Mijn Communities
Help

Self Service Business 2019-05 NL (V2)

18-04-2019 17:14 (Bijgewerkt op 01-02-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 365 Weergaven

Mededeling

Opschonen van oude mutaties (changes 1335719, 1236622, 1331839, 547573)

We hebben gemerkt dat veel oude mutaties nog open staan. Dit vormt een onnodige belasting voor Self Service. Om dit tegen te gaan, verwijderen we in week 18 (29 april t/m 3 mei) alle uitstaande mutaties van voor 1 januari 2018. Alle open mutaties van voor deze datum staan dan niet langer in het systeem en kunnen niet meer worden geopend. Dit betreft alleen wijzigingen die niet zijn afgerond. Afgeronde mutaties blijven voor auditdoeleinden in het systeem staan. Alle uitstaande mutaties van na 31 december 2017 zijn nog steeds zichtbaar.

Opgeloste changes

Spellingsfout (change 1244479)

Probleem

Op een workflowdefinitiepagina wordt het bericht 'Geen data beschrikbaar' weergegeven na een filteractie zonder resultaten.

Oplossing

Vanaf deze release is de melding 'Geen data beschikbaar'. De spellingsfout in deze boodschap (een extra 'r') is gecorrigeerd.

Geschiedenis wordt niet weergegeven wanneer mutaties worden uitgeklapt (+) in de archieflijst (change 1283574)

Probleem

Wanneer de gebruiker op 'Archief' klikt en een mutatie openklapt, wordt er geen data getoond. Als je klikt op de knop + om de mutatieresultaten te tonen, verschijnt er een leeg scherm.

Oplossing

Wanneer de gebruiker op 'Archief' klikt en een mutatie openklapt, wordt er een foutmelding getoond als er na 30 seconden geen data wordt getoond.
'Er is een onverwachte fout opgetreden bij het openen van deze transactie. Probeer het later nog eens. Neem indien de fout zich blijft voordoen, contact op met uw beheerder of het Visma | Raet service center.'

Het proces om e-mails met nieuwe werknemers en nieuwe contracten te verzenden, werkt niet goed (change 1007890)

Probleem

In de workflow 'nieuwe werknemer of nieuw contract (NW of ND)' wordt de e-mail met bijlagen niet verzonden aan de werknemer. Indien het veld 'privé e-mailadres' later wordt ingevuld, wordt dit veld niet bijgewerkt.

Oplossing

Vanaf deze release wordt het veld 'Privé e-mailadres' altijd bijgewerkt wanneer het wordt ingevuld of gewijzigd in de workflows 'nieuwe werknemer (NW) of nieuw dienstverband (ND)'. Er wordt dan een e-mail verzonden aan de werknemer. Als er tijdens het bijwerken een storing optreedt, verschijnt de foutmelding 'Fout bij verwerking (privé e-mail)'.

De roltoewijzing vanuit usermanagement houdt geen rekening met de start- en einddatum van de rol (change 518839)

Probleem

De roltoewijzing vanuit usermanagement houdt geen rekening met de einddatum van die specifieke rol. Daardoor kunnen er in het systeem onjuiste rollen (en gebruikers gekoppeld aan deze rollen) worden getoond. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld voormalige managers nog steeds e-mails ontvangen van hun oude organisatie-eenheid.

Oplossing

Met de Youforce Portal release 2019-04 wordt rekening gehouden met de start- en einddatum van de rollen aangeleverd via usermanagement. Voormalige managers ontvangen geen e-mails meer van hun oude organisatie-eenheid.

Probleem bij aanmaak statistieken buiten werktijd (change 1365977)

Probleem

Buiten de werktijden konden geen relevante statistieken worden aangemaakt.

Oplossing

Het is nu mogelijk om relevante statistieken aan te maken buiten de werktijden.

Werknemer die probeert in te loggen als gedelegeerde krijgt een foutmelding 500 (change 1154892)

Probleem

Een werknemer die als gedelegeerde probeert in te loggen in Self Service krijgt een foutmelding 500 te zien in het menu.

Oplossing

Wanneer een werknemer inlogt als gedelegeerde, wordt het menu aan de linkerkant weergegeven.

Mutatie wordt niet geblokkeerd wanneer er op de knop 'Confirmatie tekst' of 'Memo toevoegen' wordt geklikt (change 1284116)

Probleem

Een mutatie gaat door naar de volgende activiteit voordat de digitale handtekening is bevestigd. In het verleden kreeg de gebruiker een melding en werd de mutatie geblokkeerd. 

Oplossing

Digitaal ondertekenen is geïntroduceerd in verschillende formulieren die in het verleden niet zijn gebruikt. Digitaal ondertekenen werkt nu ook voor: 'Gegevens wijzigbaar', 'Confirmatie tekst' en 'Memo toevoegen'.

Gebruiker ziet foutmelding 500 wanneer er op Opnieuw aannemen wordt geklikt (change 1370525)

Probleem

Wanneer de gebruiker klikt op Opnieuw aannemen, wordt er een foutmelding 500 weergegeven.

Oplossing

Vanaf deze release wordt de foutmelding niet meer weergegeven.

Publishing Date : 4/24/2019

Medewerkers
Actieve onderwerpen