Mijn Communities
Help

Release notes Self Service maart 2022 NL

18-03-2022 13:06 (Bijgewerkt op 23-03-2022)
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 337 Weergaven

22-03-2022

Workflow met een '%' in de naam kan niet worden geselecteerd in activiteitenprofiel (change  3132840)

Bij het zoeken in Activiteitenprofiel naar een workflow en het gebruik van een speciaal teken, verscheen fout 500. Dit is nu opgelost. Je kan nu zoeken met speciale tekens die voorkomen in de lijst met workflow namen.

Header Medewerker code is gewijzigd in Reg.nr (change 3380533)

Bij het selecteren van een medewerker uit de medewerkerslijst is de titel 'Medewerkercode' gewijzigd in ''Regnr.'. Dit is nu teruggedraaid. Het wijzigen van de naamgeving had geen invloed op het gedrag van het selectiescherm.

'Autorisatie op inzet' checkbox is zichtbaar in Speciale functies (change 2695338)

Het selectievakje 'Autorisatie op inzet' is zichtbaar in Speciale functies, maar dit is geen functionaliteit voor Self Service Business. Het selectievakje is verwijderd.

18-03-2022

Beveiligingsprobleem opgelost door het voorkomen van javascript-injecties  (change  3317159)

Als een aanvaller (hacker) een javascript kan besturen dat in de browser van de gebruiker wordt uitgevoerd, kan de aanvaller de gebruiker doorgaans volledig compromitteren. Youforce stelt je namelijk in staat om links in te stellen naar websites die je gebruikt. Als een beheerder mogelijk dezelfde links te zien krijgt, kan dit worden gebruikt om een XSS-aanval uit te voeren.

We hebben de parameter “TransactieCode” aangepast om javascript injecties in Self Service te voorkomen. Op deze manier kan een aanvaller een script niet meer besturen en gebruikers compromitteren.

Error 500 bij het selecteren van een mutatie uit archieflijst (change 3133167)

Bij het klikken op een mutatie in Gereed of in Archief, verscheen er een error 500. De fout deed zich voor omdat HTML-tekst daar niet was toegestaan. (Bijvoorbeeld <b> - Vetgedrukte tekst, <i> - Cursieve tekst of <mark> - Gemarkeerde tekst). We hebben dit nu opgelost door HTML-tekst toe te staan ​​in de lijsten Gereed en Archief.

Sjabloon naam wordt niet correct weergegeven in het Inrichtingsrapport (change 3091010)

Als de naam van een bestaande sjabloon wordt gewijzigd in een nieuwe naam, wordt de nieuwe naam niet bijgewerkt in het inrichtingsrapport. Dit hebben we opgelost. De achternaam van het sjabloon dat aan een activiteit en mutatie is gekoppeld, wordt weergegeven in het inrichtingsrapport.

Burgerservicenummer (BSN-nummer) is geldig met waarde 000000000 (change 2924482)

Tot nu toe was het toegestaan ​​om een ​​ongeldig BSN-nummer met waarde 000000000 in te voeren en op te slaan. We hebben een controle ingebouwd die dit niet meer toestaat.

“Concurrency eenheid” mislukt bij gebruik van declaratieformulieren (met datatype: DE) (change 446763)

Bij gebruik van “Concurrency eenheid” in een workflow kan een medewerker slechts 1 actieve mutatie van deze workflow in “Te doen” hebben. Dit werkte niet naar behoren. Een werknemer kan meerdere actieve declaraties tegelijk hebben.

Dit is nu opgelost. Een medewerker kan niet meer dan 1 actieve mutatie tegelijk aanmaken als de concurrency unit is ingevuld in de workflow configuratie.

Datumtijd in GMT+0 in "uitvalverslag" (change 2875795)

Wanneer je geconfronteerd werd met de audit trail van een mutatie wateen e-mail bevatte, werd de datetime met een verschil van +1 of +2 (zomer) gepresenteerd tussen het feit dat de e-mail wordt verzonden en de datetime die wordt weergegeven op het rapport.

Dit is nu opgelost. We gebruiken de CET datetime bij het registreren van e-mailmeldingen in "Uitvalverslag".

Error 500 - Probleem in Audit Trail wanneer de gebruiker niet bestaat (change 2875718)

Als er een mutatie X is die is gestart door een manager die het bedrijf heeft verlaten en het account of deze manager is verwijderd in Self Service. Toen een andere gebruiker op de mutatie en op de Audit trail (“+”) klikte om de feiten te zien, trad er een fout 500 op.

Dit is nu opgelost. Wanneer een gebruiker niet meer bestaat in Self Service en een andere gebruiker klikt op de “+” in de Audit trail, dan verschijnt het woord: “Onbekend” in plaats van de naam van de verwijderde gebruiker.

Tegel "Uitvalverslag" geeft foutmelding 404 (change 2893964)

Bij het klikken op de tegel "Uitvalverslag" kreeg de gebruiker een foutmelding 404.

We hebben deze bug verholpen. Deze fout komt niet meer voor.

Verkeerde typefout in waarschuwingsbericht: “Anciënniteitmoet ingevuld zijn” (change 3328705)

We hebben een spatie toegevoegd tussen "anciënniteit" en "moet".

Datumveld uit de module Flex Benefits werd omgedraaid (change 2886003)

Er was een storing in het systeem (Services). Nu werkt Flex Benefits zoals verwacht, daarom doet dit probleem zich niet meer voor.

Meertalig: Pop-up voor e-mail vertalingen in Workflow-definitie werkt niet goed

Als je een vertaling wilde toevoegen via het pop-up veld, werd de wijziging niet opgeslagen. Dit is nu opgelost. We hebben ook de lay-out van dit pop-up veld verbeterd. De knoppen "Opslaan" en "Annuleren" waren zichtbaar achter het vertaalvak in plaats van zichtbaar onderaan het pop-up veld.

Instructie om vertaalde tekst in te vullen, inclusief HTML

Als je deze tekst wilt weergeven en vertalen:

 "Als je wilt dat een deel van je salaris op een andere rekening wordt gestort, dan kan je dat rekeningnummer hieronder invullen."

Als je de standaardwaarde in de formulier configuratie aanvinkt, ziet je dezelfde tekst in cursief, maar in de Self Service DB wordt deze opgeslagen als:

<p><em><span style="font-size: 10pt; font-family: 'Arial','sans-serif'; font-weight: normal; line-height: 115%; mso-bidi-font- family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Arial; mso-fareast-taal: EN-US; mso-ansi-taal: NL; mso-bidi-taal: AR-SA; mso-bidi- font-weight: bold; mso-bidi-font-size: 11.0pt; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;">Als je wilt dat een deel van je salaris op een andere rekening gestort wordt, </span><span style="font-size: 10pt; font-family: 'Arial','sans-serif'; font-weight: normal; line-height: 115% ; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Arial; mso-fareast-taal: EN-US; mso-ansi-taal: NL; mso-bidi-taal: AR -SA; mso-bidi-font-weight: vet; mso-bidi-font-size: 11.0pt; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-theme-font: minor-bidi;"> dan kan je dat rekeningnummer hieronder invullen.</span></em></p>

Deze tekst is gekopieerd uit een Word-document en heeft alle instellingen opgeslagen. Houd er rekening mee dat er een limiet van 300 tekens is in de meertalige module voor standaardwaarden, maar niet voor vertaalde waarden. De standaardwaarde is hier langer dan deze limiet. Bovendien moeten we de weergegeven opties voor dit besturingselement gebruiken in plaats van het uit een Word-document te kopiëren. Om dit te herstellen adviseren wij de volgende stappen te volgen:

 1. Verwijder de huidige standaardwaarde in het formulier.
 2. Sla de wijzigingen op.
 3. Zet de platte tekst opnieuw in de standaardwaarde, maar gekopieerd uit een Kladblok (zonder stijlen).
 4. Cursieve, vetgedrukte en/of onderstreepte stijl toepassen met behulp van de optie die aanwezig is in het besturingselement (Defaultwaarde).
 5. Sla de wijzigingen op.
 6. Klik op het meertalige icoon.
 7. Zet de platte tekst in het Engels, maar gekopieerd uit een Kladblok (zonder stijlen).
 8. Cursieve stijl toepassen met behulp van de optie die aanwezig is in het besturingselement.
 9. Sla de wijzigingen op.

Zo wordt het nu opgeslagen in de Self Service Database:

<p><em>Als je wilt dat een deel van je salaris op een andere rekening wordt gestort wordt, dan kan je dat rekeningnummer wordt uitgevoerd.</em></p>

Meertalig: Error 500 bij het selecteren van een mutatie uit “Te doen”

De gebruiker heeft de taal standaard op de waarde Engels staan. Als de gebruiker op de mutatie klikte, deed zich een error 500 voor. Deze specifieke mutatie omvatte een vertaalde (engelse) tekst die meer dan het maximaal toegestane aantal tekens bevatte. De Engelse tekst is teruggebracht tot minder dan 100 tekens. De error 500 komt niet meer voor.

Het zoekproces voor opnieuw inhuren ((Re)hire) werkt niet als er een apostrof in de naam van de kandidaat staat (change3345369)

Wanneer er een speciaal teken in de naam van de werknemer was opgenomen, was de rehire-zoekopdracht op de naam van de werknemer niet succesvol. Dit is nu opgelost. Bij het zoeken wordt rekening gehouden met speciale tekens.

 

Medewerkers
Actieve onderwerpen