avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Sjuklön vid Klartext-integration - funktionen återkallad

av JoakimPirholt (Uppdaterad ‎16-12-2020 08:33 av Olof From VISMA )

Funktionen har fått dras tillbaka till följd av "barnsjukdomar", mer info om när funktionen släpps igen kommer.

 

Nytt i TransPA för kunder som har Klartext-integration är numera att sjuklönen beräknas utifrån det pass de skulle ha kört om de inte blivit sjuka. Det gör t ex att förlorad OB är inkluderad i beräkningen, och föraren får den sjuklön hon/han har rätt till. 

 

En följd av det är passet ligger kvar på den anställde även efter att sjukfrånvaron är registrerad, till skillnad från tidigare. Det är en förutsättning för att sjuklönen ska kunna beräknas korrekt. På Klartexts sida har passet dock flyttats "till källaren" för att kunna planeras på en annan förare, så du kommer även se detta passet en gång till i TransPA, på den personen som får det istället, och det är helt i sin ordning.

 

All annan typ av frånvaro, t ex tjänstledig eller semester fungerar precis som tidigare, dvs att efter någon minut tas originalpasset bort i TransPA, under tiden för frånvaron.

2 Kommentarer
Ann Perholm
CONTRIBUTOR *
av Ann Perholm

Hej!

Vilken bra funktion. Den har vi längtat efter. När träder den i kraft?

MVH Ann Vårgårdabuss

av JoakimPirholt

Hej!
Den finns ute i produkten redan, men kolla för säkerhets skull att det fungerar hos er. Det borde synas tydligt att sjukfrånvaro (rosa block) och schemapass (blått block) finns samma dag. Återkom om det skulle vara några frågetecken.
Med vänliga hälsningar
Joakim Pirholt