for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
Oversikt over felter med betydning for a-meldingen, og viktigheten med dette.
-1 Fast ansatt
-2 Vikar / midlertidig
-3 Ekstra / engasjement
Ansettelsesforhold blir ikke i seg selv sendt inn til a-meldingen, men verdien her overfører verdi til fanen Arbeidsforhold, i kolonnen "Form for ansettelse". Du kan lese mer om dette her.
- 1. Ordinært arbeidsforhold: Brukes for faste ansatte i firma, les mer her. Meldes inn til AA-registeret.
- 2. Frilanser, oppdragstaker m.m: Brukes til f.eks. styremedlemmer. Meldes inn til AA-registeret fra 2021.
- 3. Maritimt arbeidsforhold: Brukes til sjømenn, krever "Fartøy" registrert. Meldes inn til AA-registeret.
- 4. Pensjon og annet: Brukes til pensjonister o.l. Meldes ikke inn til AA-registeret.
Her velger du hvilken arbeidsstatus den ansatte har. Du kan velge hvor Visma Lønn skal hente informasjon om at den ansatte i permisjon / permittert skal hentes ifra. Visma anbefaler at du benytter fraværsregistrering som grunnlag. Les mer her. Alternativt fra "Ansattopplysninger". Informasjon om permisjon og permittering brukes av NAV i forhold til kontroll av inntektsskjema og inn/utmelding av AA-registeret. Når den ansatte får status "Sluttet" må du også legge inn sluttdato. Da meldes den ansatte ut av AA-registeret i den neste innsendte A-meldingen
Rapporteres ikke i a-meldingen lenger. Er erstattet at "inntektsbeskrivelser (a-meldingsnr.)".
Med arbeidstidsordning menes om innteksmottaker har:
- Arbeid offshore - 33,6 t/u
- Døgnkontinuerlig skiftarbeidd og turnusarbeid - 35,5 t/u
- Helkontinuerlig skiftarbeid og andre ordninger med 33,6 t/u
- Ikke skift
- Skiftarbeid - 36,5 t/u
- Andre skift-/turnusordninger enn angitt over
Merk at hvis du har et annet timeantall i feltet "Arb.timer pr. uke" inne på fanen "Personalopplysninger" enn det det du har valgt som skift, vil du få avvik i A-meldingen. Hvis du ikke ønsker å endre dette timeantallet må du velge "- Andre skift-/turnusordninger enn angitt over".
Med stillingsprosent menes hvor stor prosent arbeidsforholdet utgjør av en full stilling. Stillingsprosenten har betydning for både SSB og NAV. NAV bruker opplysningene når de skal vurdere om en inntektsmottaker har rett på ytelser, og ved selve beregningen av ytelser. SSB presiserer at i dette feltet skal det ligge avtalt stillingsbrøk. Skal ikke endres løpende hvis den ansatte i et kort tidsrom jobber med eller mindre. Stillingsbrøk blir hentet fra Ansatt / Historikk / Lønn. Les mer om stillingsbrøk her.
Her blir datoen for siste lønnsendring registert. For ansatte med årslønn blir datoen hentet fra fanen "Arbeidsforhold / Lønn". For ansatte som ikke har årslønn blir datoen hentet fra "Faste transaksjoner".
Yrke skal angis med en 7 sifret kode i henhold til yrkeskatalogen. Se her for hvordan tilpasse yrkeskoderegisteret.
Her angir du hvilket arbeidssted den ansatte er tilknyttet. Det er viktig at dette arbeidstedet er registert med et virksomhetnummer. Les evt. mer om virksomhetsnummer her.
Her legger du inn datoen for når den ansatte er ansatt i firmaet. Hvis den ansatte har sluttet og begynt igjen så må du passe på at det blir opprettet en ny linje under "Arbeidsforhold".
Her legger du inn sluttdato på den ansatte når den ansatte slutter.
Når en ansatt slutter må du velge en årsak til dette i nedtrekkslisten, du kan lese mer om hvilken årsak du skal velge på Skatteetatens sider
Arbeidsforholdid er et nummer den ansatte er identifisert med i A-meldingen. Denne ser f.eks. slik ut "2-20030101-1". Det første tallet 2 er ansattnummeret, tallet 20030101 er ansettelsesdatoen (altså 01.01.2003) og det siste tallet 1 er arbeidsstedsnummeret. Dette nummeret må være likt alle A-meldinger, hvis ikke kan du oppleve å få denne feilmeldingen. ArbeidsforholdID blir nå bygd bygget opp på følgende måte. Da kan det f.eks. være 2-21. 2 er fortsatt ansattnummeret, mens 21 er et løpenummer.
Les mer om Arbeidsforholdsfanen her.
De fleste arbeidsforhold vil være et ordinært arbeidsforhold. Ordinært arbeidsforhold skal brukes på alle ansatte dersom de hadde jobbet i full stilling. Det vil si uavhengig av timeantall. For eksempel tilkallingsvakter, sommervikarer og deltidsansatte. Beskrivelse av de forskjellig typer arbeidsforhold finner du i "Veiledningen for A-melding".
Fanen arbeidsforhold på ansatte
I dette brukertipset har vi samlet alle relevante brukertips og spørsmål for deg som migrerer eller har migrert fra Visma Lønn til Payroll.
Jeg ønsker å migrere til Payroll. Hvordan går jeg frem?
Dette gjør du ved å trykke på "Flytteknappen ".
Vi anbefaler at du tar kontakt med din Visma Partner før du utfører punktene i "Flytteknappen".
Hva bør jeg tenke på før jeg går over til Payroll?
Dette har vi skrevet mer om i brukertipset "Nyttige tips og rapporter ved overgangen til nytt lønnssystem". Vi anbefaler at du setter deg godt inn i punktene skrevet her.
Beholder jeg tilgangen til Visma Lønn?
Dette har vi skrevet mer om i brukertipset "Nyttige tips og rapporter ved overgangen til nytt lønnssystem". Vi anbefaler at du setter deg godt inn i punktene skrevet her.
Bør jeg sende ut lønnsoppgavene før jeg bytter lønnssystem?
Ja, vi anbefaler at du sender ut lønnsoppgaven fra Visma Lønn før du går over til Payroll.
Finnes det kurs på Payroll?
Ja, du finner kurset her og er inkludert i ditt Payroll abonnement.
Kan jeg få testbruker / testfirma på Payroll?
Dette kan du lære mer om her.
Hvor finner jeg en oversikt over alle klientene jeg har i Visma Lønn?
Følg dette brukertipset.
Karenlyst allé 56
0277 Oslo, Norge
Email: kundesenteret@visma.comCopyright © 2022 Visma.com. All rights reserved.