Mijn Communities
Help

Performance problemen Self Service

25-05-2022 14:27 (Bijgewerkt op 09-06-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 257 Weergaven

Beste klant,

 

In de afgelopen periode hebben wij stapsgewijs Self Service gemigreerd naar de Microsoft Azure cloud. Helaas heeft deze grote migratie voor de nodige complicaties gezorgd. Verschillende Youforce-modules hadden hierdoor performance - en downtime problemen. We begrijpen dat deze problemen je dagelijkse werkzaamheden mogelijk beïnvloed hebben en dat spijt ons zeer. Wij werken hard aan oplossingen en verbeteringen. 

 

Het oplossen van deze problemen heeft de hoogste prioriteit binnen Visma | YouServe. Als de problemen eenmaal zijn opgelost, biedt de migratie naar de publieke cloud veel voordelen die je direct zult merken. Deze voordelen zijn schaalbaarheid, focus op security, betere analyse- en monitoring mogelijkheden en een stabiele performance.

 

De migratie van Self Service naar Azure bevindt zich in de afrondende fase. Na afronding van de werkzaamheden hebben wij er alle vertrouwen in dat de performance problemen zijn verholpen.

 

Heb je nog (andere) vragen of opmerkingen? Registreer dan een ticket via het ticketsysteem. We helpen je dan graag verder.

 

Met vriendelijke groet,

 

Yvette Plugboer
Manager Klant Contact Center

Actieve onderwerpen