Mijn Communities
Help
Marnix van Lien
CONTRIBUTOR **

Medewerker meldt zichzelf ziek

door Marnix van Lien (Bijgewerkt ‎12-12-2022 07:37 door Maarten VB VISMA )
Status: Ingepland

Graag zien wij in de Youforce app bij ziekteverzuim de mogelijkheid om jezelf ziek te melden. Zo werken wij al jaren: men meldt zich zelf ziek via Youforce. 

In de app is dat nu niet mogelijk; medewerkers worden ziekgemeld door een manager.

12 Opmerkingen
Ton4
CONTRIBUTOR *
door Ton4

Voor ons (KVK) geldt precies hetzelfde. Als we de app willen gebruiken, dan moet deze mogelijkheid er ook in zitten. 

Maarten VB
VISMA
door Maarten VB
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Deze functionaliteit staat op onze planning. Momenteel hebben we echter in het kader van prioriteit besloten dat het toevoegen van verlof aan de Youforce app meer waarde toevoegd dan ziekmelden door de medewerker.

 

Deze beslissing is onder andere genomen op basis van de feedback die we kregen op basis van een enquete (vorige jaar)richting een diverse groep klanten via de Customer Success Managers waaruit duidelijk bleek dat de overgrote meerderheid van klanten liever eerst verlof toegevoegd zag worden.

 

Ook binnen de Beta groep klanten waren er een aantal die initieel ook aangaven de medewerker de ziekmelding te willen laten registreren die ons toen lieten weten dat ze eigenlijk weer terug wilden naar een registratie door de leidinggevende.

 

Dus resumerend: het staat nog steeds op onze planning, maar pas nadat we een degelijke voor de meeste klanten goed te gebruiken versie van verlof hebben toegevoegd aan de Youforce app. Uiteraard kunnen we terugkomen op deze beslissing als blijkt dat onze eerdere inzichten niet juist zijn en er veel klanten zijn die liever eerst ziekmelding door de medewerker toegevoegd zien worden.

Martijn den Brok
CONTRIBUTOR ***
door Martijn den Brok

Dit zouden wij ook graag zien in de app. wij werken niet meer met managers of leidinggevenden

Marnix van Lien
CONTRIBUTOR **
door Marnix van Lien

Is hier al een ontwikkeling te melden?

Het zou een stap voorwaarts zijn in de app. We hoeven dan niet meer (regelmatig) te melden aan collega's dat het via de pc moet, maar veel beter: ' ziekmelden kan via de app' 

Martijn den Brok
CONTRIBUTOR ***
door Martijn den Brok

ik sluit me hier bij aan. wij werken al jaren op deze manier. de medewerker kan zichzelf ziek en beter melden.

@ maarten hangt verlof niet aan de tijdsregistratie waarvan we afgelopen maandag een mail hebben gekregen dat dit deel uitgefasseerd wordt? Is het dan nog wel zinvol om die ontwikkeling door te zetten in de app?

Of haal ik nu 2 dingen door elkaar. Wij gebruiken ons roostersysteem (OWS) voor verlof en tijdsregistratie dus ik heb geen ervaring met de Visma module

Ton4
CONTRIBUTOR *
door Ton4

Wij staan bij KVK ook te springen om deze functionaliteit: het ziek- en beter melden door de medewerker zelf. Met name nu we in de app op contractsoort kunnen autoriseren, zou dat echt een mooie stap zijn.

Maarten VB
VISMA
door Maarten VB

@Martijn den Brok 

Ik denk dat je wat dingen door elkaar haalt inderdaad. Verlof in HR core blijft gewoon bestaan en dit gaan we daarom ook gewoon beschikbaar stellen via de Youforce app zoals aangegeven door Bastiaan in dit nieuwsbericht: https://community.visma.com/t5/Nieuws-Youforce-APP/Vervolgstappen-verlof/ba-p/509447

 

Voor wat betreft ziek- & herstel melden door de medewerker zelf zitten we momenteel in een lastige situatie. Zoals jullie weten ligt onze focus nu eerst op het volledig ondersteunen van ziekmeldingen richting de Arbodiensten volgens het SIVI formaat. Hier gaat de meeste capaciteit naar toe. We zijn nog in staat om tegelijkertijd verder te werken aan verbeteringen van ziekteregistratie, maar dit onderwerp is simpelweg te groot daarvoor.  

We hebben met vele van jullie hierover gesproken en het grootste probleem is dat er veel varianten zijn.

  • Medewerker mag alleen herstelmelden, Manager mag ziek & herstelmelden
  • Medewerker mag beide zelf
  • Medewerker mag beide zelf, maar de manager mag het ook
  • Medewerker mag beide zelf, maar manager moet "goedkeuren"
  • Medewerker mag beide zelf, maar een andere rol (bv. HR) moet "goedkeuren"

Weet dus dat we zeker nog de intentie hebben om dit te realiseren, maar het is te groot om nu samen met de integrate van SIVI verzuimberichten op te pakken.

 

Wellicht is er een mogelijkheid om een eerste versie op te leveren waarbij we alleen ondersteunen dat de medewerker alles zelf mag (dus geen "goedkeurings" stappen). Maar dan moeten we wel zeker zijn dat de meeste organisaties daar iets aan hebben.

annevaneerd16
CONTRIBUTOR *
door annevaneerd16

@Maarten VB 

Wij werken zelforganiserend en voor ons zou het heel prettig zijn als er een eerste versie opgeleverd kan worden dat de medewerker alles zelf mag. We horen graag wat de stand van zaken is!

 

 

Evelienvv
CONTRIBUTOR ***
door Evelienvv

@Maarten VB ik werk met @Martijn den Brok en @annevaneerd16  bij dezelfde organisatie en dit zou echt heel fijn zijn. (Medewerker zelf ziekmelden via de app)

Is hier al meer bekend over?:

 

Wellicht is er een mogelijkheid om een eerste versie op te leveren waarbij we alleen ondersteunen dat de medewerker alles zelf mag (dus geen "goedkeurings" stappen). Maar dan moeten we wel zeker zijn dat de meeste organisaties daar iets aan hebben.

Björn Sman
CHAMPION **
door Björn Sman (Bijgewerkt ‎04-07-2023 14:06 door Björn Sman )

Dit zou voor ons ook een zeer welkome aanvulling zijn! Een autorisatie stap in kunnen stellen is wel voor ons wel een must.

Maarten VB
VISMA
door Maarten VB
Status changed to: Status: Ingepland

Nu we de eerste stap gezet hebben en er inzicht is in eigen verzuim gaan we beginnen met het onderzoek naar deze functionaliteit met de intentie dit zo snel mogelijk beschikbaar te stellen via de Youforce app & desktop.

 

Zie ook het eerdere nieuws bericht over inzicht in eigen verzuim

Willy63
CONTRIBUTOR **
door Willy63

Bij verschillende klanten staat deze vraag open. Een aanvullende vraag zou dan zijn, als de medewerker zichzelf ziek of hersteld meld, dat de MGR rol een pushbericht ontvangt.