annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
Mine områder

Log på eller tilmeld dig som ny bruger

for automatisk at få relevante områder

Værktøjer der kan gøre dine arbejdsprocesser lettere

af CharlotteS (Opdateret ‎21-01-2021 12:13 af CharlotteS VISMA )

Er du gået glip af de adventsgaver, der blev frigivet i december, som kan benyttes hele året? Så finder du dem samlet i denne artikel.

SplitStamkort - din hjælp til et mere overskueligt stamkort i Excel

Settings - green.jpg

Når der hentes stamkort fra Visma Løn til Excel, kan outputtet af data føles lidt overvældende. Med makrofilen SplitStamkort slipper du for at splitte data ud manuelt i kolonner/underark - filen gør det for dig. Når du har installeret filen, vil du få en ny knap i værktøjslinjen i Excel. Det kræver kun et enkelt klik, når du benytter den i Excel til at splitte stamkort. Nederst i artiklen finder du en vejledning til installering af SplitStamkort og filen hentes her (bemærk, at filen downloader automatisk ved klik på linket).

Samlet ferieliste - få samlet flere rapporter til én enkelt

Skal der styr på ferieregnskabet, kan du bruge dette værktøj til at danne dig et overblik over medarbejdernes tilgode saldi. Værktøjet er udviklet i Excel 2013, men vil givetvis fungere i senere versioner. Vedlagt i artiklen finder du en vejledning til installering og brug. Filen til installering kan hentes her (bemærk, at filen downloader automatisk ved klik på linket).

Skabelon og guide til aftale om ferie på forskud

Som følge af den nye ferielov kan arbejdsgivere fra den 1. september 2020 lovligt indgå en aftale med sine medarbejdere om, at de kan afholde dele af deres ferie allerede før, at medarbejderne har optjent den. Det kræver dog to ting:

 

  1. En dokumenteret aftale
  2. Mulighed for ferieoptjening i indeværende ferieår

Vi har lavet en guide til dig, der gør dig klogere på reglerne omkring ferie på forskud. I guiden finder du også en skabelon, som er lige til at printe og anvende, hvis I skal indgå aftaler om ferie på forskud i din organisation.

 

Teknisk support

Vær opmærksom på, at det desværre ikke er muligt for os at hjælpe med teknisk support iht. de to makrofiler. Vi prioriterer i højere grad, at I kan få fat på os, når det drejer sig om lønbehandling. Derfor beder vi jer om at tage fat i din egen IT-afdeling, eller en Excel-kyndig kollega, hvis du har problemer med at komme i gang.

14 Kommentarer
Anders K
CONTRIBUTOR ***
af Anders K

Hvorfor er den samlede ferieliste kun lavet til til at kunne udarbejdes hvis man har Visma HR? 

Helle Valso
VISMA
af Helle Valso

Hej Anders. Den samlet ferieliste er til alle kunder der bruger Visma Løn og har ikke noget med rapporter fra Visma HR at gøre :-). God dag og weekend.

Sara Frederiksen
CHAMPION *
af Sara Frederiksen

Vi har problemer med at bruge den samlede fletteliste. 

Den kommer op med en VBA fejl som siger "run-time error '1004': Method 'Range' of object'_Global' failed. 

 

Hvad gør vi forkert? 

 

 

af Per_Schonwandt

I forbindelse med den seneste release er der sket en lille ændring i rapporten Registrerede Fraværsoplysninger som betyder, at man kan få en "run-time error 1004", når man kører Samlet Ferieliste. 

Vi har opdateret programmet og man skal derfor downloade den nye version.   

Sara Frederiksen
CHAMPION *
af Sara Frederiksen

Ok, tak @Per_Schonwandt 

GitteMeyer
CHAMPION *
af GitteMeyer

Hej 

Mon det er muligt at sende mig filen vedr splitstamkort, uden at jeg skal downloade noget. jeg sidder på et fjernskrivebord og vores hoster lader mig ikke download sådanne filer m makroer 😞

LGHansen
CHAMPION *
af LGHansen

Hej, jeg har samme udfordring som Gitte Meyer. Kan ikke downloade pga fjernskrivebord/restriktioner. Hvis der er en løsning, så hører jeg gerne fra jer.

GitteMeyer
CHAMPION *
af GitteMeyer

Hej LGHansen

Prøv at ringe til mig 61940539

 

LGHansen
CHAMPION *
af LGHansen

Hej Gitte, Tak for tilbud. Jeg kommer til at se, at det kræver jeg henter en rapport fra Visma HR. Det har jeg ikke, så jeg må vente til Visma finder en bedre løsning. /Lene

af Thor Lundehoj

Hej med jer,

 

Vi har desværre ikke en løsning på ovenstående. Oftest skyldes udfordringen en striks IT opsætning i virksomheden. Her vil vi opfordre jer til at kontakte jeres IT afdeling, og bede dem om en løsning. I flere tilfælde vil de eventuelt kunne åbne for muligheden for at downloade disse filer, eller kunne give en løsning til hvordan en sådan udfordring skal løses. 

 

Vi vil desværre ikke kunne ændre i formaterne, uden at det vil påvirke filens format, og dermed dens indhold... 

I ønskes en rigtig god dag,

LGHansen
CHAMPION *
af LGHansen

Hej Thor,

 

Betyder det at I ikke længere arbejder på en samlet ferieoversigt - ny-ferie, gl-ferie og feriefridage - hvor saldiene passer og fratrådte medarbejdere ikke fremgår?

 

Det er håbløst at vi selv skal sidde og klippe klistre listerne sammen, eller installerer tilføjelsesprogrammer for selv at kunne finde frem til de rigtige tal. De burde kunne dannes af lønsystemet, da det er noget som alle har brug for hver måned.

 

af Anne Robertsen

Hej LGHansen

Alle kunder har adgang til rapporterne i My Visma/Visma HR, vi håber du kan finde en løsning omkring "fjernskrivebord"

LGHansen
CHAMPION *
af LGHansen

Så jeg læser det som i ikke længere arbejder på en samlet liste?

 

 

af Anne Robertsen

I forhold til gammel og ny ferie?