avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Highlighted

Realtidsinformation om behörigheter och giltighetstider kan vara avgörande

För en kort tid sedan kontaktade en åkare mig och berättade att giltighetstiden på en av deras chaufförers körkort löpt ut, utan att vare sig företaget eller den anställde uppmärksammat det.

När chauffören blev stoppad vid en vägkontroll drogs körkortet in för en tid och det fanns ingen annan anställd tillgänglig som kunde ersätta under tiden. Detta resulterade i att bilen fick stå stilla under den tid det tog att återfå körkortet, en mycket kostsam historia för det lilla åkeriet och en väckarklocka om hur viktigt det är att ha bra systemstöd för sin administration.

Genom att komma igång med TransPA och registrera sina kompetenser i systemet har de

nu full kontroll på giltighetstider och behörigheter för sina anställda.

Läs mer om dessa funktioner i TransPA här

1 SVAR 1
Highlighted
VISMA

Svar: Realtidsinformation om behörigheter och giltighetstider kan vara avgörande

Ni vet väl om att, efter skapat kompetensregister med giltighetstider, kan ni koppla TransPA mot BKY:s tjänst som dagligen kontrollerar körkortsbehörigheter och trafiktillstånd mot Vägtrafikregistret! En tjänst som allt fler av våra kunder upptäcker, känner ett stort värde i och gör att de får god kontroll. Sedan en tid tillbaka får man nu också varningar när behörigheter är på väg att löpa ut. Läs mer om behörighetskontroll (BKY)