Mijn Communities
Help

Standpunt Belastingdienst over einddatum 30%-regeling

door Patrick Kersbergen Youserve (Bijgewerkt ‎15-11-2023 18:08 door Léon van Berkel VISMA )
De Belastingdienst publiceerde op donderdag 24 augustus 2023 een zogenaamd 'kennisgroep standpunt' over de 30%-regeling. Een kennisgroep standpunt is een verduidelijking over een onderwerp waarover in de praktijk veel vragen zijn of waar de wetgeving ruimte laat voor interpretatie.
 
In het gepubliceerde standpunt gaat het over de einddatum van de beschikking 30%-regeling en of die nog binnen of buiten het genietingsmoment valt. Op basis van twee duidelijke voorbeelden geeft de Belastingdienst aan wanneer in het laatste loontijdvak (periode/maand), van het op de beschikking vermelde tijdvak, de 30% regeling nog mag worden toegepast . 
 
Als YouServe deze regeling voor jou uitvoert
Zoals je van ons kan verwachten, gaan wij de uitvoering van de 30%-regeling toepassen volgens het standpunt van de Belastingdienst vanaf de publicatiedatum van het artikel
 
In onze operatie voeren we op dit moment een controle uit of we alle beëindigingen van de 30%-regeling op een correcte wijze fiscaal hebben afgehandeld. 
 
Is bij een van je medewerkers de 30%-regeling vanaf augustus fiscaal onjuist beëindigd? Dan nemen we contact met je op. Als werkgever is het niet nodig om hierin zelf actie te ondernemen.
 
Als YouServe deze regeling niet voor je uitvoert
Ga dan zelf in je administratie na of de uitvoering van de 30% regeling voldoet aan de voorwaarden uit het kennisgroep standpunt.