Mijn Communities
Help

Payroll Business - FOUT "Rapport Afdracht en Totalen" Loonaangifte - HOTFIX Donderdag 20 juni

21-06-2024 08:34
  • 0 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 149 Weergaven

Op donderdag 20 juni hebben we een Hotfix uitgerold voor onderstaand probleem.

 

Kolom vorig in Rapport "Afdrachten en totalen Loonaangifte " gaf onjuiste bedragen (6386904) Hotfix 20-06-2024

Melding

Wanneer er meerdere keren een correctie periode vorig jaar in de aangifte terecht kwam ( dus meerdere keren een correctie salarisberekening vanuit 2024 over 2023 in de correctiemodus ) dan werd de kolom vorig niet juist getoond. De bedragen uit de kolom vorig werden willekeurig door het rapport overgenomen van 1 van de vorige aangifte correcties. Hierdoor klopte de totaaltellingen niet van de rapportages en leek het alsof de aangifte niet juist was vanuit de salarisberekening.

Dit was echter wel het geval, maar de kolom vorig gaf niet de juiste data. het totaalblad ( eerste blad ) en de XML naar de belastingdienst bevatte wel de juiste informatie.

Oplossing

Bij het oplossen van bovenstaande fout is er echter afgelopen week de fout ingeslopen dat ook vorige periodes in het huidige jaar niet meer juist werden getoond wanneer daar nu correcties voor zijn gemaakt in de huidige aangifte periode.

 

We hebben dit op donderdag avond 20 juni opgelost met een Hotfix naar productie, waandoor het rapport nu ALTIJD naar de laatste vorige aangifte kijkt die verwerkt is over die periode.

Actie

Wanneer het rapport niet juist werd getoond is het voldoende om het rapport nogmaals te draaien. Hier zullen dan de juiste gegevens opstaan.

Actieve onderwerpen