Mina produkter
Hjälp

Frågor & svar från Community Live 2018

av Oscar Mattsson (Uppdaterad ‎06-11-2018 11:49 av Oscar Mattsson VISMA )

Vecka 41 och vecka 43 avhölls en hel del webinarier om de olika produkterna i Visma. Missade du dessa tillfällen så finns det inspelningar från samtliga webinarier att titta på här

Vi vill tacka för deltagandet på våra tillfällen med Visma TransPA.

Vi fick även in en del frågor som vi besvarar här:

 

Fråga: Hej Hur gör man att det är alltid börjar på måndag

Svar: I vår nya kalender så finns ej denna möjlighet. Vi kommer att bygga ut vår nya kalender ytterligare, och vi registrerar detta förslag som ett önskeål i det projektet.

 

Fråga: Går det att filtrera efter schemamallar i den nya kalendern?

Svar: Det går att filtrera på Arbetsledare, Trafikområde, Semestergrupp, Arbetsgrupp, och anställd. Tyvärr finns inte möjlighet att filtrera på schemamallar. 

 

Fråga: Om färdskrivaren blir rapporterad tid, står det i kalendern på info rutan, att det är personen som knappat tid eller rapporterad tid från färdskrivaren?

Svar: När en tidrapport automatiskt har skapats upp från färdskrivartiden så framgår det i loggen för tidrapporten

Har den anställde själv registrerat den så står det så här:

image.png

När tidrapporten är skapad av färdskrivartider så visas det så här:

image.png

Huvudregeln är att finns det en avvikelse mellan tidrapport och färdskrivartid så är den manuellt registrerad eller ändrad. Tänk på att om det finns en manuellt registrerad tidrapport på en dag så kommer den inte att skrivas över av färdskrivartiden samma dag.

 

Fråga: En fråga gällande deltidsfrånvaro: När vi lägger in frånvaro idag hoppar hela passet upp. Men vi skulle vilja att endast den verkliga frånvaron dyker upp. T.ex. om en förare har läkartid och är borta 8-12. Om vi lägger in en sån frånvaro idag hoppar hela passet upp, men vi skulle vilja att endast 8-12 (i det här fallet) hoppar upp

Svar: Detta är ett önskemål vi har fått till oss tidigare. Det finns behov av att dela upp ett pass vid frånvaro del av dag. Det finns dock utmaningar med att bygga in automatik för detta, då själva brytet tex kan uppstå under en rast, eller uppehållstid (buss). Vi har skissat på ett förslag där man via en manuell åtgärd kan dela ett pass på valfri tid. Vi hoppas kunna införa detta någon gång nästa år.

 

Fråga: Undrar hur det går med mobilanpassningen för tidrapportering?

Svar: Detta är en mycket vanlig fråga till oss. Vi vet att det finns förbättringspotential med hur tidrapportering på en mobiltelefon fungerar idag. Även om det är viktigt för oss att de anställda har en smidig tidrapporteringslösning så har vi varit tvungna att prioritera andra projekt. Om detta kan du läsa mer här. Vi räknar med att kunna påbörja arbetet med mobilanpassningen i början av 2019.

 

Fråga: Finns Transpa som App idag?

Svar: Tidrapportering i TransPA är delvis mobilanpassad en sk webapp vilket gör att den anpassar sig till skärmen på den enhet som används. Se svar ovan. Till den del av TransPA som används av administratörer så fungerar det att använda på tex en surfplatta. 

 

Fråga: Finns det koppling från säkerhetskontroll till Fordonskontroll? Känns onödigt att köra flera system för att hantera det

Svar: Nej, en sådan koppling finns inte idag, men det är mycket bra förslag som vi kommer att registrera. 

 

Fråga: Har kanske inte med dagens ämne att göra men det hade varit bra att kunna skicka sms även till chaufförens privata mobil

Svar: Idag skickas sms'en till arbetsmobilen i första hand. Finns det inget nummer inlagt som arbetsmobil, kommer sms'et att gå till den privata mobilen, om det är registrerad. Finns det inlagt telefonnummer i bägge fält så går det idag enbart till arbetsmobilen. Vi lägger in det som ett önskemål att kunna välja mobilnummer på mottagaren.

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här