Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
av norabernhardsen VISMA
Rutinen finner du uner Rutiner / Diverse regnskap / Driftsmidler og avskrivninger.   Før du starter med rutinen for første gang, bør du sjekke bilagsartene som angis under fane 5. Disse er bilagsarter for manuell bilagsføring av driftsmiddeltransaksjonene. Her finnes bilagsart for kjøp, avskrivning, tillegg, nedskrivning, tilbakeføring, avhending, gevinst ved salg og tap ved salg. De foreslåtte bilagsartene er ikke opprettet siden du ofte har egne bilagsarter du benytter til disse føringene. Hvis du allerede har egne bilagsarter, så kan disse tastes inn i de rette feltene. Hvis du ønsker å benytte de foreslåtte bilagsartene, må disse opprettes først. Dobbeltklikk på bilagsarten, knytt den til en bilagsgruppe og lagre. Det er da viktig at alle bilagsartene blir opprettet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎18-12-2018 14:42
Hvis du kjører med bilagsnummer serie pr år må du definere nummerserie for nytt år. Hvis ikke vil du få feilmelding om at nummerserie ikke er satt.   Bilagsnummerserie er koblet til bilagsart. Gå på "Grunndata / Vedlikehold registre / Kostnadsbærere / Bilagsart / Bilagsgruppe". Trykk F12 for å se dine bilagsgrupper. Gå så inn på hver enkelt og sett inn rett år og hvilken nummerserie du vil bruke Merk! Du må gjerne opprette bilagsnummer serie for flere år fremover slik at du slipper å gjøre dette igjen neste år  
Vis hele artikkelen
av Reidun Nordstrand VISMA
Innførsels-mva kan føres på en linje.
Vis hele artikkelen
av Simen Veum VISMA
Når man fører et bilag som går over flere linjer, kan man aktivere en sjekk som vil regne ut at totalbeløpet for bilagsnummeret er i balanse.
Vis hele artikkelen
av Simen Veum VISMA
Endre transaksjon er noen ganger aktuellt. Det er en rekke forutsetninger for hva som kan endres.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎29-04-2019 09:01
Det finnes en rutine for sammenslåing ( rydding ) av poster i Visma Global. Dette er en kritisk rutine, så sett ikke i gang med dette hvis du er i tvil om du kan gjennomføre dette på egen hånd. Ta kontakt med din Visma forhandler for hjelp. LES I ALLE FALL ALL HJELPETEKST.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎13-07-2018 12:30
Hvordan får jeg en omsetning per leverandør i Global? Kan jeg skrive den ut eller kopiere til Excel?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎05-07-2018 15:55
For å få en hovedboksutskrift over til Excel, går du inn på Forespørsel → Kontoforespørsel.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaja Lundgaard VISMA ‎17-10-2018 08:18
Vi lever i et urolig verdensmarked og bankene varsler om en strammere kredittpraksis overfor norske bedrifter. Er kundene dine betalingsdyktige? Dessverre er det ofte slik at man må selge til mange kunder for å dekke tapet til en tapt fordring.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎05-06-2019 10:53
I Visma Global eksisterer det flere forskjellige datoer, og dette kan nok virke forvirrende for noen. Her har du de enkelt forklart:   Arbeidsdato Påvirker logistikk og fakturering = fakturadato Bestemmer hvilket år og hvilken periode som fakturaen blir lagt på   Posteringsdato Påvirker regnskapsrutiner = bokført periode og år = når inntekten eller kostnaden skal periodiseres Bilagsdato Datoen som står på bilaget Styrer hvilken termin MVA legger seg på   Regnskapsår Påvirker ikke bokføring Påvirker oppslag, forespørsel og rapporter   Under kan dere se et eksempel fra Bilagsregistreringen i Global, hvor dere ser både Posteringsdato, Bilagsdato, Regnskapsår og Arbeidsdato. Boksen for de to siste får du frem ved å klikke på dato-feltet på nederste linje.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tonje VISMA ‎23-11-2018 12:22
Takk til alle som deltok på dagens webinar der vi gjennomgikk Visma.net AutoPay og hvilke digitaliseringsmuligheter som finnes i Visma Global. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Erik Nilsen1 VISMA ‎30-11-2017 18:52
 Når en medarbeider slutter sørg for å fjern medarbeider fra lagrede flytgrupper i Visma Documentsenter før du fjerne Epost og Bruker fra medarbeiderkorte.  Da vil du unngå problemer i fremtiden ved aktivering av flyt der medarbeider var involvert. Gjøres i VDC meny Verktøy - flyt  Flytgrupper.  
Vis hele artikkelen
av Kaja Lundgaard VISMA
Under menyvalget Rapportering, Utskrift og Rapporter har du mulighet til å få ut en fakturaliste under Fakturahistorikk. Dersom du ønsker at denne listen kun skal vise kreditnotaer, kan du lage et utvalg på dette:      
Vis hele artikkelen
av Kaja Lundgaard VISMA
 Dersom du opplever at verdiene under Akkumulert transaksjons informasjon ikke stemmer. (De har f.eks doblet seg)   Da kan det hjelpe å kjøre rutinen Regenerer driftsmiddel saldoer. Denne finner du under Verktøy og Administrator rutiner:    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Erik Nilsen1 VISMA ‎13-09-2017 09:50
 Under remitteringsrutinen gå i sendt mappen og marker en av linjene som skulle vært med på utskriften, velg utskriftsikonet på verktøylinjen og ønsket retmitteringsjournal rapport. Skriv ut.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎13-07-2018 09:48
I nåværende versjoner av Visma Global har det ikke vært mulig å sende kommentar når man sender hovedoppgaven. Dersom man sender et negativt beløp til AltInn kan dette føre til feilmelding.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎28-04-2019 22:28
I AutoReport - Value '' of 'Foretaksnummer' is not valid.
Vis hele artikkelen
av Reidun Nordstrand VISMA
Hva kan dette skyldes?
Vis hele artikkelen
av Reidun Nordstrand VISMA
Noen kunder kommer opp med ! Varsel 1 istedenfor bare Varsel 1.
Vis hele artikkelen
av Reidun Nordstrand VISMA
Det har kommet nytt påkrevd felt i Global ved valutaoppdatering.
Vis hele artikkelen
Relevante linker
Prøv Visma Sign