My Products
Help

Kotisivu Verkkokauppa Käyttövinkit

Sort by:
Uudelleenohjaukset auttavat sivustosi käyttäjiä löytämään oikealle sivulle kun vaihdat jonkun sivun osoitetta, poistat tuotteen verkkokaupasta, olet siirtynyt toisesta verkkokauppa-alustasta Visman Verkkokauppaan tai ylipäätään haluat ohjata tiettyyn URL:iin yhdistävät vierailijat toiselle sivulle. Tällä toiminnolla tehdyt uudelleenohjaukset ovat ns. Pysyviä 301-ohjauksia. Miksi uudelleenohjauksia kannattaa tehdä? Uudelleenohjaukset ovat tärkeitä sivustosi hakukonenäkyvyyden sekä yleisen toimivuuden kannalta. Jos esimerkiksi poistat tuotteen tai uudelleennimeät sivun etkä tee URL-uudelleenohjausta, ohjautuu poistetuille sivuille menevät kävijät automaattisesti ns. 404-sivulle. Google sitten taas poistaa aktiivisesti näitä 404-sivuja hakutuloksistaan jolloin sivustosi menettää näkyvyyttä. Uudelleenohjaukset myös mahdollistavat myynnin ohjaamista, esimerkiksi poistuneesta tuotteesta uuteen vastaavaan.   Erilaisia uudelleenohjauksia Erilaiset uudelleenohjaustyypit: Sisäiset sivut - Tällä vaihtoehdolla voit ohjata vanhaan URL:iin menevät vierailijat suoraan tietylle sivulle verkkosivullasi, esim. Etusivu, Verkkokauppa, Galleria tms. Tuotteet - Voit myös ohjata vierailijat suoraan jonkun tuotteen sivulle. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse "manuaalisesti" lisätä uutta URL-osoitetta, vaan voit vain hakea tuotteen listasta ja luoda uudelleenohjauksen siihen. Sisäiset mukautetut sivut - Jos jostain syystä haluat ohjata asiakkaita sivulle jota ei löydy "Sisäiset sivut" tai "Tuotteet" -valikoista, voit myös tehdä uudelleenohjauksen manuaalisesti syöttämällä URL-osoitteen johon vierailijat ohjataan. Ulkoiset sivut - Voit tehdä sivultasi myös ohjauksia muihin verkkosivustoihin. Tässä tapauksessa loppukäyttäjälle näytetään vielä ruutu joka ilmoittaa että sinut ollaan ohjaamassa eri verkkosivustolle. Esimerkkiohjaus poistuneesta tuotteesta uuteen: Meillä on verkkokaupassa tuote joka aiotaan poistaa, nimeltään "Tuote1 Vanha". Haluamme kuitenkin ohjata vielä mahdollisesti poistuneelle tuotesivulle päätyvät vierailijat uuteen, vastaavaan tuotteeseen nimeltä "Tuote1".   Tehdään siis uusi "Tuotteet" -tyyppinen uudelleenohjaus valitsemalla Asetukset -> Sivut -> URL:n uudelleenohjaus -> Lisää uusi uudelleenohjaus. Uudelleenohjauksen luominen Tämän esimerkin mukaan tehty uudelleenohjaus ohjaa nyt kaikki "Tuote1 vanha" -tuotesivulle menevät vierailijat "Tuote1" -tuotesivulle.   Uudelleenohjaukset tulevat voimaan kun sivusto on julkaistu.
View full article
10-04-2024 10:41
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 176 Views
Facebook-elementtiä käytetään silloin, kun haluat linkittää yrityksesi Facebook sivun uutisvirran nettisivuillesi.   Elementti mukautuu sivun näkymän mukaisesti. Jos haluat muuttaa elementin leveyttä, voit siirtää sen kapeampaan tai leveämpään sarakkeeseen, jolloin layout muuttuu. Elementin korkeus voidaan määritellä joko vakioasetuksia seuraten tai määrittämällä elementin kuvapisteiden lukumäärä. Korkeutta muutettaessa näytetään enemmän syötteitä ja/tai kuvia tykkääjistä.   Facebook erittelee yksityishenkilöiden käyttäjätilit (käyttäjäprofiilit) yritysten ja yhteisöjen (Facebook-sivut tai ryhmät) sivuista. Kun loit yrityksesi Facebook-sivun, valitsit sille nettiosoitteen. Kyse on siitä nettisivun osoitteesta, jonka kopioit ja liität elementtiin.   Huomioi että antamasi nettiositteen linkki vie Facebook-sivulle. Elementtiä ei ole mahdollista käyttää yksityishenkilön käyttäjäprofiilin linkitykseen.   Ota kuvakkeesta hiirellä kiinni, ja raahaa se haluamaasi paikkaan sivulla.   Kun olet yhdistänyt verkkokaupan Facebook-tilille, voit muokata elementin asetuksia.   Näytä viestejä Jos valitset Näytä viestejä Facebook sivuilla olevat viestit näytetään elementissä. Uusin syöte näkyy ylimpänä. Jos nettisivullasi oleva asiakas haluaa kommentoida viestejä tai lukea muiden Facebook-sivuilla antamia kommentteja, tulee ne kirjoittaa Facebook-sivuilla, josta ne linkittyvät nettisivuillesi.   Korkeus Valinnalla Standard sovitetaan elementin korkeus sen mukaisesti, mitä olet valinnut näytettäväksi. Valinnalla Valinnainen korkeus voit määritellä elementin korkeuden pikselien lukumääränä. Eri vaihtoehtoja voidaan testata vapaasti. Vasta Julkaise-painikkeen napautus julkaisee sivut kävijöiden nähtäväksi.   Huomioi, että elementin leveys sopii valitsemaasi layouttiin. Jos haluat muuttaa elementin leveyttä, voit siirtää sen kapeampaan tai leveämpään sarakkeeseen, jolloin layout muuttuu.
View full article
28-07-2022 10:16
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 370 Views
Instagram-elementin avulla voidaan näyttää Instagramin sisältöä verkkosivuilla. Instagram-osoitteen, jonka syötät, pitää mennä henkilökohtaiselle Instagram-tilillesi. Et voi linkittää elementtiä muiden käyttäjien tileihin.   Mikäli yhdistät verkkosivusi henkilökohtaiselle Instagram-tilillesi, kaikki Instagrammissa julkaisemasi sisältö tulee vieralijoiden nähtäväksi, kun painat Julkaise-painiketta. Ota kuvakkeesta hiirellä kiinni, ja raahaa se haluamaasi paikkaan sivulla. Kun olet yhdistänyt verkkokaupan Instagam tilille, voit muokata elementin asetuksia.   Näytettävien julkaisujen määrä Voit asettaa näytettävien julkaisujen määrän. Elementti mukautuu sivun näkymän mukaisesti.   Näytä tykkäykset Laita ruksi ruutuun, mikäli haluat näyttää julkaisujen saamien tykkäyksien määrän.   Näytä kommenttien määrä Ruksaamalla saatujen kommenttien määrä-valintaruudun, tulevat kommentit näkyviin elementtiin.   Instagram-tili Tässä näet, mihin Instagam-tiliin elementti on yhdistetty.  
View full article
08-07-2022 12:56
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 409 Views
  Miten saan Google Kartan (Google Maps)  näkyviin sivulleni? Raahaa Google Maps elementti sivupohjaasi. Google Maps elementin asetuksista löydät välilehden Google kartta API-avain. Voit lisätä oman API-avaimesi ja tallentaa muutokset. Tämän jälkeen Google Maps näkyy  sivuillasi.      Miten saan Google Maps API-avaimen?   Sinun pitää siirtyä Google Maps Platform -sivustolle, johon löydät suoran linkin Google kartta API-avain välilehdeltäsi. Tarvitset Google tilin kirjautuaksesi palveluun.    1. Klikkaa sivustolta Get started painiketta 2. Aktivoi Google Maps Platform valitsemalla Maps ja Places 3. Lisää verkkosivustosi nimi kohdassa Select or create project 4. Jatka luomalla Googlen laskutustili Googlen ohjeiden mukaisesti 5. Syötä annettu API-avain sivustosi Google Maps elementin Google kartta API-avain välilehdelle Maksaako tämä jotain?   Palvelu on maksullinen ja löydät hinnoittelun Google Maps Platformin sivuilta. Mutta tämän artikkelin kirjoitushetkellä (26.10.2018) Google on kertonut lisäävänsä 200 dollarin edestä veloituksetonta käyttöä kuukausittain tämän kartan näyttämiseksi. Eli kyseessä ei ole kertaluontoinen lisäys vaan kuukausittainen jatkuva lisäys. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä että peruskäytöllä tämä summa riittää helposti Google kartan näyttämiseksi sivustolla. 200 dollarilla voidaan näyttää Google karttaa jopa 100 000 kertaa kuukaudessa sivustosi vierailijoille.   Me emme veloita palvelusta mitään eli kyse on pelkästään Googlen hinnoittelumallista.
View full article
26-10-2018 09:58 (Updated 09-06-2022)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 1821 Views
Auta asiakkaitasi löytämään sinut verkosta! Hakukonenäkyvyys voi tuntua hankalalta - onneksi alustallamme on sekin tehty helpoksi. Katso alta, mitä toimenpiteitä sinun tulisi tehdä. 1. Sivujen otsikointi ja kuvaukset Sekä sivun nimi että otsikointi kannattaa miettiä huolella, sillä molemmat vaikuttavat Google-näkyvyyteen.    Kirjaudu sisään Visma Kotisivuihin tai Verkkokauppaan > valitse Internetsivu > Sivut > Päävalikko > Klikkaa sinistä nuolta oikealla puolella > Täytä Sivun nimi, Meta otsikko ja Meta kuvaus     2. Kenttien selitykset Sivun nimi: esimerkiksi verkkokauppa tai yhteystiedot. Oletuksena ensimmäisen sivun nimi on etusivu, mutta se kannattaa ehdottomasti vaihtaa kuvaavammaksi. Yksi vaihtoehto on antaa sivuille sinun yrityksesi nimi. 3. Metaotsikko ja metakuvaus  Tämä on kuvankaappaus Google-hausta. Purppuralla lihavoitu teksti on metaotsikko. Sen tulisi olla kuvaava ja ytimekäs. Sen alla on vihreä sivuston osoite tai url. Viimeisenä tulee mustalla pitkä metakuvaus. Mieti, millä sanoilla asiakas palveluitasi hakee. Esimerkkisivulla myymme aterimia. Metaotsikkomme on "Meiltä aterimet joka kotiin!" ja metakuvaus "Meiltä myös japanilaiset keittiöveitset, hopealusikat ja hopealautaset". Näin esiinnymme hakutuloksissa, jossa asiakas etsii japanilaisia keittiöveitsiä.   4. Otsikot Olet ehkä huomannut, että otsikoita on kolmen kokoisia: pieniä (h3), keskikokoisia (h2) ja suuria (h1). Nyrkkisääntönä  Käytä h1-otsikkoa kerran/per sivu. Käytä h2-otsikkoa 2-3 krt/per sivu. Käytä h3-otsikkoa 4-6 krt/per sivu. Google käyttää otsikointia hakutulosten indeksoimiseen, eli ymmärtämään mikä vastaisi parhaiten hakijan toiveita. Mikäli otsikoinnin tekee väärin, tiputtaa Googlen yritystäsi hakutuloksissa.   5. Tekstikappaleiden sisältö Googlelle pitää antaa tarpeeksi sisältöä, jotta se osaa päättää, millä hauilla tarjoaa mitäkin sisältöä. Jokaisella sivulla, jonka haluaa nousevan hakukoneessa, tulee olla riittävästi relevanttia ja mielenkiintoista sisältöä. Tekstikappaleen tulisi sisältää vähintään 300 sanaa, mutta mielellään vielä paljon enemmän. 6. Avainsanat Avainsanat ovat sanoja, joilla sinun asiakkaasi palveluitasi hakevat. Esimerkiksi muuttoja tekevälle yritykselle avainsanoja voisivat olla "muutto Pirkanmaa" "muuttolaatikot" "muuttoapu" jne. Näitä sanoja tulisi viljellä pitkin sivuja niin sanotun luonnollisen tekstin yhteydessä. Luonnoton teksti jää kiinni Googlen automaattisessa tarkastuksissa, jolloin sivut eivät nouse hakutuloksissa ensimmäisten joukkoon. Tällä pyritään ohjaamaan käyttäjiä laadukkaiden sivujen pariin ja tietenkin tämä toimii samalla porkkanana laadukkaiden sivujen tekemiselle. Esimerkki luonnollisesta tekstistä: "Muuttolaatikot ja muuttoapu Pirkanmaalla 20 vuoden kokemuksella! Meiltä myös muuttoautojen vuokraus peräkärryllä tai ilman." Esimerkki tekstistä, josta Google ei pidä: "Muuttolaatikot, muuttoapu, muuttomiehet, muutto, muuttoauto pirkanmaa".  7. Kuvien nimeäminen Kuvat kannattaa myös nimetä, sillä kuvien tiedot ovat merkityksellisiä hakukoneiden kannalta. Kuvien nimeämisessä on hyvä käyttää avainsanojen ohjeistusta. Kuvatekstin voit halutessasi jättää tyhjäksi, se ei ole tässä merkityksellinen.   Kuvien nimeäminen tapahtuu viemällä hiiren kuvan päälle ja klikkamalla muokkaa kuvaa. Kirjoita kuvaus ja muista tallentaa. 8. Päivitä sivujasi Googlen hakutuloksiin auttaa myös se, että päivität sivujasi säännöllisesti, mieluusti vähintään kerran kuukaudessa. Mitä hyödyllisempää ja ajantasaisempaa tietoa on tarjolla, sitä paremmin Google tarjoaa sivujasi hakutuloksissa. 9. Koska verkkosivuni näkyvät Googlessa? Kun verkkosivut on luotu ja julkaistu, voi hakutuloksiin pääsemisessä kestää 1-4 viikkoa. Ei siis kannata huolestua, mikäli omat sivut eivät heti hakutuloksissa näy. Toisaalta ns. indeksointiaika on hyvä ottaa huomioon,  mikäli on tarkoitus julkaista sivut tiettynä ajankohtana, esimerkiksi ennen joulusesonkia.
View full article
30-11-2017 12:23 (Updated 19-04-2022)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 2634 Views
Mitä evästeet ovat? Eväste on pieni tekstitiedosto, joka lähetetään Visma Kotisivujen/Verkkokaupan palvelimelta ja tallennetaan käyttäjän selaimeen. On kahdentyyppisiä evästeitä, säännöllisiä evästeitä ja istuntoevästeitä. Istuntoevästeet poistuvat kun käyttäjä sulkee selaimen ja niitä ei tallenneta, kun taas säännölliset evästeet tallennetaan käyttäjän tietokoneelle pidemmäksi aikaa. Jotkut evästeet ovat valinnaisia ja jotkut välttämättömiä verkkosivuston toimimiseksi. Kun asiakas saapuu sivulle, avautuu ilmoitus evästeasetuksista. Klikkaamalla "Evästeasetukset" saa käyttäjä valittua mitkä evästeet hän hyväksyy.     Vähintään välttämättömät evästeet on hyväksyttävä. Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta käyttäjä voi vierailla verkkosivuilla ja käyttää verkkosivustolla olevia toimintoja, kuten esimerkiksi tallentaa tuotteita verkkokaupan ostoskoriin.   Lisäksi käyttäjän on mahdollista valita hyväksyykö hän analytiikkaevästeet, markkinoinnilliset evästeet ja toiminnalliset evästeet.    Välttämättömät evästeet Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta käyttäjä voi vierailla verkkosivuilla ja käyttää verkkosivustolla olevia toimintoja, kuten esimerkiksi tallentaa tuotteita verkkokaupan ostoskoriin. Toiminnalliset evästeet Toiminnallisia evästeitä ovat ne, jotka mahdollistavat verkkosivuston parannetun toiminnan ja personoinnin. Nämä evästeet mahdollistavat verkkosivustolle esimerkiksi sen, että käyttäjän aiemmat valinnat muistetaan sivuilla. Analytiikkaevästeet Nämä tunnetaan myös "suorituskyvyn evästeinä". Nämä evästeet keräävät tietoja miten usein käyttäjä vierailee verkkosivulla, millä sivuilla vierailuja tehdään ja mitä linkkejä on klikattu. Näiden evästeiden tarkoitus on parantaa verkkosivuston toiminnallisuutta. Markkinoinnilliset evästeet Nämä evästeet seuraavat käyttäjän aktiivisuutta ja auttaa mainostajia toimittamaan kohdennetumpaa mainontaa tai rajoittamaan kuinka usein käyttäjä näkee jonkin mainoksen.   Mihin me käytämme evästeitä? Visma Kotisivu/Verkkokauppa käyttää evästeitä, jotta sivujen käyttäjä saa käyttöönsä kaikki toiminnallisuudet sivuilla, parantaa käyttökokemusta sekä analysoi kuinka hyvin verkkosivusto toimii. Seurantaa tehdään esimerkiksi mittaamalla vierailijoiden lukumäärää verkkosivuilla. Kuinka välttää evästeet? Asetukset selaimessasi Selaimen asetuksista voit estää evästeet. On kuitenkin hyvä huomioida, että se voi vaikuttaa verkkosivustojen toimintaan. Täältä löydät linkkejä, miten voit hallita näitä tietoja selaimen asetulksissasi: Microsoft Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari
View full article
19-04-2022 10:35 (Updated 19-04-2022)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 522 Views
Suunnittele kotisivusi ajatuksella, ja pääset vähemmällä vaivalla.
View full article
23-04-2018 08:44 (Updated 13-11-2019)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 1194 Views
Voit linkittää pääavalikon tai alivalikon sivun myös ulkoisesti eli omalle sivustollesi kuulumattomalle sivulle. Tässä ohjeessa käymme läpi ulkoisen linkittämisen valikosta.
View full article
20-03-2019 08:45 (Updated 20-03-2019)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 1214 Views
Luo näyttävä slideshow eli vaihtuva kuva verkkosivuillesi.
View full article
22-10-2018 14:06
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 1098 Views
Artikkelissa opetetaan eri kieliversioiden tekeminen.
View full article
19-10-2017 12:47 (Updated 10-07-2018)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 995 Views
5 vinkkiä kotisivujen ja verkkokaupan visuaaliseen ilmeeseen
View full article
19-10-2017 14:57
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 960 Views
Käydään läpi sivupohjan eli ulkoasun muuttaminen ja merkitys.
View full article
18-10-2017 13:57
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 996 Views
Sivujen luominen ja pysty- sekä vaakasivujen eroavaisuudet.
View full article
18-10-2017 12:48
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 861 Views
Yhteydenottolomakkeen luominen on helppoa ja nopeaa.
View full article
18-10-2017 11:38
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 840 Views