Mijn Communities
Help

Nieuwe routecalculator in HR Self Service

door Judith Meijer (Bijgewerkt ‎17-10-2022 14:42 door Léon van Berkel VISMA )

22 september 2022 - Per maandag 26 september 2022 wordt in HR Self Service de calculator voor het berekenen van afstanden vervangen. Wij gaan nu direct gebruik maken van de service die HERE biedt i.p.v. de service in te kopen bij een service provider Company.info. Je hoeft hiervoor niets te doen, alles blijft werken zoals voorheen.

 

Waarom doen we dit?
Visma| YouServe is volop in ontwikkeling door het moderniseren van haar technologie en het doen van nieuwe innovaties. Het doen van afstandsberekening direct via HERE is er daar een van. De nieuwe manier van afstandsberekening is zeer nauwkeurig, omdat deze op basis van coördinaten wordt uitgevoerd, in plaats van op adressen. 

We gebruiken hiervoor de nieuwe en uitvoerig geteste dienst van HERE

In HR Core Business gebruiken we HERE al geruime tijd als provider voor de route- en afstandsberekeningen. Op maandag 26 september werkt ook de website  https://routechecker.youserve.nl/  op basis van HERE.

 

Opmerkingen

  • De overstap tussen providers brengt minimale verschillen in de berekende afstanden met zich mee. Echter, volgens Here en volgens onze tests zijn de Here-resultaten nauwkeuriger. Ook zijn de verschillen klein, in 95% van de gevallen minder dan 5% verschil in de berekende afstand.
  • Als we kijken naar het huidige gebruik van deze functionaliteit, zien we dat 63% daarvan gebaseerd is op alleen de postcode. De resultaten kunnen specifieker worden als u ervoor kiest om meer invoer toe te voegen, te beginnen met tenminste de postcode én het huisnummer.
  • Naast het berekenen, zal ook het toevoegen/wijzigen van uw adres gebruik maken van de service van HERE voor het opvragen van de ontbrekende gegevens van een adres.