Mijn Communities
Help
Former Member
CHAMPION ***

Automatisch genereren werkgeversverklaring (SLSR-I-120)

door Former Member
Status: Bestaat al

Het zou handig zijn als (bijvoorbeeld via Self Service) er een werkgeversverklaring (voor hypotheek) als word document uit het systeem zou kunnen komen waarop bijna alle velden al vanuit HR Core zijn gevuld. 90% van de velden op die verklaring zijn immers al bekend.

17 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Wij hebben zo een verklaring al jaren. gebouwd in Officelink, werkt prima..

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Aha, klinkt goed. Ik zal dat eens navragen. Ik kan mij voortellen dat alle HR afdelingen hier profijt van zouden hebben en dat het dus mooi zou zijn als RAET dat standaard voor iedereen beschikbaar stelt.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Wanneer je Docs hebt kun je dit heel mooi inrichten. Wanneer er bij ons een medewerker via Self Service een aanvraag doet voor een werkgeversverklaring komt de aanvraag in onze te doen lijst met een ingevulde werkgeversverklaring. De verklaring moet alleen nog even gecontroleerd worden en soms een kleine aanpassing.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Oke top, we gebruiken nog geen Docs, maar dat klinkt wel heel handig. Dank voor de tips!

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Volgens sommige hypotheekverstrekkers moet de werkgeversverklaring met de hand (blauwe pen) worden ingevuld. Heeft niemand daar problemen mee?

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

ja, hoor, hebben wij ook problemen mee. Regelmatig komt er werknemer met een verklaring terug, die moet dan door ons met de hand worden overgeschreven...shit happens....we kunnen wel weigeren, maar duperen dan de werknemer.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Nee, hebben wij nog nooit problemen mee gehad. Wij vullen altijd de verklaring in in Word en ondertekenen de print dan met een blauwe pen en stempel. We hebben zo al honderden verklaringen gemaakt.

Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

Ik heb hem zelf gebouwd in Self Service. Werkt ook prima.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Je kunt ook een OV-verklaring door het Docs in combinatie met de HRSS laten maken, of een Integriteitsverklaring. In laatste geval: PSA start workflow als mail hebben gekregen dat formulier nieuwe medewerker is verwerkt en in Beaufort terecht gekomen is. Gegevens van formulier komen via docs op template en gaat naar manager.Deze hoeft alleen maar te printen, onder neus werknemer te duwen, handtekeningen er op, scannen en weer terughangen in workflow. Vervolgens met knop direct het Personeelsdossier in.

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Bestaat al

Beste @Former Member 

 

In het kader van Youforce Cleanup ideeën reageer ik op je idee uit 2016. Gelukkig waren anderen zoals @Gea Bussink-Veerbeek1 als een stuk sneller met reageren dan wij vanuit Visma|Raet.

 

Maar het is inderdaad mogelijk om via Self Service en Templatebeheer het proces volledig te digitaliseren. De 90% is eenvoudig haalbaar. Als je richting de 100% wil gaan met o.a. gemiddelde ORT / Overwerk en andere uitzonderingen als loonbeslagen heb je vaak een combinatie nodig van rapportages en/of cummulaties op eigen rubrieken. Een consultant van Visma|Raet kan daar bij helpen, maar de 90% oplossing is eenvoudig te halen met Self Service en Templatebeheer.

Marc Struver
CONTRIBUTOR ***
door Marc Struver

Ik wil ook de Werkgeversverklaring via Self Service inrichten. Echter heb niet zoveel kennis van Templatebeheer, maar ga het toch proberen. Elders in de community vind ik onder kennisbank van Visma.net wel info over het inrichten van dit proces.

Is er een kennisartikel hoe dit ingericht moet worden qua templates, looncomponenten etc binnen Mijn Youforce?.

 

 

door Remco te Ronde

Hoi @Marc Struver,

 

Templatebeheer is een prachtig onderdeel. Het is misschien wel vergelijkbaar met een mail-merge in Word.

 

De werkgeversverklaring conform NHG heet in de opmaak best een paar bijzonderheden (kolommen, rijen, dik gedrukt, voetnoten). Allemaal goed te doen in Templatebeheer.

 

Maar als je er weinig ervaring mee hebt dan ben je misschien iets langer bezig dan een van onze consultants.

 

Dus mocht je er zelf niet uitkomen in Templatebeheer schroom niet om de hulp van onze collega consultants in te schakelen. Die hebben het zo voor je ingebouwd.

 

Maar natuurlijk kan je het ook helemaal zelf doen in Templatebeheer.

arnonieuwstad
CONTRIBUTOR **
door arnonieuwstad

Hallo @Remco te Ronde ik snap dat je het zelf goed in templatebeheer kunt maken, dat  hebben wij ook gedaan, maar ik zou het wel prettig vinden als jullie dat zouden doen.

Nu zit elk bedrijf voor zichzelf een template te maken terwijl als jullie dat zouden doen, jullie er een keer werk aan hebben en zo nemen jullie bij heel veel mensen werk weg.

Het klinkt zo inefficiënt, waarom 20 (ik heb geen idee hoeveel bedrijven een template gebruiken) bedrijven exact hetzelfde laten doen, als jullie dat ook kunnen, maar dan door 1 persoon en dan helpen jullie alle bedrijven die hier gebruik van maken?

Je zegt zelf dat jullie het zo hebben ingebouwd.

Ik zou het een mooie service vinden.

FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door FBB Zorgboog

@arnonieuwstad deel je mening dat het een mooie service zou zijn wanneer Visma de template zou maken en beschikbaar zou maken zodat de organisaties deze (als basis) kunnen gebruiken. Zeker gelet op het feit dat de werkgeversverklaring de laatste tijd steeds vaker nieuwe versies met kleine aanpassingen heeft. Maar ik vrees dat we voorlopig nog zelf aan de slag zullen moeten.

door Remco te Ronde

Hoi @arnonieuwstad en @FBB Zorgboog,

 

Onze consultants hebben dit template inderdaad tot hun beschikking. Is het de eerste keer dat je aan de slag gaat met de 'werkgeversverklaring hypotheek' dan zijn er een aantal belangrijke punten om af te stemmen (b.v. wie doet de intentieverklaring, hoe ga je om met loonbeslagen, leningen voor fiets of bereking van EJU en vakantiegeld over variabele onderdelen van het salaris).

 

Onze consultants zullen dat samen met je doorlopen en zorgen dat de meest actuele werkgeversverklaring conform het NHG wordt gebruikt. Inderdaad de NHG blijft soms aanpassingen doorvoeren, maar die zijn veelal vlot aan te passen.

 

Mocht je hulp en ondersteuning nodig hebben (of benieuwd zijn naar hoe die exacte ondersteuning vanuit mijn collega consultants eruit ziet), neem dan gerust contact op met je eigen Customer Success Manager. Hij/zij kan je er alles over vertellen. 

arnonieuwstad
CONTRIBUTOR **
door arnonieuwstad

@Remco te Ronde dus het template is al gemaakt door een consultant?

Kan die dat dan de volgende keer met mij delen?

Ik zie dat @FBB Zorgboog er ook interesse in heeft.

Scheelt ons weer wat tijd.

Een uitleg is niet nodig, wij hebben dat goed ingeregeld, het is alleen het elke keer aanpassen wat ik zonde van mijn tijd vindt omdat ik weet dat nog vele andere exact hetzelfde aan het doen zijn.

 

door Remco te Ronde

Hoi @arnonieuwstad ,

 

Het idee waar je op reageert is uit 2016 en gelukkig zijn er sindsdien heel veel stappen vooruit gezet. Mogelijk heb je recent gelezen dat medewerkers het proces ook kunnen starten vanuit de Youforce App. Meer informatie daarover vind je in het volgende nieuwsbericht:

Aanvragen werkgeversverklaring hypotheek beschikbaar

 

Op basis van die ontwikkelingen hebben we ook recent het volgende kennisbank artikel aangemaakt:

Werkgeversverklaring: Ondersteuning bij inrichting workflow en template

 

Waarschijnlijk heb je met dat nieuwsbericht en kennisbank artikel alles wat je nodig hebt om alles goed in te richten. Mocht het toch niet lukken, laat het dan weten. Dan kunnen we vanuit Visma|Raet altijd nog verder ondersteunen.