Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Morten A Karlsen VISMA ‎01-04-2019 14:11 )
Sandra Iselin Olsen
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 4746 Visninger

Arkfanen "5- Arbeidsforhold" 

Arbeidsforholdtype

Avsluttet arbeidsforhold, ferdig innrapportert

Ansatt som slutter, og begynner igjen

Spørsmål til support

Arbeidsforhold fanen inne på den ansatte er de verdiene som blir innrapportert til Altinn. Så her er det viktig at den ansatte er registrert riktig i forhold til "Arbeidssted", med "Fra-dato" / "Til-dato" som anses som en startdato / sluttdato i A-meldingen, "Yrke" og "Andel av stilling". 

Merk! "Andel av stilling" skal alltid stå til 100% hvis den ansatte har ett arbeidsforhold. Det vil si at en ansatt ikke ligger med to åpne linjer på arbeidsforhold med enten forskjellige arbeidssted, yrke eller arbeidsforholdtype. Det er først da du skal justere "Andel av stilling". Jobber den ansatte i en redusert stilling så er det feltet "Stillingsbrøk" på arkfane "3- Ansattopplysninger" som må overstyres. 

Arbeidsforholdtype

En ansatt kan ha flere arbeidsforholdtyper, for eksempel "Ordinært arbeidsforhold" og som "Pensjon og annet". Her definerer du "Andel av stilling" ut ifra hvilke prosent den ansatte har på vært av arbeidsforholdtypene. 

I det er mulig å endre Arbeidsforholdtype uten at du må sette den ansatte sluttet. Når du endrer arbeidsforholdtype på Ansattopplysninger, vil du få opp en dialog med "Dato for endring". Her setter du inn datoen for når det nye arbeidsforholdtypen skal gjelde fra. Videre får du opp en ny dialog:

Trykker du "Ja" på denne blir Arbeidsforholdfanen oppdatert med en til dato på det forrige arbeidsforholdet, og en ny linje med fra dato på det nye arbeidsforholdet, samme dato som du satte inn i dato for endrings dialogen.

 

Avsluttet arbeidsforhold, ferdig innrapportert

Er en kolonnen som er nyttig å kjenne til. Denne er ikke framme som standard så den må hentes frem ved tabelloppsett

 • Når huken er av = sluttdato mer enn 6 måneder. 
 • Når huken er = begrensing på 6 måneder. 

Eksempel: Går du inn på den ansatte og registrerer sluttdato 31.12.15 så vil denne bli med i neste A-melding. Når du har sendt A-melding vil huken for "Avsluttet arbeidsforhold, ferdig innrapportert" bli satt automatisk.

I dette tilfelle sender du inn en A-melding på inneværende måned, enten om det er "Kun ansattopplysninger" eller A-melding på en lønnskjøring. Trenger ikke å sende A-melding tilbake i tid for at sluttdatoen skal bli sendt inn riktig. 

 

Ansatt som slutter, og begynner igjen

En ansatt som skal slutte må legges inn med arbeidsstatus "1- Sluttet" og med en "Sluttdato". Når du lagrer den ansatte så blir sluttdatoen flyttet over til arkfane "5- Arbeidsforhold" i kolonnen "Til dato" med en gang. 

Når den ansatte skal begynne igjen er det veldig viktig at du bruker samme ansattnr som er opprettet fra før av.
Fremgangsmåte når den ansatte begynner igjen:

 • Endre arbeidsstatusen fra "1- Sluttet" til "0- Aktiv", og fjern "Sluttdato". 
 • Da vil du få opp denne meldingen:
       
 • Når du trykker på "Ok" vil feltet "Ansattdato" bli blanket ut. Her må du angi den nye ansattdatoen.
  (Hvis du vil se historikk på når den ansatte begynte kan du se det på arkfane "7- Personalopplysninger" i feltet "Ansatt første gang"). 
 • Når du lagrer den ansatte kommer denne boksen opp. Her har Visma Lønn blanket ut "Dato for endring" som gjør at du må sette den samme ansattdatoen. 
 • Når du lagrer vil det automatisk legge opp en ny linje på arkfane "5- Arbeidsforhold" med den nye startdatoen.

 

Spørsmål til support:

- Jeg finner ikke igjen den ansatte i lønnssystemet. - Ansatte som har sluttet mer enn 2 år tilbake i tid ligger mest sannsynlig som "Sperret". Du kan lese mer om hvordan du finner igjen ansatte som ligger som "Sperret" her

-Jeg har en ansatte som sluttet 31.12.17 (mer enn 6 måneder siden). Hvis jeg legger inn denne sluttdatoen blir den rapportert til A-ordningen da? -Ja. Ansatte vil bli meldt inn uansett hvor langt tilbake den er. Men når den er meldt inn en gang blir det satt huke for "Avsluttet arbeidsforhold, ferdig innrapportert". Da blir ikke den ansatte med lenger. Men du kan selvfølgelig fjerne huken så blir den med igjen.

Relaterte brukertips:

A-ordningen i Visma Lønn

Felter som har betydning på den ansatte