Mijn Communities
Help

Documenten worden niet altijd gegenereerd in de mutatie

06-09-2023 08:53 (Bijgewerkt op 09-10-2023)
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 507 Weergaven

Update 9 oktober 2023 - 13:00 uur - Alle documenten zijn vorige week opnieuw gegenereerd.  Je kunt een request indienen mocht je nog iets tegenkomen wat niet goed is gegaan. We zullen dat dan zo snel mogelijk herstellen.

 

Update 25 september 2023 - 10:00 uur mutaties waarbij geen documenten zijn gegenereerd

In het tijdsframe van maandagmiddag 4 september 16 uur t/m dinsdagavond 5 september 19 uur was het proces waarin het genereren van documenten plaatsvond, corrupt. In de meeste gevallen werd een document niet gegenereerd na een activiteit of bij het versturen van een
e-mail waarbij een document werd aangemaakt.

 

Het Self Service-team heeft een lijst met mutaties aangemaakt waarbij documenten niet werden aangemaakt terwijl dit wel had gemoeten. Wij, Self Service, gaan de niet gegenereerde documenten aanmaken en plaatsen deze documenten in de betreffende activiteit(en). Het document zal altijd de laatste informatie bevatten.

Digitale handtekening
Als dit het geval is geweest, zullen we het betreffende document in de Batch-signing plaatsen. Je kunt dan zelf het document naar de betreffende persoon versturen om de digitale handtekening alsnog te laten plaatsen in het document.

 

De lijst met mutaties wordt met jullie gedeeld via onze Servicedesk zodat jullie kunnen beoordelen of de documenten op de juiste plaats staan en volledig zijn.

 

Bij deze mutaties kunnen de volgende situaties zich voordoen:

  • Als de mutatie nog niet definitief was, zijn nu de juiste documenten aangemaakt. Als de mutatie nog vaststond omdat deze wachtte op een document, is deze nu vrij om verder te gaan in de workflow. Het kan ook voorkomen dat e-mails worden verstuurd die al eerder zijn ontvangen, dat is helaas niet te voorkomen.
  • Als mutaties al definitief waren omdat bijvoorbeeld het probleem handmatig is opgelost en er toen wel documenten zijn aangemaakt, moet je er rekening mee houden dat deze dubbel zijn aangeleverd aan het Personeelsdossier. Afhankelijk van hoe het Personeelsdossier is ingesteld, kunnen er dubbele documenten zichtbaar zijn. In dat geval kun je er een verwijderen. Het kan ook voorkomen dat e-mails worden verstuurd die al eerder zijn ontvangen, dat is helaas niet te voorkomen.
  • Documenten die handmatig doorgezet worden richting Personeelsdossier moet je zelf toevoegen aan het Personeelsdossier, dat kunnen wij niet automatiseren.
  • Digitale handtekeningen blijven ongewijzigd (indien aangemaakt in een latere fase van de workflow) of staan klaar voor Batch-signing om te worden doorgestuurd naar de persoon die moet ondertekenen.

Mutaties die al definitief zijn, hebben hun gegevens al doorgestuurd naar HRcore. Deze oplossing zal geen gegevens dubbel aanbieden aan HRcore, maar zal alleen de documenten genereren die tijdens de storing niet zijn aangemaakt.


We zijn bezig om een structurele oplossing te implementeren zodat deze situatie niet meer kan voorkomen. Onze excuses voor het ongemak! 

 

Het Self Service team

 

6 september 2023 - 15:00 uur - We hebben de oorzaak gevonden! In het tijdsframe van maandagmiddag 4 september vanaf 16 uur tm dinsdagavond 5 september 19 uur was het proces waarin het genereren van documenten plaatsvond corrupt. In een aantal gevallen werd een document niet gegenereerd. Het genereren van documenten proces verloopt sinds gisteravond 19 uur weer normaal. Je kunt dus de geaffecteerde open mutaties verwerken zodat de documenten weer worden gegenereerd. De documenten zullen dan normaal worden aangemaakt en eventueel worden verzonden naar het Personeelsdossier.
Wij zullen een lijst maken van de geaffecteerde mutaties met de niet genereerde documenten om te bekijken welke acties er nog meer dienen te worden uitgevoerd.

 

6 september 2023 - 09:00 uur - Sinds gisteren kan het voorkomen dat documenten niet altijd worden gegenereerd terwijl deze wel hadden moeten worden aangemaakt. We zoeken naar de oorzaak en houden je op de hoogte.

Medewerkers
Actieve onderwerpen