Mijn Communities
Help

Samenvoeging Accountbeheer in Gebruikersbeheer vanaf donderdag 13 juni 2024

door Roelof Dries (Bijgewerkt ‎13-06-2024 18:13 door Léon van Berkel VISMA )

Vanaf donderdag 13 juni 2024 gaan we Accountbeheer (Youforce Account Beheer) toevoegen aan Gebruikersbeheer (voorheen Individueel Gebruikersbeheer). 

 

Wij verwachten dit op woensdag 12 juni 2024 vanaf 18:00 uur te gaan ‘releasen’. Dit houdt in dat je vanaf donderdag 13 juni 2024, voor jouw gebruikers een account kunt aanmaken in Gebruikersbeheer. 

 

Achtergrond, waarom doen wij dit?

Een veel gehoorde wens is dat functioneel beheerders alles rondom de gebruiker op één centrale plaats willen hebben. Met deze aanpassing komen we hiermee weer een stukje dichterbij. Met de samenvoeging van Accountmanagement in Gebruikersbeheer nemen we afscheid van Youforce Account Beheer. 

 

Wat betekent dit voor jou?

Na deze aanpassing kan je, nadat je een (nieuwe) gebruiker hebt aangemaakt, gelijk het account aanmaken in Gebruikersbeheer. Wanneer je de gebruiker opzoekt kan je het account aanmaken, de activatiemail opnieuw versturen, een bypass instellen en de apparaten voor twee factor authenticatie (ont)koppelen. Dit is dezelfde functionaliteit als Youforce Account Beheer, maar nu dus in Gebruikersbeheer. Je hoeft hiermee dus niet meer naar twee plaatsen in de YouServe omgeving om een gebruiker en een account aan te maken. 

 

Een ander voordeel is dat we deze functionaliteit volledig gaan vertalen en dat, wanneer je taalinstellingen op Nederlands staan, je accountmanagement in het Nederlands kunt uitvoeren. 

 

Bovendien zullen we hiermee het “account activatie” proces verbeteren door de geboortedatum controle te verwijderen. Deze beveiligingsmaatregel werd in eerste instantie geïmplementeerd om een ​​soepele overgang naar het nieuwe inloggen te garanderen. Na een grondige evaluatie hebben we echter vastgesteld dat dit niet langer nodig is.

 

Onyouforce accounts activeren in Gebruikersbeheer

Het aanmaken van een account voor een nieuwe gebruiker gaat als volgt, via dezelfde detailpagina. Klik op ‘Account aanmaken’ en het onyouforce account wordt voor de gebruiker aangemaakt. 

 

RoelofDries_0-1717600986798.png


Als het account is aangemaakt, krijgt de gebruiker een e-mail om het account te verifiëren. De geboortedatum van de gebruiker hoeft niet meer gevuld te worden.

Toekennen Gebruikersbeheer
Indien je een gebruiker hebt in je organisatie die wel geautoriseerd is voor Youforce Account Beheer, maar niet voor Gebruikersbeheer, zal deze ook voor Gebruikersbeheer geautoriseerd moeten worden. Hiervoor is het voldoende om alleen leesrechten in Gebruikersbeheer toe te kennen. Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken of dit automatisch omgezet kan worden.

 

Uitnodiging opnieuw versturen

Wanneer de gebruiker al een account heeft, maar deze nog niet door de gebruiker geverifieerd is, ziet dat er als volgt uit:

 

RoelofDries_2-1717601133415.png

 

Indien de uitnodigingsmail verlopen is, of als de gebruiker deze niet terug kan vinden, kan je eenvoudig de uitnodiging opnieuw versturen door op de knop ‘Verstuur uitnodiging opnieuw’ te klikken. 

 

Wanneer het account is aangemaakt wordt de eventueel gewijzigde gebruikersnaam van de gebruiker getoond en wijzigt de status bij Geverifieerd van ‘Nee’ naar ‘Ja’.

 

Is dit de laatste aanpassing rond Gebruikersbeheer?

Nee.

Naast nieuwe rapportages, uitbreiding zoekfunctie (filters) en verbetering gebruiksgemak, willen we later dit jaar PingID als ID Provider uit faseren en overgaan naar authenticatie voor gebruikers via Visma Connect. Visma Connect gebruiken we bijvoorbeeld al bij het authenticeren van gebruikers in deze YouServe community. 

 

Dit houdt in dat alle gebruikers die nu inloggen met een @onyouforce.com account eenmalig hun multi factor applicatie moeten vervangen. Gebruikersnaam en wachtwoord blijven gelijk.

 

Inloggen via Single Sign On (SSO) blijft gelijk. Wel zal in 2025 de systeembeheerder eenmalig de SSO configuratie moeten inrichten in Visma Connect.

 

In een later stadium gaan we je hierover uitgebreid informeren.

Handleiding voor functioneel beheerder

De laatste versie van de handleiding kan je vinden in onze kennisbank.

 

 

6 Opmerkingen