Mijn Communities
Help

Release notes Payroll Business 2023-06

17-05-2023 16:36
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 247 Weergaven

Mededelingen 

1. IKV-gegevens die deze release verhuizen naar contractniveau

Waarom

Om in de nabije toekomst de veranderende wetgeving voor inkomstenverhoudingen te kunnen blijven ondersteunen, moet het mogelijk zijn dat een medewerker meerdere inkomstenverhoudingen tegelijkertijd heeft. 

Daarom hebben we in release 2022-08 nieuwe contractschermen voor Loonheffingen en Loonaangifte geïntroduceerd. In deze en volgende releases gaan we deze gegevens ook daadwerkelijk fysiek omzetten naar een contractgegeven. Dit gebeurt groepsgewijs.

Hoe

Rapporten > Vastlegging > Mutatieverslag / Mutatieverslag (uitgebreid)

De volgende elementen zijn voortaan voortaan zichtbaar als contractmutatie en hebben dus een contract-ID:

  • Loonheffingstabel (10000017)
  • Loonheffingskorting (10000595)

De loonheffingskorting voor de transitievergoeding kon je tot nu toe wijzigen via het scherm Inkomstenverhouding. Dit was een tijdelijke oplossing, vanaf nu kun je dit doen in het scherm Loonheffingen (contract), vergelijkbaar met de loonheffingskorting voor het hoofdcontract.

Actie

Er is geen actie nodig. Externe HR-applicaties kunnen deze gegevens als medewerkermutatie blijven aanleveren, de mutaties komen automatisch terecht bij het hoofdcontract.

Opgeloste meldingen

2. Pensioen bijsparen - PGB signalen vanaf 01-01-2023 vanwege regelingbedrag (change 4565651)

Melding 

Na de UPA-aangifte kregen klanten een melding van het PUO dat het regelingbedrag bij Pensioen bijsparen onjuist was gevuld. Er mag in dit geval inderdaad geen regelingbedrag zijn ingevuld.

Oplossing

We hebben dit in deze release aangepast. Nadat er een salarisverwerking heeft plaatgevonden is het regelingbedrag voor pensioen bijsparen 0.

Actie

Er is geen actie nodig. In de eerstvolgende pensioenaangifte wordt er automatisch een correctie meegestuurd over de eerste periodes.

3. Loonaangifte - medewerker uitdienst soms onterecht in loonaangifte (change 4562807)

Melding

Soms werd een medewerker die inmiddels uitdienst was, onterecht in de Loonaangifte opgenomen. Dit kwam doordat het veld Verstr aanv op uitk wn verzekering nog een waarde bevatte.

Oplossing

Dit is opgelost met ingang van periode 2023-01, zodat dit gegevenselement nadat een medewerker uit dienst is gegaan, niet meer wordt geschreven.

Actie

Er is geen actie nodig. Zodra na het implementeren van deze release de eerste definitieve salarisverwerking heeft plaatsgevonden, is dit opgelost in de loonaangifte.

 

Medewerkers