neste lønnskjøring.

Skatteregel (2).png

Arbeidsforhold

Sjømenn skal vanligvis rapporteres med Maritimt arbeidsforhold. Dette registrere du i fanen Stilling på de ansatte i Employees. Dersom det ansatte har hatt annen arbeidsforholdstype tidligere, må dette arbeidsforholdet avsluttes, og deretter kan du knytte den ansatte til et Maritimt arbeidsforhold.

Screenshot_33.png

 

MERK! Siden utbetaling av lott/hyre skjer på egne lønnsarter anbefales det å sette Avlønningstype Timelønn på de ansatte, for å unngå at Fastlønn automatisk blir beregnet.


Relaterte lenker:Høstkonferanse 2021
Aktuelt brukertips