Mina produkter
Hjälp

Förändringar i kompetensregistret av typen ADR

av JoakimPirholt (Uppdaterad ‎15-01-2021 10:06 av Oscar Mattsson VISMA )

Från och med idag 2021-01-15 kommer TransPAs kompetensregister uppdateras vad gäller kompetenser som handlar om ADR. Detta för att ge stöd för vår utökade kontroll av ADR:s klasser mot BKY. Detta gäller för alla kunder, oberoende av om man använder sig av BKY eller inte, för att förenkla en framtida aktivering av tjänsten och integration. 

 

Det som sker är att kompetensen ADR kommer byta namn till ADRGrund, vilket motsvarar ADR-intyg för grundutbildningen för styckegods. I den mån vi kan hitta likartat benämnda kompetenstyper, där det framgår med 100% säkerhet att de avser samma, kommer även dessa byta namn till ADRGrund.

 

Övriga klasser vi kommer att kontrollera mot BKY är följande:

  • ADR klass 1, för explosiva varor, benämns i TransPA som ADRKlass1
  • ADR klass 7, för radioaktiva varor, benämns ADRKlass7
  • ADR tankkurs, för bl a transport av tankcontainer över 3000 liter, benämns ADRTank

I likhet med ADRGrund kommer vi försöka hitta ovanstående kompetenser i samtliga databaser, och om möjligt byta namn enligt ovan, för att kunna fortsätta kontrollen mot BKY även här.

 

Eventuella kompetenser vi inte lyckats korrigera automatiskt kan ni själva ordna, om ni följer de benämningar som anges här, för en kontinuerlig kontroll av ADR hos BKY.

 

Alla andra namn, inklusive de som innehåller ordet ADR kommer inte påverka eller påverkas av tjänsten behörighetskontroll mot BKY. Det gäller t ex ADR 1.3, som kan vara intressant att kunna hålla koll på inuti TransPA.

Här kan du läsa mer om vilka behörighetstyper som kan kontrolleras mot BKY, och hur de skall definer...

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här