Mijn Communities
Help

Self Service - Database Migratie naar Azure voltooid

door Rene Gravemaker (Bijgewerkt ‎23-04-2022 18:32 door Rene Gravemaker VISMA )

Update 23 april 2022 - 18:30 - De migratie is voltooid. Je kunt weer gebruik maken van Self Service Beaufort.

19 april 2022 - Reminder voor Beaufort klanten:

Op zaterdag 23 april vindt onderhoud plaats aan Self Service Beaufort: Het onderhoud begint naar om 7.00 uur en zal naar verwachting ongeveer de hele dag duren. Youforce is tijdens het onderhoud gesloten voor Self Service Beaufort gebruikers. Wij raden je aan om voor de zekerheid alle mutaties in Self Service met betrekking tot salarisgerelateerde processen vóór 23 april te voltooien, zodat deze (ge-exporteerde) mutaties mee kunnen gaan in de april salarisverwerking.

Update 9 april 2022 - 21:00

Update onderwijs klanten

De migratie naar de Azure omgeving is voltooid. Je kan weer gebruik maken van Self Service Education. 

Update 1 april 2022

Update Beaufort klanten

Wij merken dat ons bericht meerdere vragen heeft opgeroepen. Graag geven wij aanvullende informatie over de stappen die wij gaan nemen.

 

Op de genoemde datums gaan wij de Self Service database omzetten naar een Azure omgeving. Dit heeft voor jullie als klant geen functionele impact: alle informatie die voor de migratie in Self Service staat, zal na de migratie ook in Self Service staan. Dit betekent dat de openstaande mutaties hetzelfde proces blijven doorlopen. Ook de salarisbetalingen zullen verlopen zoals je gewend bent.

 

Wij raden je aan om voor de zekerheid alle mutaties in Self Service met betrekking tot salarisgerelateerde processen vóór 23 april te voltooien, zodat deze (ge-exporteerde) mutaties mee kunnen gaan in de april salarisverwerking. Veel klanten hebben hun maand al afgesloten vóór 23 april. Voor klanten die de maandafsluiting na 23 april willen doen, geldt bovenstaand advies.

Aanvullend:

Op zaterdag 9 april zullen wij de database van onze onderwijs klanten overzetten. Dit heeft voor jullie als Beaufort klant geen impact. Behalve om de migratie te voltooien, zullen wij heel Self Service moeten herstarten, ook voor Beaufort klanten. Dit herstarten zal 1 tot 1,5 uur duren. Helaas kunnen wij je niet van te voren waarschuwen voor deze herstart. Gegevens die op dat moment niet opgeslagen zijn, zullen verloren gaan. Wanneer de herstart is gedaan, zullen wij een bericht op community plaatsten. Wij willen je daarom adviseren op deze dag jouw werk extra vaak op te slaan.

Update onderwijs klanten

Wij merken dat ons bericht meerdere vragen heeft opgeroepen. Graag geven wij aanvullende informatie over de stappen die wij gaan nemen.

 

Op de genoemde datums gaan wij de Self Service database omzetten naar een Azure omgeving. Dit heeft voor jullie als klant geen functionele impact: alle informatie die voor de migratie in Self Service staat, zal na de migratie ook in Self Service staan. Dit betekent dat de openstaande mutaties hetzelfde proces blijven doorlopen. Ook de salarisbetalingen zullen verlopen zoals je gewend bent.

 

Wij raden je aan om voor de zekerheid alle mutaties in Self Service met betrekking tot salarisgerelateerde processen vóór 9 april te voltooien, zodat deze (ge-exporteerde) mutaties mee kunnen gaan in de april salarisverwerking.

Wij begrijpen dat dit eerder is dan je gewend bent. Wij verwachten geen problemen met de migratie en dat alles zonder problemen verloopt. Echter kunnen wij niet voor 100% alle problemen uitsluiten. Dit advies wordt daarom gegeven in het uitzonderlijke geval dat er zich toch een storing voordoet.

Aanvullend:

Op zaterdag 23 april zullen wij de database van onze Beaufort klanten overzetten. Dit heeft voor jullie als onderwijs klant geen impact. Behalve om de migratie te voltooien, zullen wij heel Self Service moeten herstarten, ook voor onderwijs klanten. Dit herstarten zal 1 tot 1,5 uur duren. Helaas kunnen wij je niet van te voren waarschuwen voor deze herstart. Gegevens die op dat moment niet opgeslagen zijn, zullen verloren gaan. Wanneer de herstart is gedaan, zullen wij een bericht op community plaatsten. Wij willen je daarom adviseren op deze dag jouw werk extra vaak op te slaan.

Update 28 maart - we hebben de tekst in de Let op aangepast. Onze excuses voor de onduidelijkheid.

 

Zoals eerder gemeld, werken we aan de migratie van de Self Service applicaties naar de Microsoft Azure omgeving [1]. In dit kader gaan we binnenkort een grote stap zetten, namelijk het inschakelen voor alle klanten van een nieuwe database die in de Azure omgeving wordt gehost en die de gegevens zal gaan beheren voor Self Service. Voor de migratie van de databases naar Azure gaan we in april ​​onderhoud uitvoeren:

  • Op zaterdag 9 april - Self Service Education: Het onderhoud begint naar verwachting om 07.00 uur en zal ongeveer 5 uur duren. Youforce is tijdens het onderhoud gesloten voor gebruikers van Self Service Education.
    Self Service Beaufort gebruikers hebben tijdens het onderhoud wel toegang tot Self Service en de andere Youforce applicaties.
  • Op zaterdag 23 april - Self Service Beaufort: Het onderhoud begint naar verwachting om 7.00 uur en zal ongeveer 8 uur duren. Youforce is tijdens het onderhoud gesloten voor Self Service Beaufort gebruikers. Self Service Education gebruikers hebben tijdens het onderhoud wel toegang Self Service en de andere Youforce applicaties.

Zodra de migratie is voltooid, laten we dit weten via een bericht op de community.

 

Let op: wij raden je aan om voor de zekerheid alle mutaties in Self Service met betrekking tot salaris gerelateerde processen vóór 9 april (voor Education klanten) en vóór 23 april (voor Beaufort klanten) te voltooien, zodat de Self Service mutaties mee kunnen gaan in een eventuele salarisverwerking.

Meer informatie

[1] Zie het bericht van 5 oktober 2021 - Wij werken aan de fundering van Self Service.

22 Opmerkingen
wmvanee
CONTRIBUTOR ***
door wmvanee

het advies voor gebruikers Selfservice Beaufort is neem ik aan de salarisprocessen af te ronden voor 23 april?

Sandra11
CONTRIBUTOR **
door Sandra11

Zou er meer duidelijkheid kunnen worden gegeven over "alle salarisprocessen vóór 9 april te voltooien"?

Ellie van der Heide
CHAMPION *
door Ellie van der Heide

Wij sluiten Self Service pas de 12e en lezen ook pas na de 9e Flex Benefits in. We kunnen dat niet ineens vervroegen bij ons zelf (maar ook voor onze klanten niet). Dus graag verduidelijking wat hier bedoeld wordt en wat de mogelijke impact is. 

 

Ron Lamper
VISMA
door Ron Lamper

Inmiddels is de berichtgeving voor de migratie en datum voltooing van alle salaris processen in het bericht aangepast voor BO4 klanten naar voor 23 April

 

Edwin50
CONTRIBUTOR **
door Edwin50

Betekent dit ook dat de UPA en loonaangifte vóór 23-4-2022 ingezonden moeten zijn als we praten over alle salarisprocessen?

Ron Lamper
VISMA
door Ron Lamper

@Edwin50 Nee dat is niet noodzakelijk. wat belangrijk is dat je de Self Service mutatie voor de 23 afhandeld en je realiseerd dat de 23 de Youforce Portal en alle onderliggende modules niet toegankelijk zijn vanaf 07:00

marjavanderkolk
CHAMPION ***
door marjavanderkolk

Houdt dit concreet in dat alle mutaties vanuit HRSS doorgezet moeten worden voor de 23e?

Maakt het verschil of je BOL of BO4 inhuis hebt? Kortom graag iets meer duidelijkheid over welke acties genomen moeten worden om te zorgen dat de overgang soepel verloopt. Wat zijn de risico's als er mutaties nog niet verwerkt zijn? Kan moeilijk alle mutaties en aanvragen doorzetten aangezien ik niet de verantwoordelijke persoon ben om zaken door te zetten. Hoor graag wat men bedoelt, mogelijk een stappenplannetje bijvoegen welke acties gedaan moeten worden van de klant uit. Alvast bedankt. 

Kerstin Mulders
CONTRIBUTOR *
door Kerstin Mulders

In de 'Let op' tekst wordt er aangegeven dat de Self Service mutaties vóór 23 april voltooid moeten zijn, zodat deze mee kunnen gaan in de salarisverwerking van april?!?

Wij sluiten de maand april 2022 af op 15 april. Kunnen wij er dan vanuit gaan dat er geen problemen ontstaan? Ook niet voor de salarisverwerking van mei 2022?

Guay
CONTRIBUTOR **
door Guay

Ik neem aan dat dit alleen voor de salarisproductie van april geldt. Wij hebben de salarisverwerking van april rond 1 april gereed. De verwerking voor mei kan gewoon doorgaan op de gebruikelijke wijze of heeft dit hier ook impact op?

Ralph
CHAMPION **
door Ralph

Is het noodzakelijk om de automatische import/export te blokkeren ten tijde van de migratie? Of wordt dit automatisch tijdelijk uitgeschakeld omdat HRSS sowieso niet beschikbaar is.

RobertBijlholt
CONTRIBUTOR ***
door RobertBijlholt

Ik zie een paar interessante vragen staan (impact niet doorgezette mutaties / autom.import-export) maar niet de antwoorden. Misschien zijn de antwoorden persoonlijk naar de vrager gestuurd. Graag zie ik de antwoorden hier terug voor iedereen.

 

 

Inge vd Kamp
CONTRIBUTOR *
door Inge vd Kamp

Waar blijven de antwoorden, graag zichtbaar maken. Alvast bedankt.

Ralph
CHAMPION **
door Ralph

ik neem aan dat de migratie afgelopen weekend goed is verlopen? 

Momenteel ervaren wij een zeer matige performance. Is dat bekend?

Rianne van der Linden
CONTRIBUTOR ***
door Rianne van der Linden

Idem hier. Performance erg beroerd vanochtend.

Angela Heins
CHAMPION *
door Angela Heins

Idem hier. Performance erg slecht.

Gerrie Teunissen
CONTRIBUTOR **
door Gerrie Teunissen

Al call uitgezet. Het is zo niet te werken.

Edwin50
CONTRIBUTOR **
door Edwin50

Geen mogelijkheid tot werken in Self Service vanochtend. Is RAET intern al bezig dit z.s.m. op te lossen?

Edwin50_0-1650869116629.png

 

ZGV-Louis
CONTRIBUTOR ***
door ZGV-Louis

Hier is ook traag. Self Service voor SSO en prof.

Joba1
CONTRIBUTOR ***
door Joba1

Ook bij ons stromen de klachten binnen.

Linda-Straub
CONTRIBUTOR *
door Linda-Straub (Bijgewerkt ‎25-04-2022 09:08 door Linda-Straub )

sorry!😁

 

 

Esmiranda Vermeer
CHAMPION *
door Esmiranda Vermeer

Hier ook al meerdere klachten. Op de supportpagina van Raet staat nu dit: 

 

Self Service: maandag 25 april: vertraging in Self Service en 500 errors
Op dit moment is de performance binnen Self Service vertraagd. Ook ontstaan er 500 errors in verschillende workflows. We zijn hier op dit moment hard mee bezig om dit op te lossen. We houden je op de hoogte.

 

Het blijft telkens een speurtocht of een issue al bekend is bij Raet en als er iets gemeld is waar dit dan staat.

Hopelijk wordt het snel opgelost.

RBijlholt
CONTRIBUTOR ***
door RBijlholt

Ook hier bij MCL performance problemen: het starten van Self Service (tegel aanklikken) duurt lang (ong 20 sec) en ondertussen zie je niet dat er iets gaande is. Tevens verschijnen de tabbladeren met tegels vertraagd op het scherm. En vandaag zijn de salarissen bij ons uitbetaald, dat geeft top drukte op Youforce / Selfservice.