avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Highlighted
CHAMPION ***

Sluttetdato

Det står i produktet at sluttetdato ikke må registreres før den ansatte har vært med på sin siste ordinære lønnskjøring.

 

Jeg har mange som har sluttet nå.

De har ikke fått feriepengene, vil få dem senere.

Noen av dem har visst litt lønn igjen som de ikke har fått (mener de selv i alle fall)

 

Kan jeg registrere dem som sluttet selv om de har feriepenger og kanskje littegrann lønn igjen som de vil få etter hvert som det er avklart.

Skal jeg da når de får feriepenger m.m. sette dem som  midlertidig aktive sånn som før?

46 SVAR 46
Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Ja, de settes senere som midlertidig ansatte som du skriver for å komme med på lønnskjøringen. Arbeidsforholden må du melde som opphørt i a-meldingen for den måneden det skjedde. Det er ikke riktig det som står i det produktnotatet.

Highlighted
CHAMPION **

Re: Sluttetdato

Hei

 

Jeg lurer på akkurat det samme, kjører H&L og når vi nå setter de ansatte til midlertidig ansatt så får vi beskjed om at arbeidsforhold ikke er angitt og at begynt dato forsvinner. Får dette noe konsekvenser når vi kjører A-melding i februar for januar? Har mange som skal ha sluttoppgjør denne mnd.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Mener du setter status til "Midlertidig aktiv"? Status feltet har ikke noe med a-meldingen å gjøre.

Highlighted
CHAMPION **

Re: Sluttetdato

Men hva med teksten som kommer opp at arbeidsforhold ikke er angitt.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Vet ikke. Har du ikke et avsluttet arbeidsfohold på vedkommende i systemet?

Highlighted
CHAMPION **

Re: Sluttetdato

Det har jeg. I tidligere versioner kunne vi bruke midlertidig aktiv uten at det kommer noen som helst tekst om arbeidsforhold, det jeg frykter når vi skal kjøre A-melding er at vi får personer uten ansattforhold og den får en øyeblikkelig status. A-melding siden speiler person siden når det gjelder beynt og sluttet, så når vi da setter til mid.aktiv forsvinner sartdatoen, og en startdato er jo noe systemet krever. Vi kan ta opp igjen denne tråden når vi har kjørt lønn med sluttoppgjør på ansatte som sluttet for en stund siden.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Vi setter stadig ansatte som midlertidig aktive igjen pga. behovet for å få de med på en lønnskjøring, og opplever ingen av disse utfordringene.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Sluttetdato

@NilsFossum

Vedr. feil i produktnotatet. Har også lurt litt på dette.

Hvordan løser du det hvis du har noen som slutter f.eks nå 31.01.17?

 

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Grunnen til at det sto slik i produktnotatet er at når man nå legger inn sluttdato settes også deltidsprosenten til null. Det var en konsekvens av omleggingen nå i høst med at datoer legges inn ifm. arbeidsforholdet på fane 2 i stedet som på toppen av fane 1 som før. Med null i stillingsandel får man ikke en automatisk beregning av fast månedslønn i sluttmåneden. Vi har valgt å likevel jobbe helt som før. Det vil si at vi legger inn sluttdato med en gang. Vi setter også den ansattes status som "Sluttet" og lagrer. Endrer så statusen med en gang til "Midlertid aktiv". Da går status automatisk tilbake til "Sluttet" ved godkjenning av kjøringen. For timelønnede er det altså ingen utfordringer i det hele tatt. Men for månedslønnede må månedslønnen legges inn manuelt i sluttmåneden. Vi mener fordelene med å kunne gjøre seg helt ferdig ifm. lønnskjøringen langt på vei oppveier ulempen ved å måtte huske på å gjøre en masse ting etter at a-meldingen er sendt inn. 

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Takk. Då skal eg ta sjansen på å leggja inn sluttadato  - ny arbeidsgjevar får sikkert og vanska viss eg ikkje gjer det. Så kan eg setja dei på midlertidig aktiv når dei skal ha feriepengar.  Eg treng vel ikkje setja dei på midlertidig aktiv no med ein gong viss dei skal ha feriepengane sine i juni f.eks.

 

 

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Du tar ingen sjanse her. Du plikter å melde et arbeidsforhold avsluttet i den a-meldingen det skjer. Statusfeltet har ingen betydning for a-meldinger så du velger selv om du vil ha de som aktive videre eller om du setter de som sluttet. Vi setter alltid til sluttet men opplever da noen ganger at ansatte faller ut av kjøringer dessverre. Dette er særlig aktuelt ved import av transer fra andre system, f.eks. reise/utleggssystem eller timesystem. Da blir man dessverre ikke varslet av systemet at det finnes personer med transer som ikke kommer med i lønnsberegningen pga. sin status som sluttet. Vi velger likevel alltid å sette de til sluttet for så å sette de som midlertidig aktive den måneden de skal ha feriepenger. Men anbefaler alle å praktisere fullt sluttoppgjør feriepenger med en gang! Ingen kann kreve en slik utsettelse og det er bare merarbeid med det. Det er så mange som tror at feriepengene da blir skattefri inntekt noe som selvfølgelig er helt feil! Feriepenger rapporteres alltid på samme måte til skatteetaten og er alltid skattepliktig ved ligningen, uansett om den er utbetalt trekkfritt.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Grunnen til at me ikkje betalar ut F.P med ein gong er at det er "virksomhetsovertagelse". Dei tilsette fortset i arbeidsforholdet, akkurat same løn, pliktar og rettar som før. Også retten til å få utbetalt feriepengar i samband med ferien. I dette tilfellet har me ikkje lov å betala ut feriepengar før dei tar ferie. Viss eg betalar ut F.P no og dei ikkje har råd å ta ferie kan dei saksøkja oss eller ny eigar og me risikerer å måtta betala det ein gong til.  Ikkje tull. Eg har sjekka dette skikkelig  opp. Det er jo også heilt naturleg.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Høres både fornuftig og korrekt ut! Men vi erfarer at mange tuller med utsatt utbetaling bare for å være snille eller fordi noen tror de sparer skatt på den måten. 

Highlighted
Anonymous
Ikke relevant

Re: Sluttetdato

Nåja - vi som jobber med regnskap og skatt, vet jo at man ikke sparer skatt totalt sett på å få feriepengene utbetalt på "riktig" år, men dette har veldig mye å gjøre med likviditet for mange også. Det er jo ikke sånn at man får skatten tilbake i juni påfølgende år - det får først virkning året deretter igjen, altså for mange hele 2 år etter at man får utbetalt sluttoppgjør med forskuddstrekk. Så jeg kan godt forstå at ansatte ønsker seg det, og vi etterkommer ønskene om dette og utbetaler i januar påfølgende år. 🙂

CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Trekker man mer skatt enn nødvendig i 2016 får man dette igjen på skatteoppgjøret i 2017. Så hele 2 år skal godt gjøres men tilnærmet det kan selvfølgelig skje. Men ønsker man å være effektiv på vegne av sin arbeidsgiver gjør man seg helt ferdig med en gang arbeidsforholdet opphører er min klare anbefaling! Er generelt mot hele ordningen med treffritak 1,5 måneder i året men det er en helt annen skål 🙂

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Sluttetdato

Hei. Utbetalingstidspunktet kan i enkelte tilfeller påvirke skatten til medarbeideren som slutter, - f.eks. dersom den medfører toppskatt i året hvor medarbeideren slutter, men ved å vente til neste år vil vedkommende komme under grensen for toppskatt. Da er det jo greit å være litt fleksibel 🙂

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Toppskatten er avviklet og erstattet av trinnskatt men du har et poeng som i visse tilfeller kan påvirke skatten litt. Det kan også skatteendringer fra år til år. Alle har krav på fullt sluttoppgjør når de slutter og når det også er det mest effektive adminstrativt sett er det min klare anbefaling! Strengt tatt skal man også skatte av inntekt det året man kunne ha fått den utbetalt vel?

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Jeg klarte nautrligvis å tabbe på en av de ansatte.  Jeg meldte ham ut med 1/7-17 i stedet for 1/1-17.

Han er innsendt på en amelding helt alene, bare han og bare arbeidsfohorold.

 

Noen som vet enkleste måte å fikse dette på?

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Sluttetdato

Og en ting til.

Det er en jeg ikke kan melde ut av pensjonsordningen fordi han er sykemeld.

Men jeg skal vel likevel melde ham som sluttet i lønnsystemet?