Mina produkter
Hjälp

Ny överenskommelse Maskinföraravtalet

av JoakimPirholt

Nytt avtal har tecknats mellan Maskinentreprenörerna och Seko giltigt från 2021-01-01, vilket kan vara intressant för de som använder Maskinföraravtalet (MFA) i TransPA. Det innebär bl a en högre månadslön för de yrkeskategorier vi har samt ett höjt bergrumstillägg och en ökad beredskapsersättning.

 

För att inte störa ordinarie lönearbete har vi valt att inte "skjuta ut" dessa löner - risken är annars att det kan vara svårt att se vilka som fått den nya lönen och vilka som har den gamla. Det bästa är istället att ni gör det själva, ni har kanske redan fått de nya beloppen från ME, när det passar er bäst. Vi kan säkerligen hjälpa till vid ett senare tillfälle så man automatiskt får rätt lön i februari, samt den nya månadslönen för 2022-06-01.

 

Bergrumstillägg och beredskapsersättning i den mån man använder sig av det, behöver ändras manuellt, under Register > Arbetsuppgifter.

 

Här kan du läsa mer om inställningarna för MFA i TransPA, bl a hur du ändrar månadslönen i en lönegrupp: Maskinföraravtalet 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här