Mine områder
Hjelp
Per Egil
CONTRIBUTOR ***

Prosjekttimer fastlønte - tilbakeføring

av Per Egil

Vi legger en av våre større kunder over på Payroll.

De bruker SmartDok for timeføring, og vi importerer derfra.

De fastlønte fører timer på prosjekt, men disse timene skal de ikke ha utbetalt for, i tillegg til fastlønna, så de må tilbakeføres mot prosjekt 99-diverse.

En kan sette opp lønnsart med autostart av annen lønnsart, som tilbakefører timene, men dermed forsvinner også prosjekttimene.

Noen som har god løsning på dette? (uten å ta den manuelle veien på alle fastlønte).

 

Kan LA 9000 og 9010 brukes? Da må en vel kopiere denne og lage den variabel.

 

Bruker denne løsningen på autostart lønnsart:

https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-Payroll/Automatisk-tillegg-ut-ifra-antall-flek...

 

Og den autostartende lønnsarten ser slik ut:

PerEgil_0-1698129776760.png

 

PerEgil_1-1698129810452.png

 

 

 

4 SVAR 4
Godkjent løsning
Siri_Hovland
PARTNER

av Siri_Hovland

Hei, 

Det finnes et brukertips på dette hvor timene kommer med inn fra timereg.systemet og prosjektføres, mens fastlønna reduseres: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-Payroll/Kostnadsfore-timer-pa-prosjekt-for-fas... Vi har brukt denne løsningen på flere av våre kunder, og den fungerer fint. 

Per Egil
CONTRIBUTOR ***

av Per Egil

Ser ut til å funke fjell! HER skal vi spare oss mye manuelt arbeid i forhold til Huldt & Lillevik 🙂

LineH1
CONTRIBUTOR *

av LineH1

Hei. Vi bruker også smartdok. Lønnsarten Fastlønn overfører vi i %. 100% Lønn blir da fordelt prosentvis på prosjektene den enkelte har timer på. I Payroll har vi lagt inn en lønnsart som heter "stopp fastlønn" på alle med fastlønn slik at når vi overfører får de ikke dobbelt lønn.  Vi tar da ikke hensyn til antall timer så uansett timer mye eller lite vil den enkelte få 100% lønn. Vi trekker manuelt timer om det viser seg at en ansatt ikke skal ha 100% en måned. 

Merete12
CONTRIBUTOR ***

av Merete12

Hei. Vet ikke om dette kan være til hjelp, men vi fører også timer i smartdok og overfører timene til visma lønn. De faste ansatte fører også timer og de gjør det mot prosjekt, men vi skiller de fastlønte på lønnsart i smartdok. De fastlønte fører timene sine på lønnsart "Fastlønn". De timelønte fører timene sine på lønnsart "Timelønn". I smartdok har vi definert lønnsart Fastlønn til ikke å eksporteres, mens lønnsart Timelønn blir eksportert og importert til visma lønn. Når vi kjører lønn ligger de fastlønte med sin fastlønn på faste transaksjoner i visma lønn (uten prosjekt). Da får vi ikke timer mot prosjekt som gjelder de fastlønte inn i lønnssystemet og heller ikke inn i regnskapet. Prosjekttimene ligger i smartdok, der en kan ta ut rapporter pr prosjekt mm. 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"