Minun alueeni
Apu

Visma Nova Laskuta-webinaarin Q&A -vastaukset, sekä tallenne nyt katsottavissa!

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎17-06-2021 09:59 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei,

 

Kiitoksia Visma Nova Laskuta- webinaariimme osallistuneille aktiivisesta keskustelusta ja palautteesta. Webinaarin tallenne on nyt katsottavissa allaolevan linkin kautta.

Aivan kaikkiin lyhyen webinaarin aikana esitettyihin kysymyksiin ei apteekin hyllyltä löytynyt vastauksia, mutta alta löydät näihin kommentit näin jälkikäteen. 

Tarvittaessa voitte olla yhteydessä sovellustuki@visma.com osoitteeseemme, jos jokin jäi askarruttamaan.

 

Webinaarin tallenna on katsottavissa tässä linkissä: https://dreambroker.com/channel/97scpjte/iczhjb27?quality=1080p  

 

Finvoice 3.0 EN16961 oman tarkemman tason webinaarin sekä ohjeistukset löydät tästä:
https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-kayttovinkit/Lain-mukaisten-sahkoisten-laskujen-lahettamin...

 

Maksuttoman AutoInvoice käyttöönoton voi tilata vielä kesäkuun ajan tämän uutisen kautta: https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-uutiset/Siirry-verkkolaskujen-lahetykseen-helposti-hyodynn...

_____________________________________________

Kysymys: Meillä käytössä muu operaattori kuin Maventa ja käytämme Anilinkeria laskujen lähetykseen, käytössä sekä edi- että verkkolaskut eli ei oikein auennut, mitä hyötyä tästä olisi meille.

 

Vastaus: Vanha tulostus > verkkolasku- näkymä tulee jossain vaiheessa kokonaan poistumaan Novasta joten jossain vaiheessa uuden näkymän käyttöön on siirryttävä joka tapauksessa. Myös uudet Finvoice 3.0 standardin mukaiset aineistot onnistuvat ainoastaan uuden näkymän kautta ja voi olla, että vanhan muotoisten aineistojen lähetys aiheuttaa ongelmia esim. Vastaanottajan operaattorilla tai heidän taloushallinto-ohjelmistossaan.

_____________________________________________

Tullaustietoihin ja painoon Finvoice 3.0 aineistossa liittyvät kysymykset:

Kysymys: Miten saa tullikoodit näkyviin EN16931-laskuun

Kysymys: Miten saa yksikön painon näkyviin EN16931 -verkkolaskulle

 

Vastaus: Hyviä kysymyksiä! Tällä hetkellä nuo tiedot eivät nouse verkkolaskuaineiston mukaan, mutta otimme ylös tulevien versioiden kehitystä varten. Jos käytössä on Visma.net AutoInvoice laskun mukaan voisi liittää esim. Tilausvahvistuksen tai lähetteen jossa nuo tiedot olisi nähtävillä. Voi tietysti olla että vastaanottaja haluaisi tiedon aineiston mukana.

_____________________________________________

Kysymys: Saako linkit liitteeksi- lisättyä tässä uudessa näkymässä?

Vastaus: Kyllä saa. Laskuta-näkymän Asetukset-ruudulla valitaan ‘liitä linkit liitteeksi’ AutoInvoice operaattori valinnan alapuolella niin silloin laskulla olevat Näytä > Linkit- näkymän liitteet menevät verkkolaskuaineiston mukana ja yhdistyvät laskun kuvan kanssa.

Tuettuja liitteiden muotoja

ovat: .doc, .xls, .tif, .jpg, .gif, .txt, .xml, .html, .htm. ja .pdf.

_____________________________________________

Sähköpostin lähettämiseen liittyvät kysymykset:

Kysymys: Missä vaiheessa perinteiseen laskuun voi antaa sähköpostiosoitteen, johon lähtee? Lähetän ne suoraan Novalta asiakkaalle sähköpostiin yleensä.

Kysymys: Jos laskutustapa on sähköposti niin näkeekö jostain että lasku on lähtenyt?

 

Vastaus: Sähköpostiosoite laitetaan Nova Asiakaskortistossa Laskutustapa: Sähköposti kohtaan silloin kun lasku halutaan lähettää suoraan Novasta asiakkaalle.

Jos Lasku halutaan lähettää Maventan kautta sähköpostitse niin sähköpostiosoite haetaan silloin yhteyshenkilön takaa asiakaskortilta ja laskutustapana on silloin Verkkolasku.

Tässä ohje kuinka laskun saa pakotettua esim. Sähköpostitse Maventan kautta:

https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Visma-net-AutoInvoice-Miten-lasku-pakotetaan-t...

Jos Maventa eli AutoInvoice on jo käytössä niin suosittelisin jälkimmäistä vaihtoehtoa ihan senkin vuoksi, että silloin kaikki lähettämänne laskut näkyisivät yhdessä paikassa eli AutoInvoice näkymässä joka helpottaa laskujen lähetyksen seurattavuutta.

_____________________________________________

Kysymys: missä kohdin voidaan vaihtaa paperilasku lähtemään omaan sähköpostiin, meillä on tarvetta nämä molemmat tarpeellisia.

 

Vastaus: Kävimme tätä webinaarissa hieman läpi, mutta saattoi olla etten aivan saanut kiinni mikä on tarkka tilanne jossa näin halutaan toimia.

Ehdotin webinaarissa, että jos lasku pitää aina saada omaan sähköpostiin ja myös tulosteena voisi toimia vaikka siten, että asiakaskortistossa olisi laskutustapana Sähköposti jossa olisi oma sähköpostiosoitteesi. Sen jälkeen laskun voisi aina tulostaa esikatselun kautta paperisena ja sen jälkeen vasta lähetetään sähköpostiin. Toimintatapa on kyllä hieman haastava ja vaatii käyttäjältä sitä, että muistaa aina toimia samalla tavalla.

Ehdottaisin, että laskut lähetettäisiin AutoInvoicen kautta jolloin laskut jäisivät näkyviin AutoInvoice-näkymään ja kaikki käyttäjät joilla on palveluun tai Nova Laskutukseen oikeudet saisivat laskun tiedot sitä kautta jolloin ei välttämättä olisi tarvetta sekä lähettää, että tulostaa laskua?

 

Suosittelen ottamaan sovellustukeemme yhteyttä jos asia jäi vielä avoimeksi. Mielellään kuulisimme tarkemmin tuosta tarpeesta ja toimintatavastanne niin osaisimme opastaa tarkemmin. 🙂

_____________________________________________

 

Kesäterveisin,

Visma Nova Sovellustuki

2 Kommentit
SH1
CONTRIBUTOR **
tekijä SH1

Hei, webinaariin liittyen, miten toimitaan edi-laskujen kanssa. Voin toki muodostaa niistä aineiston ja lähettää Filezillan kautta kuten tähänkin saakka, mutta miten saan ne mukaan siirtoluetteloon? Meillä on edi-laskuja niin factoring kuin myös myyntilaskulajikannassa.

Olli Hietala
VISMA
tekijä Olli Hietala

Hei SH1,

 

Kiitos kommentista. Novassa ei nouse tällä hetkellä siirtoluetteloon kuin sellaiset laskut joilla on factoring-ruksi päällä ja asiakaskortistossa 'factoring-asiakas' valinta päällä. Tarkistatko Asiakaskortistosta, että kyseisellä asiakkaalla on tuo uusi Factoring-asiakas ruksi valittuna niin sen jälkeen kyseisen asiakkaan laskut pitäisi nousta Factoring-aineistoon/siirtoluetteloon mukaan.

 

Screenshot_6.png

Jos edelleen on ongelmia EDI+Factoring yhdistelmän kanssa suosittelen avaamaan meille tiketin asiasta osoitteeseen sovellustuki@visma.com niin voimme käydä tilanteesi tarkemmin vielä läpi.


-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.