Mijn Communities
Help

Handleiding Youforce app & desktop 'Declaraties'

23-12-2022 16:19 (Bijgewerkt op 30-10-2023)
  • 8 Antwoorden
  • 3 kudos
  • 2314 Weergaven

Dit document is bedoeld voor functioneel beheerders van organisaties die zowel in de Youforce app als in Youforce op de desktop gebruik maken van declaraties. In dit document wordt de werking en inrichting van declaraties beschreven. 

 

Dit document is niet bedoeld als gebruikershandleiding voor eindgebruikers zoals medewerkers en managers, maar het document beschrijft welke functionaliteit beschikbaar is en hoe het gebruikt kan worden.

Opmerkingen
Jelle JHF
CONTRIBUTOR ***
door Jelle JHF

In het geval van afkeuren is een opmerking verplicht, in het geval van goedkeuren is deze optioneel.
Wordt er in de eerste controle-stap afgekeurd dan wordt de declaratie geretourneerd aan de indiener. Gebeurt het afkeuren in de tweede controle-stap, dan wordt de declaratie opnieuw toegewezen aan de personen die de eerste controle moeten uitvoeren.
© Copyright Visma Raet B.V. Pagina 21

 

> Kan de persoon die de EERSTE controle moet uitvoeren, in het controleoverzicht zien welke declaraties zijn afgekeurd door de TWEEDE controleur? Het lijkt erop dat elke declaratie geopend moet worden om dit te kunnen zien. 

JelleJHF_0-1695032945705.png

 

door Bastiaan Friederichs

Correct @Jelle JHF , Marcel heeft een idee van soortgelijke strekking aangemaakt, zie https://community.visma.com/t5/Ideeen-Youforce-APP/Declaraties-die-retour-gestuurd-worden-een-kenmer...

Laat even je stem achter dan kan ik later nog zien voor wie dit ook relevant is

Jelle JHF
CONTRIBUTOR ***
door Jelle JHF

Gedaan @Bastiaan Friederichs 👍 

Mieke Janssen-Kempkens
CONTRIBUTOR **
door Mieke Janssen-Kempkens

Voor de woon-werk declaraties hebben wij nu nog een eigen formulier in Self Service. De kilometers worden in SS bepaald op basis van postcode/huisnummer woonadres / werklocatie. Wij hebben nu in BO4 niks vastleggen m.b.t. aantal kilometers woon-werk.

Wij zijn voornemens om de overstap te maken naar de Youforce App (om middels 'kalendertje' aan te geven of er sprake is van thuiswerken / reis woon-werk).

Ik heb al de diverse handleidingen en community geraadpleegd, maar het is mij niet duidelijk hoe de kilometers woon-werk berekend worden.

Moet er iets vastgelegd worden in BO4 en zo ja, wat precies en hoe?

 

Omdat onze medewerkers regelmatig opmerkingen maken, dat m.b.t. de afstandsberekening de kilometers niet kloppen met de werkelijkheid (zowel in de app alsook in SS), wil ik dit vooraf helder hebben.

 

Alvast bedankt.

 

 

 

door Bastiaan Friederichs

@Mieke Janssen-Kempkens de module Gewerkte dagen geeft het aantal reisdagen door aan Payroll Gemal (invoercode 02508).

Door het vastleggen van de fiscale reisafstand (enkele reis) woon-werk in HR Core Beaufort (rubriek P00372) geef je (ook aan Payroll Gemal) door wat de woon-werk afstand is van een bepaalde medewerker (of dienstverband).

Het betreft dus een eenmalige vastlegging van 1 woon-werk afstand in BO4.

Let op: er is waarschijnlijk ook aanvullende inrichting nodig in Payroll Gemal. Daarvoor kun je het beste contact op nemen met je Customer Success Manager.

Ditske Loos1
CONTRIBUTOR ***
door Ditske Loos1

Goedemiddag, 

Is het ook mogelijk om geüploade bestanden door te zetten naar het Personeelsdossier? (in ons geval een VOG upload/declaratie) 

door Remco te Ronde

Hoi @Ditske Loos1 ,

 

Waarschijnlijk is het volgende idee:

Koppeling bijlage onkostendeclaratie VOG naar personeelsdossier 

precies waar je naar op zoek bent.

 

Je kunt op dit idee stemmen (en eventueel feedback geven) om op de hoogte te blijven.

Ditske Loos1
CONTRIBUTOR ***
door Ditske Loos1

Ha @Remco te Ronde ,

Top dit! Hartstikke bedankt