Mijn Communities
Help
debby1
CONTRIBUTOR **

Het realiseren van één centrale 'vervanging' functionaliteit voor zowel Youforce app en Selfservice

door debby1 (Bijgewerkt ‎15-09-2022 13:44 door Remco te Ronde VISMA )
Status: In onderzoek

'Vervanging' in de Youforce app (& desktop) en Self Service zijn aparte functionaliteiten. Wij zouden graag zien dat 'vervanging' ingesteld kan worden die zowel werkt in de processen van de Youforce app (zoals declaraties en ziekte) als in Self Service.

4 Opmerkingen
marjavanderkolk
CHAMPION **
door marjavanderkolk

Dat is inderdaad wel van belang, want anders heeft het in de app regelen weinig toegevoegde waarde. Men denkt het dan geregeld te hebben maar helaas moet het dan alsnog in HRSS. 

Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis

Wij verzorgen handmatig alles in de OE-structuur bij vakanties of langdurige afwezigheid. De MGR-en BU-rollen worden hierin vastgelegd. Als dat proces niet meer handmatig hoeft, zou dat ook veel ontlasten. Sommige managers hebben enorm veel OE's onder zich en dat gebeurt dus allemaal handmatig.

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: In onderzoek

Hoi @debby1@marjavanderkolk en @Lieke Sterk Huis ,

 

Een begrijpelijk idee. Op het moment dat we de nieuwe functionaliteit 'vervanging' gingen ontwikkelen wisten we dat dit een realistisch idee is. De aankomende maanden zullen we met onze beta-klanten diepgaande interviews doen om uit te werken wat de exacte verschillen zijn tussen 'vervanging' in Youforce app en 'vervanging' Self Service. En daarin toelichten wat het betekent als we deze integreren tot één centrale 'vervanging' functionaliteit. Op basis van deze gesprekken verwachten we in dit idee een toelichting kunnen te geven op de voortgang.

 

Tot die tijd willen we graag zien hoe belangrijk dit idee is voor andere organisaties. Want er lijken meerdere ideeën te zijn over 'vervanging' en we willen mede op basis van het aantal stemmen en meerdere interviews de prioriteit bepalen.

door Remco te Ronde

Hoi @debby1 , @Lieke Sterk Huis en @marjavanderkolk (en iedereen die gestemd heeft),

 

Graag geef ik een update over dit dit idee. Inmiddels hebben we in Vervolgstappen vervanging uitgelegd hoe we met dit idee aan de slag gaan. Ook hebben mijn collega's van Self Service in de 1e Algemene update PD HR Self Service 01-11-2022 meer uitleg gegeven over welke plannen er zijn voor Self Service. 

 

Het is belangrijk om te beseffen dat Self Service meerdere extreem belangrijke verbeteringen op de roadmap heeft staan. Een concrete planning is voor nu dus nog niet te geven. Maar feedback en stemmen op dit idee over 'vervanging' is dus zeker relevant evenals aanmaken van nieuwe ideeën.